Bodybalance ® – защо тази суровина е най-добра в света?

Колагенът е основен компонент на човешкото тяло. Около 30% от общия ни протеин в тялото е колаген. Колагенът е от решаващо значение за подвижните стави, стабилните кости, здравите мускули, силните връзки и сухожилия, гладката кожа, лъскавата коса и здравите нокти на пръстите.

Той е един от основните структурни протеини на съединителните тъкани, а също така изобилства от кръвоносни съдове, междупрешленни дискове, кръвно-мозъчна бариера, роговицата, дентина и чревната стена – жизненоважен компонент на цялото ни тяло.

GELITA Bioactive Collagen Peptides ® (BCP) са състав от различни специфични пептиди, оптимизирани за специфични физиологични ползи. Пептидите са получени от силно контролиран производствен процес на колаген, който се определя от условията на хидролизация. В резултат на това GELITA Bioactive Collagen Peptides ® се различават по физиологична функционалност. Те са оптимизирани за максимално стимулиране на човешките типове клетки, участващи в биосинтезата на колаген.

Ефектът на колагеновите пептиди:

Ефектът на колагеновите пептиди върху повишения синтез на извънклетъчна матрица се основава на два механизма:

  • Доставка на типични колагенови аминокиселини като ценни градивни елементи
  • Стимулиране на клетъчния синтез

Agelin на Yamamoto Nutrition:

AGELIN е хранителна добавка, която съдържа патентованата формула BODYBALANCE, високоспецифичен пептиден хидролизат на контраст на саркопения, способен да стимулира мускулната тъкан да бъде по-ефикасна и по-силна, разширявайки концепцията за колаген, не само свързана с остеоратикуларната тъкан – сухожилие или тази на нашата дерма, за да подкрепим чистата мускулна маса и да контрастираме на „разграждането“, което се случва поради причини, свързани със стареене или други форми на катаболизъм, като същевременно се насърчава мобилизирането на мазнини от мастни натрупвания с оглед истинско подобряване на състоянието на телесният състав.

Този конкретен протеинов хидролизат на колагена, съдържащ се в AGELIN, също има изключителна способност да бъде биодостъпен, разработен от престижния лидер в производството на колаген GELITA, който позволява напълно ефективен прием през устата. Точният механизъм на действие на избраните хидролизати на колаген BODYBALANCE ® все още се изследва, но настоящите изследвания изтъкват допълнителна роля, която този специфичен състав от колагенови пептиди има в нашето тяло, а не само като “структурен” протеин от съществено значение, т.е. но и в запазването на мускулната тъкан и нейната относителна функционалност, заедно с важни относителни метаболитни ефекти върху състава на тялото.

По-конкретно, в подкрепа на своята ефективност, BODYBALANCE има няколко интересни проучвания на своя страна, които демонстрират своя “укрепващ” ефект, във връзка с постоянно физическо натоварване. Този конкретен протеинов хидролизат на колагена, съдържащ се в AGELIN, също има изключителна способност да бъде биодостъпен, разработен от престижния лидер в производството на колаген GELITA, който позволява напълно ефективен прием през устата. Точният механизъм на действие на избраните хидролизати на колаген BODYBALANCE ® все още се изследва, но настоящите изследвания изтъкват допълнителна роля, която този специфичен състав от колагенови пептиди има в нашето тяло, а не само като “структурен” протеин от съществено значение, т.е. но и в запазването на мускулната тъкан и нейната относителна функционалност, заедно с важни относителни метаболитни ефекти върху състава на тялото. По-конкретно, в подкрепа на своята ефективност, BODYBALANCE има няколко интересни проучвания на своя страна, които демонстрират своя “укрепващ” ефект, във връзка с постоянно физическо натоварване.

Колагенови пептиди:

Подвижни стави, стабилни кости, гладка кожа, лъскава коса и здрави нокти – колагеновите пептиди играят ключова роля в създаването на тези основни компоненти на човешкото тяло.

И нещо повече, колагенът е най-изобилният протеин, който се среща естествено при хора и животни. Това е основният структурен и най-важен протеин на съединителната тъкан. За да останем здрави, силни и подвижни, се нуждаем от адекватни количества колагенови пептиди в ежедневната си диета.

GELITA предлага широка гама от естествени биоактивни колагенови пептиди, които са пригодени за различни приложения.

Колагеновите пептиди са универсален източник на протеини и важен елемент от здравословното хранене. Техните хранителни и физиологични свойства подпомагат здравето на костите и ставите и допринасят за красивата кожа.

Колагенът се състои от три полипептидни вериги. Тези така наречени α-вериги се увиват една около друга, за да образуват тройни спирални макромолекули: уникална структура, размер и аминокиселинна последователност. В колагенните последователности глицинът (Gly) присъства като всеки трети остатък. Това позволява формирането на трите вериги в тройна спирална структура.

По този начин общата характеристика за всички колагени е последователност, която може да бъде изразена като (Gly-X-Y)*n, където X и Y често са представени съответно от пролин (Pro) и хидроксипролин (Hyp). Тази последователност е необходима, за да може колагенът да сглоби фибрилите, които впоследствие образуват влакна, осигурявайки несравнима структурна цялост за извънклетъчния матрикс на съединителните тъкани.

Суровината за колагеновите пептиди – както и за желатина – е колагеновият протеин. Колагеновите пептиди обаче са относително малки молекули с молекулно тегло под 10 000 g/mol. Пептидите съдържат най-малко две и най-много 100 аминокиселини. Те се характеризират с отлична разтворимост в студена вода и дори в силно концентрирани разтвори не образуват гел.

Приложение и употреба на колагенови пептиди:

Повечето хора обръщат все повече внимание на това какво ядат. Някои искат да отслабнат, други имат алергии или са чувствителни към определени съставки. Някои искат да развият повече мускулна маса, а други просто искат да защитят костите и ставите си или искат по-гладка кожа с по-малко бръчки. Нашите колагенови пептиди, с техните специални хранителни и физиологични свойства, имат различни предимства и са идеални за производството на здравословни храни и хранителни добавки.

Те не съдържат мазнини, въглехидрати, глутен, пурини или холестерол и също така не предизвикват алергии. Освен това те са отлично съвместими, лесно усвоими и имат висока степен на бионаличност. Тъй като колагеновите пептиди от GELITA се произвеждат изключително от естествени протеини, те нямат Е-номер и са подходящи за продукти с „чист етикет“. Ние също така предлагаме OU Kosher и Halal-сертифицирани колагенови пептиди.

Сертификати за

качество на суровините на Yamamoto Nutrition