VITAMINA E GOCCE – YAMAMOTO RESEARCH

16.99 лв.

Наличност: Наличен

Течен Витамин Е на капки ще помогне на вас и вашият сърдечен ритъм, ще подобри нивата на холестерол в кръвта, ще помогне правилно в борбата с оксидативен стрес и ще подобри сперматогенезата и протичането на менструацията при жената.

Склад №: 2409089 | Партида: 2651 | Срок на годност: 09/2023

2 налични

Описание

Витамин Е е мастноразтворим витамин, намиращ се в много храни и се среща в природата в осем химични форми, разделени в две основни категории:

  1. токоферол (алфа, бета, гама и делта)
  2. токотриенол (алфа, бета, гама и делта)

Той е най-мощният от мастноразтворимите витамини, а антиоксидантното му действие защитава полиненаситените мастни киселини във фосфолипидите и плазмените липопротеини, предотвратявайки увреждането на клетъчните мембрани. Този важен витамин се абсорбира от чревната лигавица, благодарение и на наличието на мазнини, включени в диетата, а присъствието му в червата също така насърчава усвояването на други витамини, като витамин А, витамин С и тези от група В.

 Приемайте в доза, за деня 4 капки, след хранене!

Витамин E се разваля много лесно и е много чувствителен към термичната обработка на храните, тъй като топлината значително намалява концентрацията му. Затова неговата употреба в дневно време, под формата на капки и суплемент е повече от препоръчителна. 

Няколко интересни проучвания показват, че витамин Е има защитни свойства за сърдечно-съдовата система, където се смята, че инхибира окисляването на „лошия“ LDL холестерол и предотвратява атеросклерозата, като инхибира агрегацията на тромбоцитите и по този начин образуването на кръвни съсиреци, и има ефективен съдоразширяващ ефект (за който е показан и при пациенти с хипертония).

Наскоро се оказа, че витамин Е има невропротективно действие срещу оксидативния стрес, като забавя когнитивния спад и предотвратява появата на дегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер. Действието му върху кожата е изключително важно, а се използва и в кремове в областта на дермокозметиката в продукти против бръчки, овлажняващи и успокояващи за раздразнена, суха, зачервена и дехидратирана кожа.

Антиоксидантното действие на витамин Е подхранва и предпазва кожата от действието на свободните радикали, които са основните виновници за стареенето на кожата и клетъчното увреждане, но също така предотвратява увреждането от прекомерното излагане на UV лъчи.

Отдавна се използва често в областта на гинекологията и мъжкото безплодие. За жените помага за балансиране на менструалния цикъл и значително намалява риска от спонтанен аборт. Във фаза на менопауза помага за облекчаване на неприятните оплаквания като горещи вълни и главоболие. За мъжете, от друга страна, антиоксидантното му действие е важно, тъй като защитава сперматозоидите, като се бори със свободните радикали, отговорни за увреждането на ДНК в сперматозоидите.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „VITAMINA E GOCCE – YAMAMOTO RESEARCH“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *