BACILUS COAGULANS – YAMAMOTO RESEARCH

32.99 лв.

Наличност: Наличен

Склад №: 24090089 | Срок на годност: 04/2023

6 налични

Описание

При нормални физиологични условия, червата ни са гъсто колонизирана от милиарди микроорганизми, изграждащи нашата бактериална флора, чиято основна функция е да противодейства на разпространението на патогенни бактерии, с които обикновено влизаме в контакт с храната, да благоприятства усвояването на хранителните вещества и да подпомагат комплекса на имунната система, както и оказват значително влияние върху здравето на психиката ни.

Ето защо е от съществено значение да има балансирана чревна среда, която позволява преобладаване на добри бактерии, контролиращи патогените за нашето общо здраве. Ето защо употребата на пробиотици става все по-широко разпространена, в рамките на определени храни и добавки, които благоприятстват живота на микробиотата. Въпреки маркетинга, не е лесно да се гарантира ефективен прием на пробиотици само чрез храна, както по отношение на качеството, така и на количеството. Екстремното използване на методите за рафиниране в хранително-вкусовата промишленост и опазването на храната не позволява целостта и жизнеността на тези бактерии. Това се отнася и за огромния пазар на пробиотични добавки, затова е важно да се вземат информирани решения.

Bacillus coagulans, известен още като “Lactobacillus Sporogenes”, е полезна бактерия, която произвежда спори. Това са бездействащи бацили, които остават в защитния си щит в очакване на идеални външни условия да растат и да се размножават. Тези специфични пробиотици могат да се запазят непокътнати в потенциалната си форма при стайна температура. Благодарение на естествената си капсула, която ги предпазва от топлина, киселинно pH на стомаха и атака на стомашни сокове, те безопасно пристигат в червата, където могат да покълнат, да се размножат и колонизират в рамките на един час от приема им, обогатявайки бактериалната флора с нова енергии и защитни сили. Повечето пробиотици не са ефективни, тъй като са термолабилни или не устояват на нивата на pH на стомаха ни, затова често приемаме мъртви пробиотици и нямат ефект.

Bacillus коагуланите могат да устоят на стомашната киселина и чревния основен Ph, затова той може да бъде ефективен в области, където повечето от другите пробиотици не могат. Те упражняват ценната си поддържаща активност в случаи на диария, след терапия на базата на антибиотици, при колит, дивертикулит и за регенериране на имунната система.

Спорите на Bacillus coagulans също имат висок адхезионен капацитет към стомашно-чревната лигавица, имат инхибиторен капацитет спрямо други отслабени бактерии и облекчават симптомите на различни патологии, включително остър катарален ентерит, диария, запек, чревна ферментация, неонатална диария, неспецифичен вагинит, възпалителни нарушения на червата и т.н. … Bacillus коагуланите действат в целия стомашно-чревен тракт, създавайки среда, благоприятна за поддържането и растежа на другите полезни щамове.

Той е устойчив и на повечето антибиотици, което прави възможно приемането им по време на антибиотични терапии за противодействие на типичните странични ефекти върху бактериалната флора.

пробиотик
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “BACILUS COAGULANS – YAMAMOTO RESEARCH”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *