RECUMID – 500 ГРАМА / 10 ДОЗИ

75.99лв.

Наличност: Наличен

Recumid е хранителна добавка и се основава на най-добрата комбинация от високо усвоими елементи за мускулите, които, благодарение на тренировката и последващата хиперемия, са готови да ги приемат и използват за максимално възможно възстановяване, както по време на, така и потенциално след тренировка. Recumid, този незабавен „идеален еликсир“ за възстановяване на мускулите, се състои от:

✔️ циклодекстрин (Cluster Dextrin®);

✔️ хидролизирани казеини (Peptopro ®);

✔️ фосфатидна киселина;

✔️ глутамин (Kyowa® Quality);

✔️ сминдух и кокосова вода на прах;

Партида: G3F084 | Срок на годност: 06/2026 SKU: 8057639550033

1 налични

Описание

Recumid ® се основава на най-добрата комбинация от силно абсорбиращи се елементи за нашите мускули, които благодарение на тренировките и произтичащата от тях хиперемия са готови да ги получат и използват за максимално възможно възстановяване, както по време, така и потенциално след тренировки.

Recumid®, този незабавен „идеален еликсир“ за възстановяване на мускулите, се състои от: HBCD циклодекстрини (клъстер декстрин®), хидролизирани казеини (Peptopro®), фосфатидна киселина, глутамин (Kyowa® Quality), сминдух и кокосова вода на прах. Системната биохимична среда, създадена от мускулен стрес по време на тренировка, е много деликатно време, създаващо ензимни и ендокринални ситуации, които са потенциално „идеални“ за най-ефективното доставяне на хранителни вещества за възстановяване. Важно е обаче да не се ангажира прекомерно тялото, което вече е в „възпалително“ състояние поради разрушаването на фибрите, дори при необходимост от смилане на храната, с относителна умора и отстраняване на кръвта от мускулите.

Съвременните хранителни добавки ни позволяват да събираме елементи с най-висока степен на абсорбция, необходима за подпомагане синтеза на протеини, като по този начин реконструираме мускулите и съхраняваме гликоген без конкретни ангажименти за храносмилането или свързани проблеми с абсорбцията. Recumid® се основава на най-добрата комбинация от силно абсорбиращи се елементи за нашите мускули, които благодарение на тренировките и произтичащата от тях хиперемия са готови да ги получат и използват за максимално възможно възстановяване, както по време, така и потенциално след тренировки.

Всичко това се случва изключително бързо през стомашно-чревния тракт, за да достигне до „нуждаещите се“ мускули, без да причинява ферментативно нарушение с газове, гадене или осмотична диария. Благодарение на този набор от елементи, ние успешно водим битката за синтеза на протеин върху индуциран мускулен катаболизъм, като незабавно попълваме консумираните запаси от гликоген, като винаги гарантираме максимална клетъчна хидратация и ефективно противодействаме на вълната от кортизол, предизвикана от тренировка, благодарение на инсулиногенната сила на елементи, които съдържа.

Recumid®, този незабавен „идеален еликсир“ за възстановяване на мускулите, се състои от: HBCD циклодекстрини (клъстер декстрин®), хидролизирани казеини (Peptopro®), фосфатидна киселина, глутамин (Kyowa® Quality), сминдух и кокосова вода на прах. Recumid® съдържа само 100% циклодекстрини (Cluster Dextrin®), тъй като това е най-иновативната и ефективна форма на въглехидрати, която да се приема по време и непосредствено след тренировка.

Тези глюкозни полимери са получени от реакцията между амилопектин и специфичен ензим, образувайки глюкозен полимер със специфична циклична структура и изключителни характеристики, със средно молекулно тегло 160 000 Da. Той има много ниска осмоларност, което насърчава много бързо изпразване на стомаха и еднакво бързо усвояване от червата. След това постепенно се освобождава в циркулационния поток „готов за употреба“, без никакви стомашно-чревни смущения, дължащи се на малабсорбция, и всичко това в полза на спортиста, който търси истинска подкрепа за изпълнение и за насърчаване на максимална ефективност на възстановяване.

Циклодекстрините са по-разтворими и по-бързо усвоими въглехидрати от ново поколение от всеки друг източник на въглехидрати, насърчавайки бърза енергийна поддръжка, необходима за незабавни нужди за подкрепа на производителността и подкрепа след съхранение на гликоген. Те имат по-постоянен ефект във времето, без скокове и съответни гликемични „сривове“, и без повишаване на нивата на инсулин прекомерно, чрез модулиране на тяхното действие. Знаем, че притокът на кръв към определени храносмилателни органи по време на тренировка е много ограничен, тъй като притокът на маса е предназначен за повишеното търсене от ангажираните мускули. Следователно тази „парадоксална“ ситуация на по-голяма нужда и „гъбен“ ефект може да изпита някои препятствия, включително от възпалителното състояние и екстремния стрес, с който организмът трябва да се сблъска, и следователно всичко това може да затрудни усвояването на хранителните вещества по време на или непосредствено след тренировка.

Необходимо е време тялото да излезе от острата фаза и разпределението на кръвта да се върне към по-балансиран режим, но от друга страна ситуацията може да се управлява и канализира по-изгодно: експлоатация на ензими, повишаване на инсулиновата сила в този точен момент и да се възползвате от масивната циркулация в мускулите. Така че ние се нуждаем от елементи, които пристигат бионалични възможно най-скоро и без стомашна ангажираност, и за това не бихме могли да включим висококачествен препарат с хидролизирани казеини (PeptoPro®).

Повече от 80%, съставени от малки ди- и трипептиди с тегло под 300 Далтона, те не изискват храносмилане и се оказват абсолютно най-добрият източник на протеин след тренировка по отношение на бионаличността. Те следват диференциран абсорбционен път, използвайки специфични ензимни носители, в сравнение със същите аминокиселини в свободна форма или сложни протеини, които също изискват храносмилането. Благодарение на тези характеристики и тяхната абсолютна разтворимост, те са „идеалните“ протеини за непосредствено преди, по време и особено непосредствено след тренировка, като се има предвид, че не растем през това време, когато мускулите са повредени и подложени на стрес от катаболни ефекти.

Благодарение на бързото присъствие на „Формула 1“ на протеинови форми, ние по този начин можем да защитим, подкрепим и поддържаме фокуса върху синтеза на протеини и по този начин „анаболното“ състояние на мускулите. Глутаминът присъства в подкрепа на по-брилянтен протеинов синтез и за засилване на антикатаболния ефект, както и за по-нататъшно насърчаване на клетъчната хидратация.

За да поддържа физиологичната хидратация по време и след тренировка, Recumid® съдържа кокосова вода на прах, като му придава добавената стойност като напитка, богата на минерални соли, като калий, магнезий, калций и натрий, както и на микроелементи, които също така насърчават функционирането на цялото тяло благосъстояние и здраве чрез детоксикиращи, пречистващи и изкисляващи ефекти; но преди всичко рехидратира като никоя друга напитка. Кокосовата вода веднага се усвоява в кръвния поток, осигурявайки отлично попълване на консумираните по време на физическа активност електролити. Той съдържа петте основни електролита, които спортистите, например, трябва да приемат преди и особено след всяко представяне, а именно натрий, калий, магнезий, калций и фосфор, в много високи концентрации и с много висока степен на абсорбция. Добавена стойност, включена в Recumid®, е фосфатидната киселина (PA), много важен фосфолипид за активиране на протеиновия синтез. Добавянето на екстракт от сминдух служи като „инсулинов сенсибилизатор“. Recumid® е истинска комбинация от хранителни елементи, гарантирана от най-високо качество и чистота, за да подпомогне най-бързото и ефективно възстановяване на мускулите.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Рекумид ® /Храна предназначена за употреба при интензивно мускулно натоварване/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303438

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 11 / 08 /2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 500 грама | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 10

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Nutrition / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (50 ГРАМА)

Високо разклонен цикличен декстрин Cluster Dextrin ® – 20 гр

Хидролизиран суроватъчен протеин Optipep ® 90 DH4 – 7 гр

Хидролизиран казеин PeptoPro ® – 6.2 гр

Л-глутамин Kyowa Quality ® – 7 гр

Дехидратирана кокосова вода – 2 гр

Екстракт от сминдух – 500 мг

от който 4-хидрокси-Л-изолевцин – 100 нг

Фосфатидилсерин – 500 мг

Състав на амино профил в 100 грама:

Аланин – 1.2 гр

Аргинин – 0.8 гр

Аспартамова киселина – 2.4 гр

Цистеин 0.4 гр

Глутаминова киселина – 19.4 гр

Глицин – 0.5 гр

Хистидин – 0.6 гр

Изолевцин – 1.7

Левцин – 2.7 гр

Лизин – 2.4 гр

Метионин – 0.7 гр

Фенилаланин – 2 гр

Пролин – 1.3 гр

Серин – 1.4 гр

Треонин – 1.5 гр

Триптофан – 0.4 гр

Тирозин – 1.1 гр

Валин – 1.8 гр

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Силно разклонени циклични декстрини Cluster Dextrin®, хидролизиран суроватъчен (млечен) протеин Optipep® 90 DH4 (съдържа емулгатор: соев лецитин), хидролизиран казеин PeptoPro® (съдържа мляко), L-глутамин Kyowa Quality®, аромати, дехидратирана кокосова вода (Cocos nucifera) L., плодове регулатор на киселинността: лимонена киселина; сух екстракт от см индух (Trigonella foenum-graecum L., семена) 20% 4-хидрокси-L-изолевцин, фосфатидилсерин (съдържат соя), подсладител: сукралоза; цвят: бета каротин.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За допълване нуждите от протеин за деня и възстановяване след натоварвания.

НАЧИН НА ПРИЕМ

Добавете 2 лъжички (50 гр) в 500 мл вода и приемайте веднъж дневно в рамките на първите 4 часа и не по-късно от 6 часа след високо интензивно но и продължително натоварване. Продуктът може да се приема и преди или по време на физическа активност.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

 

Допълнителна информация

Тегло0.520 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “RECUMID – 500 ГРАМА / 10 ДОЗИ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…