Ние разполагаме със страхотен екип и атлети. Но не можем да пропуснем и атлетите, хората които стоят зад нашите партньори от Yamamoto Nutrition. Точно затова решухме да се свържем с тях и заедно да споделим повече за каузата Yamamoto. Потърсихме и се свързахме със Sabrina Seminara – една изключително атрактивна бикини фитнес състезателка, финалист и истински боец, а и кулинар. Ако прочетете цялото ни интервю, специално за нас тя сподели и една невероятно вкусна и лесна диетична рецепта за протеинов десерт. Хм … вкусно! Ето и нашите въпроси:
Здравей Сабрина, как си след последното участие, състезание – разкажи ни малко повече за него?
„Добър ден на всички вас и фантастичните читатели! Преди всичко благодаря на екипа на Yamamoto Nutrition Bulgaria, че ме взе под внимание, това е толкова важно за мен и ме направи щастлива. Затова ще се радвам да отговоря на всеки въпрос с голямо удоволствие.“
"Светът на културизма е необикновен за мен, това, което най-много обичам е подготовката за състезанието, базирана на концентрацията на целта, обичам организацията на храненето и тренировките си и нямам търпение да видя резултата на етап и период извън сезона ми, защото знам, че изграждам и подобрявам тялото си все повече и повече.Състезанието е просто плод на годишната работа, благодарение на напътствията на моя треньор Кристиана Касони. Винаги съм доволна от състоянието си на състезание, но след състезанието в Рим в Италия реших да продължа изграждането на мускули и следователно да взема период на релаксация, който е много важен за тялото.След последното състезание се чувствам малко по-спокойна, особено психически и след "огнената" седмица поради много строгата диета.Чувствам се по-малко уморена (последствие от диетата преди състезанието е точно това), така че е правилно да оставя тялото да се отпусне очевидно, като винаги спазвам здравословна и балансирана диета, защото това вече е моят начин на живот.И като мога да се отдам на някои кулинарни капризи, ще се радвам да ви покажа една лесна и лесна рецепта и за всякакви съвети съм винаги на ваше разположение."
Как тренираш по време на състезателна подготовка и каква е твоята диета и добавки? Можете ли да ни споделиш шампионски тайни от кухнята?
"По-горе говорих за умора, но тренировките преди състезанието са много интензивни, особено тренировки за глутеси и хълбоци, тренировките ми са смесени, започвам с суперсерии, продължавам с пирамидалната система (състои се в изпълнение на определен брой серии с постоянно нарастващо натоварване и успоредно с прогресивно намаляващ брой повторения).И завършвам с кардио, което се увеличава в периода на дефиниция. Що се отнася до храненето, няма тайна, постна риба с нулеви подправки и много ниско съдържание на въглехидрати, но това винаги зависи от състоянието, което имам в този момент.Интеграцията на добавки, очевидно е, винаги разчитам на Yamamoto Nutrition и добавките, които не трябва да липсват в моя рафт в кухнята са: Ai-Diurebol, Ai-Dren, Ai-Burn и др.Което много ми помага за повишаване на качеството в състезанието. Тогава винаги използвам витамини: витамин Е, витамин В, витамин С, мултивитамини. Аз също използвам: Omega-3, Banaba, Chromium, Gaba, Inisitol, Interflor, Enzymasic и Bromelain."
Как се поддържаш във форма? Като дама, на какво обръщате внимание?
"Опитвам се да поддържам форма през цялата година, като винаги водя здравословен и балансиран начин на живот.В периода извън състезанията планирам и чийтинг хранене и бих казала, че и това има значение за тялото и ума. Като жена искам да направя много жертви и за подготовката за състезанието, толкова стриктно хранене и интензивни тренировки, но никога да не търся "лесни пътища", а да базирам всичко на постоянството и страстта към този спорт."
Какъв съвет би дала на всички наши читателки тук в България? Твои колежки?
"Моят личен съвет е винаги да се грижите за себе си, винаги трябва да се чувствате комфортно със себе си и по този начин можете да се чувствате добре и със света около нас.И за да направите това, препоръчвам балансиран начин на живот. Друг много важен съвет е винаги да разчитате на КАЧЕСТВО! За целта използвайте най-добрите добавки на пазара, защото тяхната ефективност е сигурна.Не казвам това, за да рекламирам директно Yamamoto, казвам го, защото е чистата истина, дори напротив, ще разкрия една тайна: дори когато рекламирах други марки отдавна, го правех само за работа и имидж, но винаги съм използвала Yamamoto Nutrition за мен, защото се произвеждат под контрол и с научен поглед и ефективността им е реална."
Защо избра и заложи на Yamamoto Nutrition?
"Очаквах това да ме питаш, във въпросника ти към мен! Започнах да използвам Yamamoto Nutrition по съвет на моя треньор и ги опитах. Разбрах, че не мога да разичтам на нищо друго, освен дори и на интуицията си"
За какво мечтаеш? Какво си пожелаваш?
"Най-голямото ми желание, спортно казано, е да заслужа квалификацията на професионален спортист. Аз като цяло обичам живота си и хората, които са близо до мен и ме подкрепят, така че не искам нищо повече".
С какво бихме могли да ти бъдем полезни ние, вашите партньори тук от България?
"Вие вече сте ми толкова полезни и ми доставяте толкова много щастие, като ме взехте под внимание и по този повод ви благодаря много за това!"
Би ли публикувала хубава и неустоима рецепта и снимка на твой десерт специално за нас? Виждам твоите шедьоври, които са диетични и уникални?
Чийз-кейк Bounty: рецепта на Sabrina Seminara
„Този чийзкейк е наистина изкушаващ. Вкусна смес от прясна и протеинова кокосова сметана, с обгръщащ вкус на черен шоколад, всичко поставено върху овесена основа.
Обичам кокоса и легендарния шоколад Bounty, а рецептата за това сладко е много алчна и ако обичате кокос задължително трябва да го опитате, подходящ за закуска или за междинна закуска.“
Съставки за крема:
- 200 мл кокосово мляко
- 10 грама кокосово брашно
- 2 гр агар агр
- 100 гр ванилов йогурт
- няколко капки кокосови капки (овкусител)
Съставки за основата: (прави се мини каша и се поставя като база, основа за чийзкейка):
- 20 гр овесени ядки
- 20 гр кокосово мляко
- 20 мл яйчен белтък
- 10 гр Iso-Fuji (вкус кокосов шоколад)
Топинг:
- 1/2 с. л. коко стърготини
Сабрина С.
Благодарим ти, Sabrina Seminara!
"Ние от Yamamoto TEAM Bulgaria ще продължаваме да ви запознаваме с всички останали личности от Yamamoto Nutrition и за нас е истинска чест, че именно те ни подкрепиха в тази инициатива и оказват такъв съпорт. От името на всички ни, благодарим!"
Белчо Христов - Yamamoto TEAM Bulgaria
Белчо Христов е магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания. Съосновател на Yamamoto TEAM Bulgaria.