Фитнес упражнения за поддържане на форма и тегло

Здравейте на всички читатели на yamamoto.bg. Аз се казвам Жаки и имам удоволствието в поредица от статии, да разкажа за моята собствена подготовка: как тренирам, как се храня и какви добавки Yamamoto Nutrition ползвам. Днес ще се фокусирам върху фитнес упражненията, с които поддържам и надграждам формата си. И вярвам, че с примера си ще помогна на много млади момичета, да не изпадат в крайности и да тренират по-правилно.

Колко често тренирам?

В момента тренирам 4 пъти седмично. Правя го така, за да мога от една страна да се раздам на самата тренировка, а от друга, да имам време да се възстановя.

Тренировката ми е добра плътност и обем, което означава, че не мога да си позволя например да тренирам бедра и дупе 2 пъти седмично. Това е причината в деня, в който ми се пада дадена мускулна група, там да се фокусирам и раздам на макс. 

Макар и странно, елегантната и секси визия, изисква тежки и плътни тренировки. Този кадър доказва всичко, което ще ви споделя в следващите редове ...

Как тренирам?

Първата ми тренировка в седмицата е за гръб, като имам пет упражнения за него и едно за бицепс. Използвам упражнения и за ширина на гърба и за плътност. Т.е. тренирам с базови упражнения и машини едновременно в моя седмичен сплит. Завършвам тази тренировка с молитвени коремни преси.

Втората ми тренировка е за долна част тя включва повече базови упражнения – цели седем на брой и завършвам с 15 мин кардио: пътека или стълби. Не правя много кардио след тренировка за бедра, защото те са достатъчно изморени. Аз наистина се раздавам до края. 

Третата ми тренировка е за рамо: правя три упражнения за средна част, две за предна и две за задната част на рамото. След това едно упражнение за трицепс и завършвам с молитвени коремни преси отново.

Последната ми тренировка за седмицата е отново долна част като тук наблягам главно на упражнения за глутеус (дупе) и завършвам с кардио –  15 мин пътека или стълби.

Колко време е една тренировка?

Обикновено тренирам около 90 до 120 минути. Между сериите почивам 30 секунди, а между упражненията 60 секунди. Не се вманиачавам, не следя часовника си, но гледам да не почивам повече от това. В следващите си статии ще поговоря и за това как се храня и какво приемам като добавки от серията на Yamamoto Nutrition.