Разпродажба!

MAGNESAX – 30 САШЕТА

(3 клиентски отзива)

39.99 лв.

Наличност: Наличен

Magnesax ® е хранителна добавка, съдържаща магнезий в бисглицинатна форма, полезна в случаи на намален прием или повишена нужда от това хранително вещество. При крампи и нужда за отпускане на мускулатурата.

10 налични

Описание

Magnesax ® е хранителна добавка, съдържаща магнезий, полезна в случаи на намален прием или повишена нужда от това хранително вещество. Магнезият допринася за електролитния баланс * и нормалната мускулна функция **. В допълнение, магнезият помага за намаляване на умората  ***, поддържа нормалния енергиен метаболизъм и правилното функциониране на нервната система. Магнезият е един от най-важните минерали в тялото, като е кофактор за редица ензими, участващи в много метаболитни процеси. В действителност, магнезият е необходим в много биохимични функции, които гарантират, че тялото ни работи ефективно. В действителност, магнезият играе роля в мускулната контракция, в нормалното функциониране на нервната система, в сърдечната функция и в храносмилателната система, в борбата със състоянията на умора и раздразнителност, оказвайки влияние върху поддържането на хидросалиновия баланс и производството на клетъчна енергия. Твърди се, че по-голямата част от населението има недостиг на магнезий, поради редица причини, вариращи от неправилно и небалансирано хранене, което се дължи на консумацията на все по-малко плодове и зеленчуци и увеличено количество преработени храни като млечни продукти, брашна и захари които не съдържат магнезий и наистина го извличат от тялото по време на храносмилателния процес. Почвата, в която се отглежда продукцията, се е превърнала в много магнезий изчерпана поради интензивното отглеждане и използването на пестициди, което прави плодовете и зеленчуците много по-бедни в този скъп минерал. Тези, които използват диуретици и лаксативи, може да нямат магнезий, точно както спортистите могат да имат недостиг в резултат на интензивно изчерпване на електролита поради изпотяване. Също така е обичайно възрастните да нямат магнезий. Магнезият глицинат е форма на магнезий, в която минералът е свързан с органично съединение (глицинова молекула), което позволява на минерала да има повишен абсорбционен капацитет в червата и по този начин създава по-голяма бионаличност, с по-малка вероятност да се облагодетелстват неприятните диария феномени, като по този начин е форма на магнезий, която може безопасно да се консумира за обръщане на дълготрайния дефицит.

добавка с магнезий
Внимание! Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

3 отзива за MAGNESAX – 30 САШЕТА

  1. Борислава Григорова

    страхотен продукт, помага на хора които водят активен начин на живот 🙂

  2. Корнелия Николова

    Магнезият е необходим, когато организмът ни е изтощен или имам нужда от качествен сън. Добър продукт.

  3. Ивалина Делянова

    Бих го препоръчала и на приятели, защото много помага при крампи 😇 и мъжа ми е също доволен! Препоръчвам с две ръце

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *