КАТЕГОРИЯ „АМИНОКИСЕЛИНИ“

Ако искате да подпомогнете постигането на заложените фитнес цели, да започнете да виждате резултати без забавен ефект, да подобрите цялостното си благосъстояние и да стимулирате растежа на мускули, то приемът на аминокиселини ще окаже благоприятно влияние върху всички тези търсени резултати. Аминокиселините под формата на хранителни добавки са подходящи както за фитнес ентусиасти, така и за професионални атлети.

Прочети повече…

Аминокиселините са основните съставни части в протеините и като такива са ключови за растежа на мускулите. Има редица видове аминокиселини, сред които 9 са т.нар есенциални (незаменими) и не биват произвеждани от тялото самостоятелно.

Можете да снабдите организма си с аминокиселини чрез приема на добавки, които се предлагат под различни форми – течни аминокиселини, хапчета или такива на прах. Сред предимствата на техния прием се нареждат:

  • Повишения растеж на мускулите и възстановяването – аминокиселините са ключови за мускулния синтез и подобряват възстановяването след интензивна тренировка.
  • Подобрено представяне в залата – чрез приема на аминокиселини ставате по-силни и издръжливи и постигате по-добри резултати.
  • Цялостна подкрепа на здравето – аминокиселините са важни за нормалната функция на мозъка, имунната система и цялостното благосъстояние на организма; те оказват влияние върху съня, стреса и дори инфекциите.

В онлайн магазина за добавки и аксесоари на Yamamoto Nutrition ще откриете следните аминокиселини:

Есенциални аминокиселини

Есенциалните аминокиселини, също наричани незаменими, са онези 9 аминокиселини, които нашият организъм не може да синтезира автономно. В резултат се налага прием под формата на храна или добавки с цел ефективен протеинов синтез, регулиране на съня, подобряване на синтеза на хормони и още предимства, за които можете да научите в раздел „Есенциални аминокиселини“.

Аминокиселини с разклонена верига (BCAA)

Може би най-известния вид аминокиселини. Суплементите BCAA или известните като аминокиселини с разклонена верига са предпочитан избор от атлети и бодибилдъри, благодарение на положителното влияние на продуктите върху растежа на мускулите и цялостното подобряване на представянето и издръжливостта. BCAA аминокиселините включват изолевцин, левцин и валин. Заедно те насърчават протеиновия синтез, допринасят за енергийните запаси в организма и са ключови при продължително и интензивно натоварване.

Сьомгови аминокиселини

Този тип добавки аминокиселини са директно извлечени от протеините, налични в сьомгата. Известно е, че сьомговите аминокиселини са богати на есенциални аминокиселини и подпомагат не само растежа и възстановяването на мускулите, но и подобряват функциите на сърдечно-съдовата система и намаляват възпаленията.

Растителни аминокиселини

Аминокиселини, извлечени от растения, като грах, соя и кафяв ориз. Тези суплементи са често предпочитани от трениращи, спазващи определен хранителен режим, като вегетарианство или веганство. Растителните аминокиселини подобряват храносмилането и могат да намалят възпаления в организма.

Микрокапсулирани аминокиселини

Специална серия от бранда Yamamoto Nutrition. Добавките тук са част от Micro серията на бранда, която е произведена с уникална по рода си формула за микрокапсулиране. Патентованата технология за извличане на суровините гарантира запазването на тяхното най-високо качество. Аминокиселините от тази серия са високоабсорбими и не се разпадат в стомашно-чревния тракт.

Ако имате въпрос за конкретен продукт, задайте го в раздел ВЪПРОСИ/МНЕНИЯ на индивидуалната продуктова страница, за да получите отговор от специалист в сферата на суплементирането.

Показване на 1–39 от 44 резултата