SACCHAROMYCES BOULARDI – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

29.99лв.

Наличност: Наличен

Saccharomyces Boulardii Lynside ® Pro SCB e wашият съюзник за предотвратяване на чревни разстройства:

✔️ насърчава баланса на чревната флора;

✔️ ефективно лечение на различни видове диария;

✔️ превантивно пробиотично действие;

✔️ клинично доказана ефикасност при различни хронични възпалителни заболявания;

✔️ намалява възпалението на червата;

Партида: C23772A | Срок на годност: 07/2025 | SKU: 8057639550958

12 налични

Описание

Yamamoto ® Research Saccharomyces Boulardii е хранителна добавка на пробиотици, които насърчават баланса на чревната флора *.

Продуктът осигурява 6 милиарда образуващи колонии единици Saccharomyces cerevisiae var. boulardii на дневна доза. Saccharomyces boulardii е непатогенна пробиотична мая, която упражнява пряко ограничаващ ефект върху много патогени, които се използват в Европа от десетилетия при лечение на различни видове диария.

Обикновено се използва в медицинската област за предотвратяване на диария, свързана с антибиотична терапия или назогастрално хранене, както и за лечение на остра диария при възрастни и деца или такива, свързани с Clostridium difficile и дори хронична диария при пациенти с HIV инфекция.

Сред „небактериалните“ пробиотици единствената потвърдена за известно време ефективност е Saccharomyces boulardii („Sb“), като единственият „терапевтичен“ вид дрожди, чиято полза като пробиотик е доказана в литературата (вижте „Marchand и Изследване на Vandenplas, 2000). Към днешна дата над 40 клинични проучвания и повече от 40 фармакологични проучвания са публикувани върху този скъпоценен Saccharomyces boulardii (McFarland, 2010) и благодарение на наличието на клинични данни, тази терапевтична мая се препоръчва от Европейското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене (ESPGHAN) за лечение на всички видове остра диария при деца (Guarino et al, 2014).

Saccharomyces boulardii е дива тропическа мая, открита в Индокитай през 1923 г. от френския учен Анри Булард, който успява да я изолира от корите на различни тропически плодове (личи и мангостин), след като установява, че коренните народи използват корите на тези тропически плодове като лекарства против диария.

Тази особеност е благоприятна, тъй като при хората Saccharomyces boulardii не колонизира чревната система трайно и вече след 6-7 дни от прекъсването на приложението, относителните клетки вече не се откриват във фекалиите.

Поради това, че „не е бактерия“, фармакокинетичните му свойства на абсорбция, метаболизъм, разпределение и елиминиране са много различни от другите така наречени „бактериални“ пробиотици, тъй като той преминава през червата и не се абсорбира, нито се метаболизира. Веднъж приложен перорално, той устоява на стомашната среда и жлъчните киселини, като достига до червата жив и ефективен, без да се абсорбира, достигайки „стабилно“ концентрации в рамките на 3 дни, и се елиминира в рамките на 5 дни след спирането на лечението. Много важна характеристика, поради която се използва толкова дълго в клиничните условия, е устойчивостта му към антибиотици. Saccharomyces B. не се деактивира от антибиотични лекарства и следователно може да се приема едновременно, докато бактериите почти винаги се убиват (Graff et al, 2008).

Това е всъщност, поради което тя се използва толкова често, заедно с антибиотичните терапии, за да се предотврати диарията, която те причиняват. Друга интересна особеност, която отличава тази мая от другите нейни бактериални „пробиотични колеги“, е нейната повърхност, която е около 10 пъти по-голяма от тази на бактериите. Това включва някои специфични дейности, като конкуренция на субстратите и един вид „магнитен ефект“ срещу патогени (Billoo et al, 2006, McFarland 2010).

Клиничната ефикасност на Saccharomyces boulardii е оценена при няколко вида остри заболявания, започвайки от антибиотична диария, инфекции с Clostridium difficile, инфекция с Helicobacter pylori, остра диария при възрастни и деца (диагностика, свързана с ентерално хранене, досадна диария, изпитвана от пътешественици, инфекция с вибриозна холера, амебична дизентерия и различни други инфекции. Освен това клиничната ефикасност на Saccharomyces boulardii е оценена при няколко вида хронични възпалителни заболявания, включително много сериозни такива като болест на Крон, най-често срещаният „синдром на раздразненото черво, язвен колит, лямблиоза, амебичен колит и дори при диария. свързани с ХИВ.

Факт е обаче, че както при деца, така и при възрастни диарията често е проблем с доста внезапно начало и с продължителност от няколко дни до няколко седмици. Тежестта му след това зависи от неговата етиология, която може да бъде замърсяване с храна, интоксикация, бактериална инфекция или по-често вирусна (като „сезонен“ гастроентерит) или паразитна инфекция.

Също така в тези случаи бяха проведени някои от различните налични проучвания за оценка на ефекта на Saccharomyces boulardii при лечението на остра диария, където ефикасността на Saccharomyces boulardii се потвърждава по-специално в случаите на остър гастроентерит при деца, където резултатите сочат, че лечението засилва имунния отговор значително. Проучванията показват също, че Saccharomyces boulardii, като спомагателно лечение на рехидратационни разтвори, намалява продължителността на диарията, ускорява възстановяването и намалява риска от продължителна диария.

Много изследвания показват, че дрождите Saccharomyces Boulardii взаимодействат с много молекулни механизми, свързани с чревно възпаление, насърчавайки намаляването на възпалението, характерно за колит, включително хистологично увреждане, в допълнение към диарията и в чревната лигавица. Той понижава нивата на различни IL-1ß, IL-6, TNF-α и iNOS провъзпалителни медиатори, насърчавайки секрецията на IL-10 противовъзпалителни цитокини. В допълнение, Saccharomyces Boulardii също намалява колонизацията на червата от Candida albicans.

Ефективността на Saccharomyces boulardii се увеличава, когато се прилага в рамките на първите 48 часа след началото на заболяването, като продължителността на приложение варира от 7 дни до 6 месеца, приета като еднократно лечение или като допълнителна адювантна терапия, разбира се в зависимост от патологията (McFarland 2010).

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Сакхарамицес Болуардии /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242400578

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 11/12/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 капсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 КАПСУЛА)

Сакхаромицес Болуардии CNCM: I-3799 – 300 mg

от които живи клетки – 6 bil cfu

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Lynside® Pro SCB (Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM: I-3799, 20 mld cfu/g), капсула (глазиращ агент: хидрокси-пропил метил целулоза; пълнител: микрокристална целулоза; антислепващ и агенти: магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид;

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За по-добро храносмилане.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте по 1 капсула дневно преди хранене, за предпочитане на празен стомах.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

 

Допълнителна информация

Тегло0.016 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “SACCHAROMYCES BOULARDI – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *