L-TIROSINA – 30 ТАБЛЕТКИ / 30 ДОЗИ (ОЧАКВАЙТЕ ВНОС)

24.99лв.

Наличност: Неналичен

L-тирозинът е изходната аминокиселина за синтеза на основни невротрансмитери, като допамин, адреналин и норадреналин.  Tирозинът успява да повлияе на широк спектър от процеси и функции в организма, особено тези, които участват във функциите, свързани с бдителността, вниманието и настроението.

Партида: | Срок на годност:| SKU:

Изчерпан

Уведомете ме при наличност!

Описание

L-тирозинът е изходната аминокиселина за синтеза на основни невротрансмитери, като допамин, адреналин и норадреналин. Последните две вещества са много важни за процеса на адаптация на нашето тяло към интензивни и внезапни психофизични стрес, поддържащи настроението и подобряване на депресивните състояния и тревожност. По този начин, чрез увеличаване на нивата на епинефрин, норепинефрин и допаминови невротрансмитери, тирозинът успява да повлияе на широк спектър от процеси и функции в организма, особено тези, които участват във функциите, свързани с бдителността, вниманието и настроението.

Поради тази причина можем да определим тирозин като аминокиселина с „адаптогенни“ ефекти, която се използва (сред различните дейности, в които е включена), особено за подобряване на реакцията на организма към различни видове стрес, които тялото претърпява ежедневно. основа. L-тирозинът може да помогне на спортистите да избегнат проблеми, произтичащи от прекомерно обучение, защото неговите свойства позволяват да се уравновеси физическата и психическата умора и да се подобри чувството за благополучие и концентрация.

Освен това, L-тирозинът е полезен за защита на целостта на кожата, тъй като меланинът е производно на L-тирозин. Ако тялото е ниско или му липсва меланин, защитата на кожата може да бъде компрометирана. Меланинът, който идва от L-тирозин и реагира химически на слънчева светлина, спомага за създаването на защитен екран за по-дълбоките слоеве на кожната тъкан. Тук тирозинът е необходим и за синтеза на меланин, който е пигментът на кожата, отговорен за дъбенето и цвета на кожата, в допълнение към очите и косата. Той също така участва в синтеза на различни хормони, като тези на щитовидната жлеза, на кръвни елементи като червени и бели кръвни клетки, както и като интервенция в синтеза на протеини и по този начин отново влиза в повечето протеинови структури на тялото. Възможни нежелани реакции (в случай на високи дози са свързани с гастроинтестинални нарушения). * Тирозин не трябва да се приема от хора с артериална хипертония и от лица, приемащи неселективни инхибитори на моноаминооксидазата или свързани с L-Dopa терапия при Паркинсон. Допълнението също се обезсърчава за тези, които страдат от главоболие и тези, които страдат от фенилкетонурия и злокачествен пигментен меланом.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Ел Тирозина /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303501

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 15/08/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 таблетки | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 30

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 ТАБЛЕТКA)

Л-тирозин – 500 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

L-тирозин, пълнители: ди-калциев фосф ат, целулоза; антислепващи агенти: магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

При нужда от допълнителен прием на л-тирозин.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте по 1 таблетка на ден, с вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

 

Допълнителна информация

Тегло0.022 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “L-TIROSINA – 30 ТАБЛЕТКИ / 30 ДОЗИ (ОЧАКВАЙТЕ ВНОС)”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *