OLIO DI LINO – 60 ДРАЖЕТА / 15 ДОЗИ

49.99 лв.

Наличност: Наличен

4 налични

Код: 9385-OLIO Категории: , , Етикет:

Описание

Вече познат в древността, роден в Близкия изток и широко разпространен в Средиземноморския басейн, където културите му датират от Вавилон още през 3000 г. пр. Н. Е., Flan Linum usitatissimum, едногодишно тревисто растение, с големи небесносини цветя, вече е добре известно не само за тъканите, получени от влакната му, но и с известните полезни свойства на семената му, от които се извлича чрез студено пресоване, масло за хранителна и козметична употреба.

Полученото масло е един от основните концентрирани източници на есенциални омега 3 полиненаситени мастни киселини (алфа-линолова киселина), които след това се превръщат в активните форми EPA и DHA, за които знаем, че са толкова важни за здравето, свързани с ползите за организма свързани по-специално с тяхното противовъзпалително действие, с поддържането на сърдечно-съдовото здраве и защита и с мозъка срещу стареене Също така съдържа омега 6, (линолова киселина) много важни мастни киселини (ако се приемат в необходимите физиологични пропорции), тъй като те са необходими за правилната функционалност на тъканите, за да оптимизират възпалителния отговор чрез тялото. , с образуването на простагландини и левкотриени (провъзпалително действие), и са от съществено значение както за растежа, така и за развитието на мозъка.

Антиоксидантната активност на маслото, получено от ленени семена, се благоприятства от съдържанието на витамин Е (17,5 mg на 100 g), витамин C, витамини B, с добро присъствие на лецитин, набор от фосфолипиди, необходими за доброто функциониране на нервната система и мозък, лигнани (фенолни антиоксиданти), както и множество минерали като магнезий, калий и селен, както и слуз и диетични фибри. Известен в традиционната медицина като „слабително средство“, той е добър регулатор на чревната перисталтична функция и има добри противовъзпалителни свойства, полезни и при хемороиди.

Но най-известните и добре известни полезни свойства върху тялото са свързани с полиненаситените мастни киселини на лененото масло, които могат да повлияят на здравето и ефективността на различни органични райони и системи на нашето тяло, осъществявайки хранително и антиоксидантно действие: сърдечно-съдова защита:

Омега 3 и 6 мастните киселини присъстват балансирано, регулират сърдечния ритъм и предотвратяват появата на сърдечно-съдови заболявания. Известно е, че влиятелните свойства поддържат сърдечно-съдовите параметри по-балансирани, по-специално върху „лошия“ LDL холестерол и спомагат за изхвърлянето на триглицеридите, поддържайки артериите „по-чисти“. лецитинът, витамините В и Е и незаменимите мастни киселини са много важни за функционирането на нервната система, където подобряват фокуса и паметта, запазвайки мозъчните структури във фазите на стареене и невродегенеративни заболявания. успокояващо действие върху стомашно-чревните лигавици, благодарение на наличните слузи, които упражняват модулиращо действие върху перисталтиката, леко слабително върху червата, без да го дразнят (като обикновени лаксативи), благодарение на неговия омекотяващ ефект върху изпражненията, но при в същото време действа и като антидиарейно средство; антиоксидант, противовъзпалително действие, корелирано не само с наличието на омега 3 мастни киселини, но и благодарение на наличието на лецитин и витамин Е, които също дават значителен тласък на противовъзпалителната активност.

Вече познат в древността, роден в Близкия изток и широко разпространен в Средиземноморския басейн, където културите му датират от Вавилон още през 3000 г. пр. Н. Е., Flan Linum usitatissimum, едногодишно тревисто растение, с големи небесносини цветя, вече е било добре известно не само за тъканите, получени от влакната му, но и с известните полезни свойства на семената му, от които се извлича чрез студено пресоване, масло за хранителна и козметична употреба.

Полученото масло е един от основните концентрирани източници на есенциални омега 3 полиненаситени мастни киселини (алфа-линолова киселина), които след това се превръщат в активните форми EPA и DHA, които, както знаем, са толкова важни за контрола на холестерола и др.

Антиоксидантната активност на маслото, получено от ленени семена, се благоприятства от съдържанието на витамин Е (17,5 mg на 100 g), витамин C, витамини B, с добро присъствие на лецитин, набор от фосфолипиди, необходими за доброто функциониране на нервната система система и мозък, лигнани (фенолни антиоксиданти), както и множество минерали като магнезий, калий и селен, както и слуз и диетични фибри.

холестерол
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “OLIO DI LINO – 60 ДРАЖЕТА / 15 ДОЗИ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *