Описание
Пълнозърнесто овесено брашно е продукт на Yamamoto Nutrition на базата на 100% пълнозърнесто овесено брашно, ароматизирано, източник на фибри без добавена захар (естествено съдържа захари), използваемо за приготвяне на закуски, леки закуски или вкусни десерти.
Брашното от цели овесени ядки се получава чрез смилане на цели овесени люспи и е полезно за обогатяване на хранителната стойност на закуска или междинни закуски. Особено подходящ е за приготвяне на сухи продукти като бисквити, а най-известната закуска на овесена основа е типичната англосаксонска каша. В сравнение с брашната, получени от „по-благородни“ зърнени култури, овесената каша може да се похвали с различни хранителни свойства и със сигурност е по-пълноценна храна. Има добра енергийна плътност и се отличава с висок прием на протеини и ниско съдържание на захар.
Благодарение на наличието на фибри, нишестето в овесените ядки се смила и усвоява бавно, което гарантира на тази храна средно-нисък гликемичен индекс, характеристика, която я прави подходяща за консумация от спортисти и атлети, които искат да поддържат нивата на кръвната си захар. Освен това, влакнестата част, присъстваща в овесената каша, се състои от бета-глюкани, молекули, които имат благоприятно и защитно действие срещу метаболитни патологии и върху управлението на нивата на холестерола в кръвта. Голямото съдържание на разтворими фибри също може да бъде полезно за червата, тъй като ускорява транзита на храната и насърчава пролиферацията на лактобацили, както и позволява по-добро управление на диетичните въглехидрати.
За разлика от други брашна, като пшеничното брашно, брашното, получено от овес, има 5 от 8 незаменими аминокиселини (често само една или нито една присъства в печивата). Есенциалните аминокиселини (ЕАА) са молекули, които са незаменими за правилното функциониране на организма и се наричат така, защото организмът не е в състояние сам да ги синтезира и затова трябва да се приемат задължително с храната. Овесената каша съдържа EAAs фенилаланин, изолевцин, левцин, метионин и е особено богата на аминокиселината лизин, която обикновено е дефицитна в зърнените култури.
Овесът също е богат на микроелементи: в състава му всъщност има фосфор, калий, магнезий, селен по отношение на минералите и витамин В, ниацин и витамин Е по отношение на витамините.
Добавете 50 грама от продукта към 100 мл вода. Опаковката съдържа 10 порции по 50 грама!
Отзиви
Все още няма отзиви.