PAPPA REALE – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ

19.99 лв.

Наличност: Наличен

Пчелното млечице съдържа всички осем от незаменимите за човека аминокиселини. Съдържанието на захар се състои главно от фруктоза и глюкоза в относително постоянни пропорции, подобно на нивата в меда (т.е. с доминиращата захар с фруктоза). В много случаи фруктозата и глюкозата заедно съставляват 90% от общите захари, докато съдържанието на захароза варира значително от една проба до друга.

Склад №: 24090089 | Срок на годност: 05/2023

6 налични

Описание

Докато хората са знаели за меда от древни времена, пчелното млечице е открито едва в средата на XVII век. През годините продуктът е обект на многобройни изследвания, фокусирани главно върху ефектите на пчелното млечице при неврастения, преумора, бременност и различни заболявания. Към днешна дата над 180 различни съединения са идентифицирани като компоненти на продукта; те му придават стимулиращи енергията метаболитни, антибактериални, антисептични и противовъзпалителни свойства. Изследователите обаче стигат до заключението, че ефектите на пчелното млечице не се ограничават до тези области и че са необходими допълнителни изследвания; това може да разкрие нова информация за неговия състав и възможните приложения.

Пчелното млечице се секретира изключително от пчелите работнички (т.е. тези между 5-ия и 14-ия ден от живота им в зряла възраст) и се отделя от жлези, разположени на главата им. Веществото е на протеинова основа и светло жълт цвят с отличителен аромат и кисел, но сладък вкус; производството му е следствие на прехранване с цветен прашец сред пчелите, но мястото му в нашето общество като тонизиращо и възстановяващо средство е установено от много отдавна.

За пчелите това е храна, приложена на всички млади ларви до третия ден от живота им. След това е запазено за онези, които ще продължат да се превръщат в “кралици пчели”, а останалите (бъдещи мъже и работници) получават смес от мед и цветен прашец. Имайте предвид, че една кралица има жизнен цикъл над пет години, докато работникът живее около 45-90 дни: това несъответствие по същество се определя от начина на хранене на пчелната кралица. Пчеларите правят партиди пчелно млечице, като „заблуждават“ пчелите работнички за производството на веществото за голям брой кралици; след като желето е прибрано, само няколко всъщност оцеляват.

Този процес позволява на пчеларя да произвежда само няколко грама пчелно млечице в замяна на много часове работа, което обяснява повишената цена на продукта. Изстъргва се от кошерите на ръка с помощта на неметални инструменти или се изсмуква през стъклени епруветки и след това се поставя в стерилни стъклени съдове, докато пчеларят няма достатъчно за обработка. След това желето се филтрира, за да се отстранят всички примеси, и се охлажда в специални контейнери, които да се продават пресни и съхранявани в хладилник, или сушени чрез замразяване и се предлага като добавка в различни форми, включително капсули, прах и флакони. Основните компоненти на пчелното млечице, чиито пропорции варират в зависимост от конкретния кошер, са вода, протеини, захари, мазнини и минерали. Водата представлява около две трети от прясно пчелно млечице. Въпреки това, когато се анализира сухото му тегло, протеините и захарите са далеч най-разпространените съставки. Протеините съставляват средно 73,9% тегловно; голяма част от тях идват под формата на аминокиселини, както свободни, така и комбинирани.

Пчелното млечице съдържа всички осем от незаменимите за човека аминокиселини. Съдържанието на захар се състои главно от фруктоза и глюкоза в относително постоянни пропорции, подобно на нивата в меда (т.е. с доминиращата захар с фруктоза). В много случаи фруктозата и глюкозата заедно съставляват 90% от общите захари, докато съдържанието на захароза варира значително от една проба до друга. Съдържанието на мазнини е много важна характеристика на пчелното млечице по много причини. 80-90% тегловно съдържание на мазнини се състои от свободни мастни киселини с необичайни и дори редки молекулярни структури. Това са главно хидрокси мастни киселини или късоверижни дикарбоксилни киселини, които обикновено се срещат както в животински, така и в растителни хранителни продукти. Тези мастни киселини са отговорни за повечето биологични свойства, свързани с пчелното млечице. Преобладаващите минерали (в низходящ ред) са K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu и Mn, като калий е най-разпространен. Витамините, присъстващи в големи количества, са тиамин (В1), рибофлавин (В2), никотинамид (В3 или РР), пантотенова киселина (В5), пиридоксин (В6), мио-инозитол (В7), биотин (Бе или Н) и фолиева киселина киселина (В9). Съществуват и много малки количества витамин А, витамин С, витамин D и витамин Е. Други компоненти включват ацетилхолин, антибактериален и антибиотичен фактор, произведен от пчелите в процеса на усвояване на медена роса, нектар и цветен прашец. Резултатът е продукт, който осигурява много енергия и се препоръчва за особено стресови периоди, за борба с астенията и за защита на имунната система. Той ви помага да се справите по-добре с променящите се сезони или да се справите с критичен период, когато почувствате нужда да оптимизирате всеобщото благосъстояние на тялото си.

Пчелното млечице е наистина “специален” естествен елемент, който действа като тонизиращо / възстановяващо средство и се препоръчва за деца, възстановители, спортисти и студенти, благодарение на положителния си стимулиращ ефект при справяне с физическата и психическата умора. Той може да балансира тялото ви, ако страдате от енергиен дефицит и изпитвате умствена и физическа умора. Ценен от педиатри и майки в продължение на много години, този ценен тоник насърчава развитието и растежа при децата. В областта на педиатрията успешно се използва при бебета, родени преждевременно и следователно с поднормено тегло, а също така често се дава на бебета, страдащи от липса на апетит или проявяващи признаци на малабсорбция. Пчелното млечице помага за подпомагане на растежа – всъщност увеличаването на теглото, причинено от приемането му, не е просто резултат от увеличаване на апетита, а по-скоро от специфично действие, което подпомага усвояването на храната. Освен за деца, той се предписва и за възрастни хора, страдащи от липса на апетит, и за тези, които се нуждаят от повече енергия (в случай на сенилна астения). Той има балансиращ ефект върху централната нервна система при безсъние и състояния на тревожност и нервно напрежение. Действа като антисептик срещу микроби от различни видове, включително стафилококус ауреус и има антивирусен и противогъбичен ефект, засилвайки активността на стомашно-чревната система и надбъбречните жлези (оттук и таксуването му като помощно средство срещу стрес).

Пчелното млечице също е ценен източник на бифидобактерии – “приятелски” бактерии, които поддържат здравето на стомашно-чревния тракт – и по този начин действа като пробиотик. Наличието на полезни бифидобактерии предпазва от кандида, непоносимост към храна, чревно възпаление и дисбиоза и има проучвания, сочещи, че това може да бъде потенциално оръжие срещу диабет тип 2 в бъдеще (въпреки че се налага по-нататъшно изследване). По отношение на метаболизма е доказано, че дневният прием на само 100 mg пчелно млечице намалява общия холестерол, LDL (лошия) холестерол и триглицеридите, като същевременно увеличава HDL (добрия) холестерол. Ето защо тези резултати предполагат, че пчелното млечице може да играе положителна роля за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Наблюдавано е също така намаляване на кръвното налягане при индивиди с хипертония благодарение на наличието на биоактивни пептиди с антихипертензивни свойства. За да усвоите най-добре хранителните вещества, препоръчваме да приемате пчелно млечице през устата на празен стомах, за предпочитане 15-30 минути преди закуска.

капсули пчелно млечице
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “PAPPA REALE – 30 КАПСУЛИ / 30 ДОЗИ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *