⚠️ PROMO | ГРАБНИ -15% ОТСТЪПКА НА ВСИЧКО С КОД MUSCLE ДО 6 ДЕКЕМВРИ, 23:59:59!
Безплатна доставка за физически клиенти при поръчки над 100 лв

Имунна система и природни имуностимуланти

Взаимодействията фагоцит-микроб в имунната система са защитен механизъм на тялото ни, но когато прекомерно или неправилно са разгърнати могат да увредят тъканите на гостоприемника и да участват в развитието на различни неимунни и имунни хронични възпалителни заболявания като автоимунни проблеми, алергии, някои ревматоидни разстройства, рак и други. Имунопрепаратите включват органична синтетика, биологични агенти като цитокини и антитела, действащи върху единични мишени или пътища, и са били използвани за лечение на имунни заболявания.

Повечето имуностимулатори и имуносупресори в клинична употреба са цитотоксичните лекарства, които имат сериозни странични ефекти. Нараства интересът да се използват билкови лекарства като многокомпонентни средства за модулиране на сложната имунна система за предотвратяване на инфекции, а не за лечение на заболявания, свързани с имунната система.

Хранене преди и след тренировка | При тренировки в зала или от дома

Рори е отличен пример за треньор и създател на брад Rori.Fit насочен в посока спорт в домашни условия и хранене за резултати. Тя част от нашият тийм и затова се обърнахме със молба за споделяне на опит … нейн такъв на тема: „Какво да ядем преди и след тренировка?“.

Ако сте си поставили ваксина срещу COVID-19 – ще ви попречи ли това на тренировките?

COVID-19 промени драстично живота ни през последните 2 години – от начина, по който взаимодействаме с други хора, до начина, по който работим. Това дори промени начина, по който тренираме: бумът на дигиталния фитнес направи упражненията по-достъпни от всякога.

В наши дни наличието на ваксина срещу COVID-19 ни помага да си върнем някакво усещане за нормалност в ежедневието. За много хора това означава да се върнат във фитнеса или басейна. Но, както при всеки вид ново лечение, хората естествено имат въпроси.

Задържане на вода (течности) в тялото – как да се справим с ненужната вода?

Задържането на вода е кошмарът на много жени на всяка възраст, но дори и за мъжете, това е често вече срещан проблем. Когато говорим за задържане на вода, често свързваме това определение за целулит, с всички негативни последствия на случая: подутият външен вид и различните му несъвършенства. Както и дискомфорт!

Фитнес форма при жените и как се поддържа тя след това?

Яна Грудова, която част от Yamamoto TEAM Bulgaria, разказва пред всички вас повече за това не как точно се е запалила по фитнес, а какво коства и струва на една жена да влезе в топ форма и възможно ли тази форма след това да се поддържа. Ако отговорите на Яна ви харесат, последвайте нейните безценни съвети и се запознайте с нейният опит.

Ашваганда – описание, действие, ползи и прием (приложение)

Ашваганда е хранителна добавка, предназначена за физическо и психическо здраве. Всъщност, ашваганда допринася за релаксация и психическо благополучие, като същевременно извършва тонизиращ и адаптогенен ефект, за да се противодейства на физическата умора. В настоящият материал, тук ще се изложат огромна доза ползи, но … с угоровката, че материалът разглежда сурпвината ашваганда, под формата на капсула и таблетка с патент за качество KSM-66 ®!

Креатин – описание, действие, ползи и прием (приложение)

Добавянето на креатин към фитнес и хранителните програми е доказано ефективно, тъй като креатина осигурявя уголемяването на мускулните клетки. “Уголемяване” произлиза от термина “хидратация,” което първоначално означава просмукване на вода в клетката. По този начин чрез креатин се хидратира нейният цитозол.

Кой протеин да изберем? Растителен VS Животински?

Около 20% от човешкото тяло е съставено от протеин. Тъй като тялото ви не съхранява протеини, важно е да получавате достатъчно от диетата си всеки ден. Можете да получите протеин от много хранителни източници, включително растения и животни. Някои хора твърдят, че източникът на протеина, независимо дали е животински или растителен, не трябва да има значение. Други предполагат, че растителният протеин превъзхожда животинския протеин. Тази статия сравнява животински и растителни протеини.

Има ли най-добра фитнес тренировка за хипертофия? Обем VS Интензивност.

Повтарящият се въпрос на онези, които практикуват бодибилдинг (и фитнес) или други дисциплини, насочени към мускулен растеж и сила, е:

Има ли абсолютно по-добра версия на тренировки за хипертрофия?

Отговорът е не! Да видим защо …

Менструация и фитнес тренировки

Предменструалният синдром и симптомите на менструация могат да бъдат предизвикателство за всички спортуващи жени, но със сигурност това не трябва да ги спира. Днес спортът, бягането, плуването и месечния цикъл не са само, че съпътстват жените, но се и препоръчва да не се прекъсва активната спортна дейност, през този етап на месеца. Всичко това е положително!

ТРЕНИРОВКИ СЛЕД ИЗКАРАН COVID-19. KАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ?

Две нови изявления от пулмолози и кардиолози, публикувани отделно в The Lancet и JAMA Cardiology журналите, призовават за внимание!

Новите изявления посочват, че винаги трънливият въпрос за това кога изкарали или в момента болни спортисти могат да се върнат към тренировките е още по-сложен, тъй като новия коронавирус и всички негови вариации са нови и много за неговите краткосрочни и дългосрочни ефекти върху тялото остават неизвестни.

Количка Затвори