MEGA SAUZER ® NEW – 300 ГРАМА / 20 ДОЗИ

94.99лв.

Наличност: Наличен

Mega Sauzer NEW Formula ®  е продукт за спортисти, които практикуват интензивна физическа активност . Предтренировъчн добавка, която подобрява производителността, но също така разширява функционалността във фазата на възстановяване поради защитното действие на полифенолите предтсавени в продукта:

✔️ напитка за преди тренировка с BCAA InstAA™, L-цитрулин, креатин монохидрат, тирозин, ViNitrox™ полифеноли от грозде и ябълки, Zynamite ® екстракт от манго, Coffeine ® кофеин и екстракт от родиола;

✔️ формула, съставена от сертифицирани качествени суровини и проектирана за максимална ефективност;

✔️ стимулиране с азотен оксид и масивна вазодилатация в мускулната тъкан;

✔️ мощно антикатаболно и подпомагащо производителността действие, когато се приема преди и по време на физическа активност;

✔️ поддържане на фокус и яснота по време на изпълнение;

✔️ максимално енергийно стимулиране и подобряване както на физическата, така и на психическата издръжливост;

✔️ идеална добавка за връзката „Мозък-мускул“;

Партида: G2L098 | Срок на годност: 10/2024 | SKU: 8023742039789

Код: 8023742039788 Категории: , , Етикет:

Описание

Mega Sauzer ® – Продуктът е подходящ за спортисти, които практикуват интензивна физическа активност . Тя има три специални функций, стимулиране на азотния оксид, ергогенно-адренергична стимулация и по-скорошното добавяне на ноотропична субстанция, за да се осигури безпрецедентен ясен фокус по време на тренировка.

Цел: формулирането на добавки, които наистина работят и винаги са по-добри благодарение на по-реалните научни изследвания, съобразени с потребностите на спортиста, и с най-качествените сертифицирани суровини. Yamamoto® Nutrition Mega SAUZER® е хранителна добавка от цитрулин, бета аланин и аргинин алфа-кетоглутарат с таурин, аминокиселини с разклонена верига (BCAA), витамини C, B6 и B12 и растителни екстракти с кофеин и други хранителни фактори. Продуктът е подходящ за спортисти, които практикуват интензивна физическа активност . Разклонените верижни аминокиселини са подходящи за подхранване на диетата на спортиста. Витамините С, В6 и В12 допринасят за намаляването на умората и за нормалния метаболизъм на добива на енергия, докато витамин В6 също допринася за нормалния метаболизъм на протеин и гликоген. За да се стимулира максималния кръвен поток и следователно по-добър транспорт на кислород и хранителни вещества към мускулите, цитрулин малатът е голям протагонист с добре известни характеристики, които го поставят сред най-ефективните стимулиращи азотния оксид елементи дори и по отношение на самия аргинин. В тази връзка винаги подчертавам, че след прием на устната кухина аргининът е подложен на обширно предсистемно и системно елиминиране, дължащо се на чревни бактерии и чернодробни и чревни аргинази, които го превръщат в орнитин и урея. Тези фактори значително намаляват количеството аргинин, което се предлага за синтеза на азотен оксид и за другите функции, за които отговаря, ограничавайки ефикасността на специфичната орална добавка на аргинин, толкова оценена в миналото, но все още присъствала в „прекомерно“ количество често надценени за целите, за които е предназначена. От друга страна, аминокиселината Citrulline не се подлага на пресистемно и първото преминаване, описано по-горе, и може първо да се превърне в аргининосуцинат, след това в аргинин, като по този начин действа като прекурсор на тази аминокиселина.

Приемайте 1 доза разтворена в 250 мл вода 30 мин преди физически занимания.

Приложението на цитрулин значително увеличава плазмените нива на аргинин и цитрулин по дозово зависим начин и при същата дозировка и начин на приложение (през устата) цитрулинът ще осигури увеличение на почти двойните нива на аргинина в кръвта в сравнение със същата доза аргинин при бавна доза и около 20% по-висока от тази на същата доза аргинин с незабавно освобождаване. Всички са в полза на мощното стимулиране на кръвоснабдяването на мускулите, участващи в тренировка. Цитрулин, обогатен с ябълчна киселина, показва в много научни изследвания положителен ефект в производството на мускулна АТР, повишавайки ефективността на произведената енергия, намалявайки скоростта на изчерпване на фосфокреатина с 28% и ускорено възстановяване от 20% , Вече оценяван като интегриран с ориентиран към изпълнението интегратор по горепосочените причини, той има няколко предимства по отношение на разширението и качеството на производителността, като например буферирането на натрупването на амоняк (отговорно за появата на умората чрез инхибиране на превръщането на пируват в ацетил СоА, който възпрепятства свиването на мускулите). Друго предимство на цитрулин мамат е намаляването на мускулната болка след интензивно мускулно трениране, което, ако се комбинира с мускулна изпомпване, която силно благоприятства лактатното буфериране и повишената скорост на възстановяване на запасите от фосфокреатин, ще бъде голям съюзник за подобряване на добива от нашето обучение но и осигуряват условия за по-ефективно възстановяване.

И ние знаем, че колкото по-бързо се възстановявате, толкова по-бързо ставате по-добре. L-аргининът не е напълно елиминиран, но е наличен под формата на AAKG ARGININE-ALPHA-KETOGLUTARATE, който е форма на аргинин, свързан с алфа-кетоглутарат, който е много важен кетоацид на метаболитно ниво, на пресечната точка между анаболните и катаболните реакции. Това свързване подобрява стабилността на аргинина във водна среда и подобрява ергогенния му капацитет, като се намесва в цикъла на Кребс. AAKG очевидно участва в подпомагането на дейността на цитрулин в синтеза на NO, което от своя страна ще спомогне за вазодилатация и ще улесни доставката на кислород и хранителни вещества в тъканите на мускулно ниво, което ще позволи да се запази мускулното изпомпване за по-дълго и повече интензивно, подобряване на ефективността по време на тренировъчната сесия. Винаги търсейки най-доброто представяне при „всяка“ тренировка, друг елемент в екипа е бета-аланин, способен да улесни тренировките с висока интензивност. Това подпомага по-големи количества анаеробно обучение, повишаване на издръжливостта и забавяне на мускулната умора, допринасяйки за оптимизирането на тренировките – особено кратки и интензивни – благодарение на увеличаването на карнозинните резерви в мускулите. Известна от години в света на спортните добавки (както за анаеробна, така и за аеробна работа), тя спомага и за поддържането на оптимално рН на мускулите по време на тренировка чрез ограничаване на действието на млечната киселина.

И накрая, бета-аланинът би могъл също така да подобри вентилацията при стрес, намалявайки умората и допълнително допринасяйки за тренировките с висока интензивност. Ако максималната помпа е целта на тази добавка, друг компонент на първия избор, който искахме да включим, е L-Norvaline, водоразтворима аминокиселина, получена от L-валин. Аминокиселина, която е важна за ендогенната концентрация на аргинин в организма, способна да увеличи максимално производството на азотен оксид. Специалната характеристика на Norvalina е тази, която разширява производството на азотен оксид благодарение на спирането на активността на аргиназата, ензима, който премахва аргинина и го превръща в урея и ограничава производството на азотен оксид. Така че ще имаме повече запаси, които ще направят повече био-аргинин, което ще направи Норвалина ценен съотборник с Citrulline и AAKG.

Повечето транспортирана кръв позволява по-голямо окисляване на мускулите и доставката на скъпоценни бионалични хранителни вещества за реконструкция и възстановяване, като аминокиселини с разклонена верига – левцин, валин, изолевцин. Ултра изследвани по отношение на най-известните качества, аминокиселините с разклонена верига имат особени характеристики: те правят азотния баланс положителен, демонстрирайки способността да получават значителни модификации на аминокиселинния профил дори при протеинови катаболни ситуации, стимулиращи протеиновия синтез. Те се катаболизират директно от скелетната мускулатура, поради което техният метаболизъм не включва значително черния дроб (всъщност левцин играе инхибираща роля в образуването на урея в черния дроб) и затова BCAA се предписват на пациенти с чернодробна недостатъчност. Както се казва, от физиологична гледна точка те съставляват около 20% от мускулните протеини, но те са не само важни от техническа гледна точка, т.е. прости прекурсори на протеинови молекули, но също така са необходими за синтеза на мускулните протеини. „анаболен“ ефект, който се дължи главно на „кралицата на аминокиселините“, левцин. Спомнете си, че в мускулите и черния дроб протеиновият синтез се забавя по време на интензивна и продължителна мускулна работа, както и по време на първата фаза на възстановяване, докато разпадът се ускорява. Тази ситуация е следствие от комбинация от каскадни фактори като намаляване на кръвната концентрация на инсулин и повишаване на концентрацията на катехоламини. Във втората фаза на възстановяване протеините се реконструират и аминокиселините, уловени от кръвта, са 90% разклонени, защото катаболизмът по време на физически упражнения се случва преди всичко при натоварването на последните; в тази фаза BCAAs, благодарение на свойството си на стимулиране на протеиновия синтез, благоприятстващо възстановяването от умората, причинена от катаболизма.

Не случайно те се поставят в тренировъчни и тренировъчни смеси, особено за тяхната енергийна функция: приложението на разклонени аминокиселини при интензивна и продължителна физическа активност трябва да се справи с повишеното търсене на Аланин и наличието на BCAA на екзогенният произход би ограничил консумацията на тези от ендогенния произход, като по този начин намали автолизата на мускулните протеини по време на работа със значително предимство за физическата ефективност и нивото на производителност, забавяйки появата на умора благодарение на конкуренцията в абсорбцията на нивото на кръвно-мозъчна бариера с триптофан (аминокиселинен прекурсор на образуването на серотонин, хормон, отговорен за чувство на сънливост, намалено внимание и усещане за умора). Наличието на кофеин, най-широко разпространената психоактивна субстанция и най-широко употребявания стимулант в света, който взаимодейства със специфични биологични рецептори, които регулират функциите на ендокринната сърдечно-съдова система, както и на нервната система, повишават нивата на енергия, като реакционното време стане по-ефективно, подобрявайки и възприемането на прага на болката и позволявайки „по-рязка“ концентрация. В допълнение към добре известния ергогенен ефект, помнете „метаболизма“, тъй като мастните киселини се мобилизират, когато консумираме кофеин, което спестява ценния мускулен гликоген. Това позволява на спортистите да тренират за по-дълго време и спестяванията на гликоген се появяват през първите петнадесет минути на активността, периодът, през който употребата на гликоген намалява с 50%.

Друг елемент с висока стимулираща мощност, съдържащ се в новия Mega Sauzer, е корейският женшен. Известен и използван в продължение на хилядолетия, този адаптоген по рода си има голямо съдържание на Ginsenoside Rg1, което го прави особено стимулиращо. Ползите от него са познати от източните народи в продължение на хилядолетия. Въпреки това те започнаха да бъдат предмет на истински научни изследвания само по време на Втората световна война: съветското министерство на отбраната търсеше вещества, които биха увеличили съпротивата на своите войници. Защо тя е включена в предварително смесване за строители? Качествата са разнообразни и работата, която може да се направи с другите елементи, е много синергична, тъй като спомага за регулиране на дишането по време на спорта, което позволява не само енергоспестяване, но и подобрение в силата и издръжливостта по време на тренировки с голям обем, подобрява рефлексите и намалява умствената умора, насърчава сърдечно-съдовата работа, се смята, че също така благоприятства мускулите на атлетите благодарение на способността му да насърчава освобождаването на креатин и помага за елиминирането на отпадъчните вещества от тялото, от млечната киселина в кръвта след интензивна физическа активност.

Говорейки за „адаптогени“, елемент от голяма стойност за нашата предварителна тренировка е Rodiola. Това е добре известен фитотерапевтичен екстракт с адаптогенни свойства, които се приписват на неговите два активни компонента пара-тирозил и салидроад, които влияят върху нивата на определени медиатори в мозъка и в периферните, сърдечно-съдовите и респираторните тъкани, намалявайки отделянето на катаболните хормони като кортизол. Всъщност е показано, че чрез активирането на ензим аденилат циклаза, на нивото на мастните клетки, rosavine стимулира освобождаването на мастни киселини от кръвта. При мобилизирането им се определя увеличение на енергийния субстрат за производството на АТФ, което ще бъде на разположение за мускулни изисквания, което също се възобнови до голяма слава в спортния свят.

В резултат на това се постига подобрение на физическата производителност и увеличаване на устойчивостта на умора, допълнителна подкрепа за онези, които търсят максимална производителност. За организма, Rodiola има способността да намали началото на заболяването, за да намали началото на заболяването на мускулите (забавено начало на мускулната болезненост), след интензивно физическо упражнение, като по този начин улесни възстановяването на мускулите след тренировка, за да намали след концентрацията маркери на мускулите като миоглобин, креатин киназа и лактат дехидрогеназа, като по този начин подкрепя гореспоменатата миопротективна роля и оптимизира потока на митохондриите. Но голямото нововъведение, което сме включили в новата формулировка на Mega Sauzer, е Cognizin. Със стимулиращото действие на кофеина и корейския женшен, подобно на новия Shurakhan, Mega Sauzer ще се похвали с много ефективно естествено ноотропично вещество, което ще повиши максимална яснота и ще се съсредоточи в обучението.

Патентът на Kyowa, базиран на ферментирания хитиколин, подкрепен от няколко много интересни клинични изследвания, е естествен предшественик на един от най-важните невротрансмитери в мозъка, ацетилхолин, с други думи, помага да се регулира предаването между невроните в мозъка, посветено на процеса на мислене и увеличаване на функциите на паметта. Cognizin® помага да се увеличи активността на митохондриите в мозъчните клетки, мощните мозъчни енергийни центрове, благоприятстващи засиления фокус, ученето, повишената памет и подобрените общи мозъчни функции.

Видяхме също, че с увеличаването на нивата на допамин и норепинефрин се увеличават и два невротрансмитери, които са свързани както с настроението, така и с паметта, за които знаем, че понякога преминават различни трептения за агониста. Допаминът помага да се контролира както настроението, така и движението и увеличаването му води до увеличаване на настроението, което е по-предразположено към удоволствие и позитивизъм, както и че е от съществено значение за формиране на нови спомени и изучаване на нови преживявания. Норепинефринът помага за контролиране на реакцията при бягство или борба, която може да се задейства от надбъбречните жлези, когато спортистът се намира в периоди на стрес. Отлично „мозъчно хранене“, за да се насърчи търсенето на „ума-мускулна връзка“ и максимална концентрация по време на тренировка, още един фактор.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: МегаСаузер ® Ню Формула /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303484

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 15/08/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 300 грама | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 20

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Nutrition / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (15 ГРАМА)

Бленда BCAA InstAA™ – 5 грама

oт която Л-левцин – 2.5 грама

от която Л-изолевцин – 1.25 грама

от която Л-валин – 1.25 грама

Л-цитрулин ДЛ-малат – 4 грама

Креатин монохидрат – 2.5 грама

Л-тирозин – 500 мг

Полифеноли ViNitrox™ – 237.5 мг

Кофеин Coffeine™ – 200 мг

Екстракт от манго Zynamite® – 150 мг

от който мангиферин – 22.5 мг

Екстракт от родиола – 150 мг

от който розавин – 4.5 мг

от който салидрозид – 1.5 мг

от който полифеноли – 22.5 мг

Витамин Б-6 – 7 мг (500% *VNR)

Витамин Б-12 – 5 мцг (400%*VNR)

*VNR = справка Хранителна информация Регламент (ЕС) n. 1169/2011 г

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Смес от InstAA™ BCAA (L-левцин, L-изолевцин, L-валин), L-цитрулин DL-малат, креатин монохидрат, пълнител: сорбитол; L-тирозин, ароматизатор, полифеноли от ябълка (Malus pumila Mill), плодове и грозде (Vitis vinife ra L.), кора ViNitrox™ (съдържа СУЛФИТИ), кофеин Coffeine™, подсладители: сукралоза, ацесулфам К, стевиол гликозид и от стевия; екстракт от манго (Mangifera indica L.) листа Zynamite®, тит. 15% мангиферин, екстракт от родиола (Rhodiola rosea L.) корен тит. 3% розавин, тит. 1% салидрозид, тит. 15% полифен оли, регулатор на киселинността: натриев цитрат; антислепващ агент: силициев диоксид; пиридоксин хидрохлори д (витамин В6), цианокобаламин (витамин В12).

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

Възтсановителна спортна напитка.

НАЧИН НА ПРИЕМ

Добавете 1 мерителна лъжица (20 грама) в 300 мл вода и приемайте веднъж на ден, за предпочитане преди тренировка.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза! Продуктът съдържа кофеин!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

 

Допълнителна информация

Тегло0.320 кг
Вкусове

Грейпфрут, Малина

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “MEGA SAUZER ® NEW – 300 ГРАМА / 20 ДОЗИ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…