Разпродажба!

NORMOLAX – YAMAMOTO RESEARCH

29.99 лв.

Наличност: Наличен

Normolax® е хранителна добавка на базата на Psyllium Husk и фруктоолигозахариди, подходяща за възрастни. Plsyllium допринася за транзита в червата и чревната функция *. Psyllium е влакно, което абсорбира течности и увеличава обема, образувайки мек гел и улеснява транзита на отпадъци, без да се абсорбира от тялото.

4 налични

Описание

Normolax® е хранителна добавка на базата на Psyllium Husk и фруктоолигозахариди, подходяща за възрастни. Plsyllium допринася за транзита в червата и чревната функция *. Psyllium е влакно, което абсорбира течности и увеличава обема, образувайки мек гел и улеснява транзита на отпадъци, без да се абсорбира от тялото.

Normolax®   Има различни лечебни растения, които могат да имат слабително, противовъзпалително, но също и газообразуващо въздействие върху червата. Всъщност тяхната регулираща активност на стомашно-чревната функция е добре известна. Има толкова много разговори за червата и за тях ще се говори още повече поради постоянното потвърждаване на скъпоценната му многостранна дейност, свързана с благополучието на цялото тяло. Има много проблеми, с които може да се сблъска този орган, започвайки от запек, който може да има различен „произход“, който често се причинява от небалансирана диета или от липсата на консумация на фибри. Или от другата страна, от диария, която може да възникне от хранително отравяне, фармакологично или антибиотично лечение и за различни вирусни или бактериални инфекции.

Лайфстайлът също може да бъде фактор, тъй като стресът и силното или непрекъснато напрежение на нервната система, с емоции като тревожност, могат силно да повлияят на здравето на червата на психосоматично ниво, причинявайки синдром на раздразнените черва.

Сред най-разпространените и използвани естествени средства за фитотерапия, ние откриваме семена от псилиум, които обикновено се препоръчват при хроничен запек. Тези семена имат много ефективен, но безвреден механичен слабителен ефект благодарение на наличието на слуз. Веднъж в контакт с вода, това вещество се набъбва и увеличава обема си, дефиниран като „масова форма“.

Клетките са полизахариди със сложен химичен състав, те са водоразтворими влакна с високо слабително действие, но имат и омекотяващо и защитно действие за чревната лигавица. Нека получим повече знания за механизма му на действие: веднъж в контакт с вода, семената се отварят напълно, увеличавайки се в обем, до 30 пъти, в сравнение със сухата им форма. Тази реакция образува характерен гел, способен да увеличи количеството на фекалната маса (тук дефиницията на „образуваща маса“), която омекотява съдържанието му. Този ефект, добре известен в гастроентерологичната и проктологичната област, т.е. да има това омекотяващо и смазващо действие, го прави полезен в случай на хемороиди и анални фисури, при синдром на раздразнените черва и при дивертикулоза.

Неговите ефективни свойства и факта, че не е вредно, го правят безопасен за запек по време на бременност и кърмене. Също така е безопасно да се използва за деца и кардиопати, които не могат да приемат лаксативи, които могат да причинят „силни“ действия върху перисталтиката със силни мускулни контракции.

Ефектите на Psyllium не са случайно особено ценни за тяхната безопасност и ефективност по отношение на още по-деликатни видове пациенти, тъй като те действат по неагресивен начин и почистват стените на червата с преминаването си, което улеснява евакуацията. За пълнотата си струва да се отбележи интересната гъвкавост на псилиума, полезна не само в случай на запек, но и при диария, тъй като тя работи, като абсорбира излишъка от течности и увеличава консистенцията на фекалния болус. Лепилото, получено от Psyllium, също има противовъзпалителни и лечебни свойства на лигавицата.

Поради тази причина е показано също така за лечение на колит и всички раздразнения на стените на стомашно-чревната система. Говорейки за чревното здраве, е важно да се подчертае, че семената на Psyllium също имат пребиотични свойства. В действителност, те имат способността да насърчават растежа на добри чревни бактерии, с гнилостно действие, в ущърб на патогенните щамове.

Всичко това е от голяма полза за имунната защита, бариерната активност и за подобряване на чревната ефективност като цяло, както и за предотвратяване на колоректален рак (внимание: тяхната ферментация поражда къси вериги мастни киселини, които освен да действат като ценна енергия субстрат за клетките на лигавицата на дебелото черво, те изглежда проявяват защитна роля).

Освен това, в епохата на често неправилни или небалансирани хранителни тенденции, причинени от различни причини, или в случай на специфични здравословни проблеми, е важно да се помни, че Psyllium също допринася за намаляване на абсорбцията на чревни мазнини и захар. Това действие спомага за намаляване нивата на холестерола, триглицеридите и кръвната захар.

Normolax® е хранителна добавка, съдържаща Psyllium, но която включва допълнителен „пребиотичен“ компонент като FOS (плодови олигозахариди), които устоят на ензимното разграждане на стомашно-чревния тракт и представляват хранителен субстрат на микроорганизми. FOS са къси вериги от фруктозни молекули, които, ферментирали от чревни бактерии, произвеждат млечна киселина и късоверижни карбоксилни киселини.

Те, от своя страна, влизат като карбоксилни киселини, янтарна киселина и пирувинова киселина в цикъла на Кребс за производство на енергия на клетъчно ниво. Ферментацията, която настъпва, е изключително полезна, тъй като води до селективно стимулиране на растежа на бактериални щамове, съставляващи „добри чревни бактерии“ като лактобацили и бифидобактерии.

Многобройни клинични проучвания показват полезността на FOS и тяхната пребиотична активност в благоприятстването на развитието на добри чревни бактерии в ущърб на патогенния, както при децата, така и при възрастните. Освен това, последните изследвания показват, че FOS значително повишава нивата на маслена киселина в червата, като допълнително стимулира защитно действие срещу възпалителни и неопластични заболявания на дебелото черво.

Normolax®, както и всички добавки на основата на фибри, ако се приемат заедно с други лекарства, може да намали абсорбцията на червата и следователно да промени ефекта, така че те трябва да се приемат най-малко 1 час преди или поне 2-3 часа след поглъщането на Psyllium.

Употребата на Normolax® е показана при разрешаването на епизоди на запек, които могат да бъдат определени като периодични или „случайни“. Не е показан за лечение на хроничен запек, където може да е необходима оценка и евентуална корекция на диетата от страна на потребителя преди приема. Важно е да се разрежда съдържанието на едно саше в обилно количество вода. Това ще позволи образуването на характерния гел, способен да възстанови чревната функция и да си възвърне естествената закономерност, без да дразни чревната стена.

Поглъщайте съдържанието на едно саше, веднага след като го смесите с вода, плодови сокове, прясно изцеден плодов сок или дори плодови шейкове или кисело мляко. Имайте предвид, че нормалното образуване на гел се постига при смесване на съдържанието с напитката или храната, което е една от типичните характеристики на този продукт. Това ще бъде този гел и неговата дебелина, за омекотяване и овлажняване на фекалната маса и улесняване на евакуацията.

Добавка с храносмилателни ензими
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “NORMOLAX – YAMAMOTO RESEARCH”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *