Разпродажба!

KRILL OIL – YAMAMOTO NUTRITION

67.99 лв.

Наличност: Неналичен

Изчерпан

Уведомете ме при наличност!

Описание

Вече от много години любим източник на омега-3 мазнини е маслото от крил (крилът е скаридоподобен, ракообразен зоопланктон от разреда Euphausiacea). Всеки път, когато ново изследване върху маслото от крил се появи по списанията, списъкът с полезните му за здравето качества става все по-дълъг, а освен това разликите между рибеното масло и маслото от крил стават все по-известни.

Гените имат „превключватели”, които могат да бъдат включвани и изключвани, и които контролират почти всички биохимични процеси във вашето тяло. Хранителните вещества, като например омега-3 мазнините, контролират тези „превключватели”. Черният ви дроб играе главна роля в това как вашият организъм използва въглехидратите и липидите, как употребява омега-3 и омега-6 мазнините и определя хранителния ви статус, а също и как се повлияват гените в съответствие с това.

Мастните киселини помагат в насочването на метаболитните процеси, например в производството на глюкоза, синтезирането на липидите, енергията в клетките, оксидирането и още много други. Днес ние знаем, че различни източници на омега-3 мазнини влияят различно върху тъканта на черния дроб, затова и стартирахме това изследване.

Маслото от крил наистина влияе върху метаболизма и подобрява гените

Маслото от крил:

>Подобрява метаболизма на глюкозата в черния дроб

>Подпомага липидния метаболизъм

>Помага в регулирането на митохондриалната дихателна верига

>Понижава холестеролния синтез

„Повишеното производство на глюкоза в черния дроб се свързва с метаболитни заболявания при хората , но сега ние наблюдаваме, че добавката на масло от крил благоприятно променя проявата на гените, регулиращи метаболизма на глюкозата в черния дроб.”

Предишни изследвания показват, че маслото от крил може да понижи нивата на кръвната захар като повиши поемането на глюкоза в тъкани, различни от чернодробните. В друго изследване, в което директно се сравняват маслото от крил и рибеното масло, се посочва, че маслото от крил е значително по-ефективно при намаляването на нивата на триглицеридите.

Тези изследвания провеждат идеята, че маслото от крил може да донесе значителни ползи на хора с метаболитни нарушения – като затлъстяване и диабет тип 2 – заболявания, придобили епидемични размери в днешно време. От омега-3 мазнините зависи здравето на клетките ви и на вашето ДНК главно заради начина, по който те влияят върху клетъчните мембрани. Именно тези клетъчни мембрани са жизненоважни при „включването” и „изключването” на гените, защото в тях се намират рецептори, които отговарят на хормоните и на други агенти, които от своя страна са повлияни от мастните киселини.

Мембраните на вашите клетки съдържат EPA, DHA и фосфолипиди и това помага на молекулите да преминават навън и навътре в клетките. Ето защо наличието на висококачествени мастни киселини във вашия организъм е от решаващо значение за поддържането на клетъчните мембрани, които работят като добре смазани малки машини.

ДОЗА:приемайте 3 капсули на ден с храната

масло от крил
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “KRILL OIL – YAMAMOTO NUTRITION”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *