Какво е Micro MCU®-20 серията продукти на Yamamoto Nutrition?

MCU-20 ® е иновативната и ексклузивна технология за микрокапсулиране на хранителни добавки. Технологията идва директно от Yamamoto Nutrition ®, за да осигури на потребителите 100% усвояване на активните съставки, съдържащи се в добавките. Всичко, което погълнете, достига целта!

Yamamoto Nutrition надхвърли всички граници на абсорбция, характерни за някои суровини, благодарение на новата технология MCU-20 ®. Тази технология, се представлява от цялата микро серия продукти Yamamoto, които можете да следите тук. А повече за идеяата, в следващите редове.

Микрокапсулирането е технология, която вече е позната и присъства в света на храните и фармацевтиката. Днес тя позволява преодоляването на ограниченията, които са засегнали бионаличността на много молекули на познатите хранителни добавки.

Ние от Yamamoto Nutrition знаем, че много суровини, често използвани в света на добавките, имат граници от различен вид, например, те могат да претърпят деградация в стомашно-чревния тракт поради “ условия или лошата разтворимост на материала (който може да образува утайки, които не могат да бъдат напълно усвоени). Това означава разхищение на суровини и активни съставки.

Как се ражда идеята за Micro серията?

Технологията за микрокапсулиране се ражда в средата на 20-те години на ХХ век. Първите приложения се отнасят до микрокапсулирането на масла с акациева смола и желатин чрез процеса на коацервация. През 1955 г. идва първият голям успех на технологията за капсулиране, от индустриална гледна точка. Именно тогава е патентован процес на коацервация на желатина, способен да капсулира пигмент.

По-конкретно се ражда добре познатата „безвъглеродна“ хартия, при която получените микрокапсули се залепват върху повърхността на лист и с натиска на писането, упражнен върху самия лист, тънката желатинова стена на микрокапсулите се счупва и освобождава пигмент, фиксиран върху листа отдолу. От този първи голям успех на микрокапсулирането на хранителни добавки се наблюдава експоненциално развитие на технологиите както в хранителния сектор, така и в козметичната, химическата, електронната и фармацевтичната сфери.

Ползите от технологията

Благодарение на микрокапсулацията е възможно да се променят:

  • цвят;
  • форма;
  • обем;
  • разтворимост на капсулата;

Това на практика означава, че благодарение на тази технология е възможно:

  • превръщане на течно вещество в твърдо вещество: следователно от течност е възможно да се получи прах с характеристиките на полимера, използван за капсулиране, Това означава, че прахът се определя като псевдо твърдо вещество.
  • намаляване на летливостта: благодарение на микрокапсулацията, изключително летливо вещество може да бъде уловено в система от частици, която може да се съхранява за дълги периоди от време.
  • промени в обема и плътността: могат да бъдат специално създадени микрокапсули с високо съдържание на въздух. Така се генерират вещества, способни да плават във вода или във въздух.
  • повишена стабилност: тъй като микрокапсулацията защитава веществата, уловени от агентите на околната среда, това гарантира по-голяма стабилност на съдържанието.
  • маскиране на неприятни миризми и вкусове;
  • получаване на системи за контролирано освобождаване: управлението на системата за освобождаване на съдържанието на микрокапсулата е възможно благодарение на полимерите, използвани за самата микрокапсулация.

Кои продукти са Micro?

Можете да разгледате всички актуални предложения тук:

Защо да заложите на MCU-20 ® Yamamoto?

Това е единственият наличен към момента състав, който може да гарантира пълното и ефективно усвояване на активните съставки, посочени на етикета. Освен че наистина ви предлага 100% от предимствата, той също ви помага да спестявате!

ЗА ТОЗИ МАТЕРИАЛ БЯХА ПОЛЗВАНИ СЛЕДНИТЕ ДОСТОВЕРНИ ИЗТОЧНИЦИ:

  • M.N. Singh, K.S.Y. Hemant, M. Ram, and H.G. Shivakumar. Microencapsulation: A promising technique for controlled drug delivery. Res.Pharm Sci 2010 65-77.
  • Eskildesen Pagano A.P. et al. Microencapsulation of betanin in monodisperse W/O/W emulsions. Comparative Study-Food. Res. Int. 2018 Jul.
  • Katarzyna Hoppe and Małgorzata Sznitowska. The Effect of Polysorbate 20 on Solubility and Stability of Candesartan Cilexetil. AAPS PharmSciTech, Vol. 15, No. 5, October 2014.
  • True L. Rogers & Dave Wallick. Reviewing the use of ethylcellulose, methylcellulose and hypromellose in microencapsulation. Part 1: materials used to formulate microcapsules. Drug Development and Industrial Pharmacy, 14 Sep 2011.
  • Gibbs, B. F., Kermasha, S, Ali, I and Mulligan, C. N. 1999. Encapsulation in the food industry: a review. International Journal of Food Science and Nutrition. 50:213–224.
  • Gouin, S. 2004. Microencapsulation: Industrial appraisal of existing technologies and trends. Trends in Food Science Technology. 15: 330–347. 
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *