Vitamina B1

16.99 лв.

Наличност: Наличен
Категории: , Етикет:

Описание

Vitamina B1

Описание

Витамин B1 е хранителна добавка, която осигурява 25 mg витамин B1 на дневна доза.

Витамин В1 допринася за нормалното функциониране на нервната система, за нормалната психологическа функция и за нормалния енергиен метаболизъм. Витамин В1, наричан още “тиамин”, е водоразтворим витамин В, от съществено значение за превръщането на захарите в мускулна енергия и за функционалността на нервната система.

Заедно с други витамини от група В участва в метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините. Витамин В1 се използва особено от организма, особено в периоди на интензивна физическа и психическа ангажираност, в случай на висока консумация на алкохол или при пушачи.

Витамин В1 играе ключова роля в подпомагането на невроналната функция, както централно, така и периферно, като се оказва необходим за правилното предаване на нервни стимули от мозъка и гръбначния мозък към различните части на тялото и за многобройни мозъчни функции, а също така е от съществено значение за правилното функциониране на сърцето и мускулите.

Правилното му присъствие подобрява обхвата на вниманието, а също и индивидуалното обучение и поради тази причина се счита за основен витамин в периода на растеж на децата. Недостигът на витамин В1 причинява увреждане на нервната и сърдечно-съдовата системи и общо състояние на загуба и загуба на тегло в резултат на нарастваща трудност при поглъщане на храна, придружена от силно слюноотделяне и повръщане.

Тежкият дефицит на витамин В1 може също да причини сърдечни промени, неврологични нарушения, разширяване на зениците и свръхчувствителност към гръбначния стълб.

Vitamina B1
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви / Въпроси

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Vitamina B1“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.