PROSTATA – 60 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

36.99лв.

Наличност: Наличен

Prostata ® е eстествената помощ за поддържане здравето на простатата и пикочните пътища:

✔️ на основата на сау палмето, африкански гълъбов грах, ликопен и селен;

✔️ предназначен за подобряване на функцията на простатата и пикочните пътища;

Партида: C22016 | Срок на годност: 04/2024 | SKU: 8023742038522

2 налични

Описание

Доброкачествената хипертрофия на простатата (ДХП) е заболяване, характеризиращо се с увеличаване на размера на простатата, което засяга над 50% от мъжете на 60-те години, 70% от мъжете на седемдесетте и почти 90% до 90-годишна възраст. Този проблем е характеризиращ се с необичаен натиск върху пикочния мехур и който причинява характерни нарушения на уринирането (като интермитентно течение, непълно изпразване на пикочния мехур, чувствителност, често уриниране, камъни в пикочния мехур и инфекции на пикочните пътища), които все още не са добре изяснени.

Досадната и неудобна симптоматика се отнася до:

  • слаб поток на урината
  • усещане за непълно изпразване на пикочния мехур (остатъци от урина, които също са изложени на инфекции)
  • честа нужда от уриниране
  • чести нощни събуждания
  • възможен простатит
  • бъбречни нарушения

Prostata е хранителна добавка, предназначена за подобряване на функционалността на простатата и пикочните пътища, на базата на: Serenoa Repens, Pigeo Africano, с добавка на ликопен и селен. Serenoa repens, наричана още палма джудже или Saw Palmetto, е малко палмово дърво, произхождащо от Западна Индия и Атлантическия бряг на Северна Америка. Американските индианци са използвали плодовете като храна и като лек за голямо разнообразие от проблеми, свързани с пикочната система и репродуктивната система, която сега стана много известна и използвана за този тип мъжки проблеми.

Екстрактът от Serenoa repens се състои от мастни киселини и фитостероли, които подпомагат здравето и функционалността на простатата поради следните механизми на действие: – бета-ситостеролът инхибира 5-алфа редуктазата, ензим от съществено значение за трансформацията на тестостерона в дихидротестостерон (DHT), който засяга доброкачествената хипертрофия на простатата; – съдържащите се мастни киселини (лауринова и миристинова киселина), взаимодействат с тестостерона, образувайки естери, предотвратявайки трансформацията на хормона в дихидротестостерон (DHT); – благоприятства блокирането на алфа-адренергичните рецептори, осигурявайки мускулно релаксиращо и спазмолитично действие; – инхибира механизмите на действие по отношение на възпалението.

Африканският пиджо е растение от африкански произход, богато на фитостероли, мастни киселини и антиоксиданти, което се оказва валидно средство при възпаление на простатата, типично за напреднала възраст, където се оказва истинска панацея за намаляване на възпалението, в допълнение към повишаване на еластичността на пикочния мехур, дори ако най-интересната му активност би била блокирането на 5-алфа редуктазата при превръщането в DHT, но също и на арматазата за превръщането в естроген в простатната жлеза.

Ликопенът е каротеноид, от който зависи червеният цвят на доматите, розовия грейпфрут, кайсията и динята, с антиоксидантно, противовъзпалително действие за различни части на тялото, по-специално за простатата (където има тенденция да се натрупва) и също така благоприятства защитна активност срещу рак на простатата.

Селенът е важен микроелемент за функционалността на много ензими (вижте глутатион-пероксидаза), които са от съществено значение за противодействието на свободните радикали, чийто дефицит води до по-голяма честота на развитие на рак на простатата.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Простата /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303838

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 04/09/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 60 капсули | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (2 КАПСУЛИ)

Екстракт от Сереноа – 400 мг

от която мастни к-ни – 180 мг

Екстракт Пигео – 150 мг

от който полистероли – 15 мг

Екстракт домат – 50 мг

от който ликопен – 5 мг

Селен – 55 мцг (100% рефер. стойност)

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСТАВКИ:

Пълнители: дикалциев фосфат, целулоза; екстра кт от сереноа (Serenoa repens (W. Bartram) Small) плод тит. 45% мастни киселини , растителна капсула (глазиращ агент: хидрокс и-пропил-метилцелулоза), африкански гълъб (Prunus africana (Hook. f.) Kalman) кора на синигер. 10% фитостероли, екстракт о т домати (Solanum lycopersicum L.) плодове тит. 10% ликопен, антислепващи агенти: магнезиеви соли на мастни киселин и, силициев диоксид; натриев селенит.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

При проблеми с простатната жлеза при мъжа

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте по 2 капсули на ден с чаша вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

 

Допълнителна информация

Тегло0.046 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “PROSTATA – 60 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *