BACILLUS COAGULANS – 12 СТИКА / 12 ДОЗИ (ОЧАКВАЙТЕ ВНОС)

32.99лв.

Наличност: Неналичен

Bacillus coagulans Lynside ® Pro SCB е безопасен, ефективен и стабилен на стайна температура пробиотик за балансиране на чревната флора:

✔️ 10 милиарда пробиотици на стик;

✔️ от Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM и Bacillus coagulans BC513;

✔️ Lynside ® Pro SCB сертификат;

✔️ балансирана чревна флора;

Партида: G2D029 | Срок на годност: 04/2024 | SKU: 4926266003813

Изчерпан

Уведомете ме при наличност!

Код: 4926266003813 Категории: , Етикет:

Описание

При нормални физиологични условия, червата ни са гъсто колонизирана от милиарди микроорганизми, изграждащи нашата бактериална флора, чиято основна функция е да противодейства на разпространението на патогенни бактерии, с които обикновено влизаме в контакт с храната, да благоприятства усвояването на хранителните вещества и да подпомагат комплекса на имунната система, както и оказват значително влияние върху здравето на психиката ни.

Ето защо е от съществено значение да има балансирана чревна среда, която позволява преобладаване на добри бактерии, контролиращи патогените за нашето общо здраве. Ето защо употребата на пробиотици става все по-широко разпространена, в рамките на определени храни и добавки, които благоприятстват живота на микробиотата. Въпреки маркетинга, не е лесно да се гарантира ефективен прием на пробиотици само чрез храна, както по отношение на качеството, така и на количеството. Екстремното използване на методите за рафиниране в хранително-вкусовата промишленост и опазването на храната не позволява целостта и жизнеността на тези бактерии. Това се отнася и за огромния пазар на пробиотични добавки, затова е важно да се вземат информирани решения.

Bacillus coagulans, известен още като “Lactobacillus Sporogenes”, е полезна бактерия, която произвежда спори. Това са бездействащи бацили, които остават в защитния си щит в очакване на идеални външни условия да растат и да се размножават. Тези специфични пробиотици могат да се запазят непокътнати в потенциалната си форма при стайна температура. Благодарение на естествената си капсула, която ги предпазва от топлина, киселинно pH на стомаха и атака на стомашни сокове, те безопасно пристигат в червата, където могат да покълнат, да се размножат и колонизират в рамките на един час от приема им, обогатявайки бактериалната флора с нова енергии и защитни сили. Повечето пробиотици не са ефективни, тъй като са термолабилни или не устояват на нивата на pH на стомаха ни, затова често приемаме мъртви пробиотици и нямат ефект.

Bacillus коагуланите могат да устоят на стомашната киселина и чревния основен Ph, затова той може да бъде ефективен в области, където повечето от другите пробиотици не могат. Те упражняват ценната си поддържаща активност в случаи на диария, след терапия на базата на антибиотици, при колит, дивертикулит и за регенериране на имунната система.

Спорите на Bacillus coagulans също имат висок адхезионен капацитет към стомашно-чревната лигавица, имат инхибиторен капацитет спрямо други отслабени бактерии и облекчават симптомите на различни патологии, включително остър катарален ентерит, диария, запек, чревна ферментация, неонатална диария, неспецифичен вагинит, възпалителни нарушения на червата и т.н. … Bacillus коагуланите действат в целия стомашно-чревен тракт, създавайки среда, благоприятна за поддържането и растежа на другите полезни щамове.

Той е устойчив и на повечето антибиотици, което прави възможно приемането им по време на антибиотични терапии за противодействие на типичните странични ефекти върху бактериалната флора.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Бацилус Коагуланс Lynside® Pro SCB – с подсладител /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242303489

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 15/08/2023 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 12  стика/сашета | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 12

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Yamamoto Research / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (1 СТИК)

Сакаромицес болуардии Saccharomyces boulardii – 500 mg – 5 x 109 CFU*

Lynside ® Pro SCB

Бацилус коагуланс Bacillus coagulans – 500 mg – 5 x 109 *CFU

BC513

*CFU: единици, образуващи колонии

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNC M: I-3799 (Lynside ® Pro SCB), малтодекстрини, пълнител: сорбитол; Bacillus coagulans BC513 (спори), овкусител, антислепващ агент: силициев диоксид; подсладител: сукралоза.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За подобряване при нужда от пробиотик на стомашно-чревния тракт и имунни сили на организма

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте по 1 стик/саше (1.2 гр) на ден директно в устата.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Стара Загора, ул „Рила“ – №8

СКЛАД:

„Биг Бой Шоп“ ООД – гр. Варна, бул. „Чаталджа“ – №20 – регистрация № 03090176

 

Допълнителна информация

Тегло0.016 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “BACILLUS COAGULANS – 12 СТИКА / 12 ДОЗИ (ОЧАКВАЙТЕ ВНОС)”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…