ТОП ЦЕНА

BACILUS COAGULANS – YAMAMOTO RESEARCH

32.99 лв.

Наличност: Наличен

17 налични

Описание

При нормални физиологични условия, червата ни са гъсто колонизирана от милиарди микроорганизми, изграждащи нашата бактериална флора, чиято основна функция е да противодейства на разпространението на патогенни бактерии, с които обикновено влизаме в контакт с храната, да благоприятства усвояването на хранителните вещества и да подпомагат комплекса на имунната система, както и оказват значително влияние върху здравето на психиката ни.

Ето защо е от съществено значение да има балансирана чревна среда, която позволява преобладаване на добри бактерии, контролиращи патогените за нашето общо здраве. Ето защо употребата на пробиотици става все по-широко разпространена, в рамките на определени храни и добавки, които благоприятстват живота на микробиотата. Въпреки маркетинга, не е лесно да се гарантира ефективен прием на пробиотици само чрез храна, както по отношение на качеството, така и на количеството. Екстремното използване на методите за рафиниране в хранително-вкусовата промишленост и опазването на храната не позволява целостта и жизнеността на тези бактерии. Това се отнася и за огромния пазар на пробиотични добавки, затова е важно да се вземат информирани решения.

Bacillus coagulans, известен още като “Lactobacillus Sporogenes”, е полезна бактерия, която произвежда спори. Това са бездействащи бацили, които остават в защитния си щит в очакване на идеални външни условия да растат и да се размножават. Тези специфични пробиотици могат да се запазят непокътнати в потенциалната си форма при стайна температура. Благодарение на естествената си капсула, която ги предпазва от топлина, киселинно pH на стомаха и атака на стомашни сокове, те безопасно пристигат в червата, където могат да покълнат, да се размножат и колонизират в рамките на един час от приема им, обогатявайки бактериалната флора с нова енергии и защитни сили. Повечето пробиотици не са ефективни, тъй като са термолабилни или не устояват на нивата на pH на стомаха ни, затова често приемаме мъртви пробиотици и нямат ефект.

Bacillus коагуланите могат да устоят на стомашната киселина и чревния основен Ph, затова той може да бъде ефективен в области, където повечето от другите пробиотици не могат. Те упражняват ценната си поддържаща активност в случаи на диария, след терапия на базата на антибиотици, при колит, дивертикулит и за регенериране на имунната система.

Спорите на Bacillus coagulans също имат висок адхезионен капацитет към стомашно-чревната лигавица, имат инхибиторен капацитет спрямо други отслабени бактерии и облекчават симптомите на различни патологии, включително остър катарален ентерит, диария, запек, чревна ферментация, неонатална диария, неспецифичен вагинит, възпалителни нарушения на червата и т.н. … Bacillus коагуланите действат в целия стомашно-чревен тракт, създавайки среда, благоприятна за поддържането и растежа на другите полезни щамове.

Той е устойчив и на повечето антибиотици, което прави възможно приемането им по време на антибиотични терапии за противодействие на типичните странични ефекти върху бактериалната флора.

BACILUS COAGULANS - YAMAMOTO RESEARCH
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „BACILUS COAGULANS – YAMAMOTO RESEARCH“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.