колаген

КОЛАГЕН – ОПИСАНИЕ, ДЕЙСТВИЕ, ПОЛЗИ И ПРИЕМ (ПРИЛОЖЕНИЕ)

Запазването на ефективността и поддържането на цялостта на нашите стави е от основно значение за поддържането на качеството на живот, но и не само. От съществено значение за колагеновите продукти е да се противодействат на ефектите поради влошаване на костната става, причинено от стареенето ни, което може да благоприятства структурно отслабване, податливо на травма, хронично възпаление, твърдост  и скованост на обхвата на движението и т.н.

ИСТИНСКАТА РОЛЯ НА КОЛАГЕНА

Колагенът е сред най-важните структурни протеини в нашето тяло и присъства навсякъде, дори представлява около една трета от протеините в тялото. Можем да го представим като структурно “лепило”, което има ролята на поддържане, свързване, поддържане и подхранване на тъканите, допринасяйки за физиологията, здравината и еластичността на сухожилията, костите, зъбите, кръвоносните съдове и кожата.

Има много видове колаген, като тук ще разгледаме тези от тях, които ни интересуват за здравето на костите, сухожилията и ставите са четири, обозначени с римските букви I, II, III и IV.

КОЛАГЕН ТИП I

Той представлява 90% от колагена в тялото и е изграден от много плътни и свързани влакна. Той формира структурата за кожата, костите, сухожилията, влакнести хрущяли, съединителна тъкан и зъби.

КОЛАГЕН ТИП II

Той е съставен от влакна, които са по-малко свързани помежду си и има “по-еластична” характеристика от тип I. Действа като амортисьор в ставите.

КОЛАГЕН ТИП III

Подкрепя структурата на мускулите, органите и артериалните съдове.

КОЛАГЕН ТИП IV

Той представлява желатиновата матрица на съединителната тъкан, която действа като средство и филтър за обмен на подхранване и е разположена в дълбокия слой на кожата.

Брандът Yamamoto Nutrition предлага до тук няколко вида колагенови продукти:

Всеки продукт работи, защото съдържа клинично качество суровина и идея!

Който и продукт да разгледате подробно в ревюто, всеки един от тях е помогнал на нашите клиенти, заради естеството на всеки един техен патент. Затова, ние от екипа на Yamamoto TEAM Bulgaria, горещо ви ги препоръчваме!

Обратно към раздел „Хранителни добавки“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *