Разпродажба!

PEPTOBOL – YAMAMOTO NUTRITION

113.99 лв.

Наличност: Наличен

Създаването на „PeptoBol®“ изобщо не беше просто мода, а, типично за философията на Yamamoto ® Nutrition, научно доказан избор. PeptoBol® е формулиран с хидролизирани казеини (PeptoPro®) и съдържа висок процент (70/80%) малки ди- и трипептиди, които могат бързо да достигнат до кръвния поток, идеални, ако не и необходими, за деликатния момент след тренировка. PeptoBol ® е чист хидролизиран казеин (PeptoPro®) без промени, дадени от аромати или подсладители, за да няма „замърсяване“ на неговите специфични характеристики. 

Склад №: 24090089 | Партида (20 дози): C21A250 | Срок на годност: 07/2024

2 налични

Описание

PeptoBol ® е хранителна добавка, подходяща за спортисти, практикуващи интензивна и продължителна физическа активност. Казеиновите хидролизати (PeptoPro®) се получават от казеин (млечен протеин, известен с бавното си смилане), подложен на хидролиза, изкуствен процес на ензимно смилане, който включва разделяне на пептидните връзки на протеините, което ги прави по-малки молекули, споменатите пептиди, които се усвояват и абсорбират в червата по-бързо, допринасяйки за процесите на поддържане и растеж на мускулната маса, характерни за протеините.

Линията Peptobol ® се основава на нейните Peptopro ® формулировки, протеини, извлечени от казеини, ензимно хидролизирани в малки ди-трипептиди за 70-80%, които, след като са предварително усвоени, определено се абсорбират по-бързо от „непокътнатите“ протеини, но също така от същата аминогрупа киселини в свободна форма, благодарение на различен (неспецифичен) транспортен носител от по-специфичния (и „ограничаващ“), използван от тези в свободна форма. Изключително разтворими във вода, те не трябва да се считат за „шейк“ като тези от други източници, те са добавена стойност, която науката предлага на тези, които искат да стимулират същия протеинов синтез и оптимално съхранение (ако се комбинират с въглехидрати) на гликоген. Технологично „усъвършенстване“, което го прави достъпно за по-взискателния спортист многото особености (доказани в литературата), които тези хидролизирани смеси предлагат:

Ди и трипептиди при най-бързо усвояване „готово за възстановяване“, като се има предвид, че по този начин осигуряваме пълния спектър от аминокиселини на пълния протеин в полза на максимална ефективност при синтеза на нови протеини. Обемът на елементите е толкова малък, че се счита за препарат не само силно смилаем, но и хипоалергичен (дотолкова, че все по-често се използва в млека за кърмачета). Намаляване на следтренировъчните доми с по-бързо ускоряване на времето за възстановяване (по-решително, когато се комбинира с въглехидрати, както във версията Peptobol Recharge).

* Версия Performance с добавяне на Sustamine ®, най-добрата бионалична форма (дипептид) на глутамин * Версия RECHARGE с Cluster Dextrin® и Sustamine®, за да имате идеалното трио за най-ефективното възстановяване, което да се използва по време на и след тренировка.

Кога да използвате PeptoBol®? Те не са „протеини“, които да се използват по всяко време на деня, но са „идеалните“ за определени часове от деня, ако искаме по-добро, по-бързо и по-ефективно възстановяване. За всички други „екстра“ ситуации, съдбовния и ценен момент на „перитренировката“, източниците на протеин трябва да са други. За тези, които търсят съвършенство в това отношение и искат да насърчат най-бързото и мощно структурно възстановяване по отношение на протеиновия синтез, протеиновите хидролизати (виж казеин, суроватка или сьомга) са най-иновативният, но преди всичко ефикасен избор. Можем да обобщим защо в няколко точки:

  • по-бързо усвояване от вече бързо изолираните протеини, предпочитани от предварителната храносмилане, като се има предвид, че когато се намират под формата на ди и трипептиди, те са ненадминати дори със същите аминокиселини в свободна форма, поради специфични „преференциални“ транспортни носители .
  • „инсулинотропно“ въздействие;
  • Универсалност на употреба както преди, по време, така и след тренировка поради изключителната разтворимост. Те не изискват специално стомашно-чревно усилие и за кратко време аминокиселините са бионалични с цялата си „анаболна“ сила в „свещен“ момент на нужда, но които не трябва да стресират вече възпаления организъм с допълнителни усилия с последващо изтегляне на кръв.

Какво оправдава цената им? Цената им е най-големият враг на разпространението им на пазара, може би повече от вкуса им, но хидролизираните казеини остават специален протеинов препарат. 80% от съдържащите се в тях пептиди са под 300 далтона, като се брои, че твърдата протеинова храна или дори концентрираните и изолирани суроватъчни „роднини“ се характеризират с дълги вериги от полипептиди. PeptoPro ®, съдържащ се в PeptoBol ®, съдържа само къси вериги, състоящи се от максимум 4 аминокиселини, плюс трипептиди, което означава абсолютна разтворимост и смилаемост, също защото тези размери ги правят хипоалергенни. Така че много бърз гастроинтестинален транзит и много бърза абсорбция. Лошият вкус е характеристика на абсолютната чистота и няма аромат или подсладител, който може значително да маскира силния горчив вкус, дори когато се смесва с други ароматизирани напитки. От пускането им на пазара преди години, макар и много оценени от спортисти от най-високо ниво, бяхме „критикувани“ от някой за избора да не пълним с добавки, за да прикрием вкуса. Но както продължаваме да повтаряме, това би променило прекомерно нивото на абсолютното качество на този специален препарат от ди- и трипептиди, които използват по-бърз път на вътреклетъчен транспорт от всеки друг източник на протеин и на същите аминокиселини в свободна форма, което се оказва да бъде един от най-добрите, ако не и най-добрият източник на протеини за след тренировка без стомашен ангажимент, както и за клинични проблеми на малабсорбция, парентерално и неонатално хранене. Тези, които търсят оптимизиране на мускулното възстановяване/реконструкция, това са елемент на сигурна подкрепа за най-взискателния спортист.

Какви са ползите от PeptoBol®? Ако искаме да комбинираме едно от най-добрите открития в областта на хранителните добавки с деликатните нужди на спортиста, който се опитва да направи възстановяването възможно най-ефективно, най-добрата протеинова форма в момента на пазара, която удовлетворява по отношение на „анаболната“ сила избягването на процеса на храносмилане, който другите протеини трябва да преминат, несъмнено са хидролизираните казеини (Peptopro®?), които за първи път въведохме на европейския пазар на спортни добавки чрез PeptoBol®. Този протеинов формат, базиран на около 80% ди- и три-пептиди с размери под 300 далтона (което ги прави хипоалергенни), изглежда по-добър (около 3 пъти) по отношение на усвояването и бионаличността в сравнение дори със свободните аминокиселини, използвайки специфичен „преференциален“ вътреклетъчен транспортен механизъм, в допълнение към избягването на храносмилателни процеси (следователно енергийно ангажиране и изваждане на течности/кръв от мускулите), като по този начин надвишава по отношение на скорост и бионаличност всяка друга протеинова или аминокиселинна форма в момент, когато RAPIDITA ‘и ЕФЕКТИВНОСТТА НА АБСОРБИРАНЕ са ПРИОРИТЕТ cmq, но в момент, в който организмът не е готов за „храносмилателни ангажименти“. Същият L-левцин, който се съдържа в хидролизатите, се оказва още по-бързо достъпен. Най-важната аминокиселина, благоприятстваща протеиновия синтез, се абсорбира много по-ефективно от свободната форма, като е под формата на малък пептид. Първоначално беше критикуван за лошия вкус, който не искахме да манипулираме, а след това да бъде оценен за абсолютната чистота (трудна за намиране на пазара днес) на продукта, защото ако можете да намерите „добри“ казеинови хидролизати, те са не са истински източник на хидролизати или са били преувеличено рафинирани с различни подсладители/овкусители, компрометиращи абсолютната стойност на протеиновия препарат от този тип, характеризиращ се с висока стойност на пролин, която определя „горчивия“ вкус на получените пептиди и който не може да бъде особено модифицирани, дори ако добавим въглехидрати или ароматизирани напитки. Говорейки за „Aminoacidamente“, можем да имаме няколко „добре представящи се коли“, но ако търсим Формула 1 от протеини/аминокиселини, PeptoBol® са пълни протеини, с „пластично-анаболна“ мощност. 

Защо не са овкусени? „Наследство“, предоставено на спортния свят чрез клинично и новородено хранене, хидролизирани казеини благодарение на много специфични процеси на ензимна хидролиза, от техническа и научна гледна точка, хидролизираните казеини, съдържащи се в PeptoBol®, са сред най-добрите форми на протеинови добавки оттогава те се характеризират с много висока концентрация (70-80%) на ди- и три-пептиди с молекулно тегло под 300 далтона, размери много различни от „цели“ протеини, като тези на суроватъчните изолирани или концентрирани, или от твърди храни вместо това се характеризира с дълги вериги, които трябва да бъдат усвоени, за да бъдат разглобени (и от алергенния потенциал … вижте откъде произлизат „хидролизатите“ …). Литературата ясно демонстрира действието и предимствата на протеиновите хидролизати в клиничните и спортните области. Тази характеристика, която ги прави толкова уникални от гледна точка на скоростта на абсорбция и бионаличност, означава, че тази смес е изключително разтворима поради ензимната хидролиза на млечния казеин, но също така се характеризира с много горчив вкус и да, „неприятна“ и способността да се пени при смесване на праха в течността. По ирония на съдбата това е „хвалство“ за чистотата на продукта, тъй като характерната нотка е добре пропорционална на степента на хидролиза, постигната чрез разделяне на полипептидните вериги и има винаги е било ограничение за употребата му, дори в хранително-педиатричната област, откъдето са родени.

Напомняме ви, че всяко добавяне на различни „овкусители и подсладители“ НИКОГА няма да промени напълно възприемането на горчивия вкус, но рискува да се редуват концентрация/чистота.

Допълнителна информация

Вкусове

Неовкусен

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “PEPTOBOL – YAMAMOTO NUTRITION”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *