колаген

КОЛАГЕН – ОПИСАНИЕ, ДЕЙСТВИЕ, ПОЛЗИ И ПРИЕМ (ПРИЛОЖЕНИЕ)

Запазването на ефективността и поддържането на цялостта на нашите стави е от основно значение за поддържането на качеството на живот, но и не само. От съществено значение за колагеновите продукти е да се противодействат на ефектите поради влошаване на костната става, причинено от стареенето ни, което може да благоприятства структурно отслабване, податливо на травма, хронично възпаление, твърдост  и скованост на обхвата на движението и т.н.

ИСТИНСКАТА РОЛЯ НА КОЛАГЕНА

Колагенът е сред най-важните структурни протеини в нашето тяло и присъства навсякъде, дори представлява около една трета от протеините в тялото. Можем да го представим като структурно “лепило”, което има ролята на поддържане, свързване, поддържане и подхранване на тъканите, допринасяйки за физиологията, здравината и еластичността на сухожилията, костите, зъбите, кръвоносните съдове и кожата.

Има много видове колаген, като тук ще разгледаме тези от тях, които ни интересуват за здравето на костите, сухожилията и ставите са четири, обозначени с римските букви I, II, III и IV.

КОЛАГЕН ТИП I

Той представлява 90% от колагена в тялото и е изграден от много плътни и свързани влакна. Той формира структурата за кожата, костите, сухожилията, влакнести хрущяли, съединителна тъкан и зъби.

КОЛАГЕН ТИП II

Той е съставен от влакна, които са по-малко свързани помежду си и има “по-еластична” характеристика от тип I. Действа като амортисьор в ставите.

КОЛАГЕН ТИП III

Подкрепя структурата на мускулите, органите и артериалните съдове.

КОЛАГЕН ТИП IV

Той представлява желатиновата матрица на съединителната тъкан, която действа като средство и филтър за обмен на подхранване и е разположена в дълбокия слой на кожата.

Брандът Yamamoto Nutrition предлага до тук няколко вида колагенови продукти:

Всеки продукт работи, защото съдържа клинично качество суровина и идея!

Който и продукт да разгледате подробно в ревюто, всеки един от тях е помогнал на нашите клиенти, заради естеството на всеки един техен патент. Затова, ние от екипа на Yamamoto TEAM Bulgaria, горещо ви ги препоръчваме!

Обратно към раздел „Хранителни добавки“.