Разпродажба!

ВРЕМЕННО СПРЯН ОТ ПРОИЗВОДСТВО

36.99 лв.

Наличност: Неналичен

Витамин К2 или менахинон е мастноразтворим витамин от бактериален произход и се намира в млечните продукти и се произвежда чрез ферментация, която се случва в червата, наскоро чрез многобройни проучвания, все по-често демонстрира голямото си значение по отношение на „превенцията“. и здравето на организма, по-специално върху правилната функционалност и ефективност на структурата на костната система и в защитата на сърдечно-съдовата система.

Изчерпан

Уведомете ме при наличност!

Категории: , Етикет:

Описание

Открити през 1929 г., има съвсем скорошни придобивания по отношение на значението на витамин К2 или „Менахион“, витамин от бактериален произход и част от семейството на витамин К, където принадлежи по-известният „витамин К1 или„ Филохинон “, от растителен произход и участва в процесите на коагулация на кръвта.

Витамин К2 или менахинон е мастноразтворим витамин от бактериален произход и се намира в млечните продукти и се произвежда чрез ферментация, която се случва в червата, наскоро чрез многобройни проучвания, все по-често демонстрира голямото си значение по отношение на „превенцията“. и здравето на организма, по-специално върху правилната функционалност и ефективност на структурата на костната система и в защитата на сърдечно-съдовата система, което се оказва главният герой на това, което в медицинската научна област се определя като „парадокса на футбол „.

В действителност, с прекалено калциране на артериалните стени, това отваря много високи рискове от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и други дегенеративни патологии, но в същото време, В този момент K2 влиза в действие, истински витамин, който можем да определим като „интелигентен“, като знаем как да насочваме калция там, където е необходим, например в костите или зъбите, и го насочва, тъй като е потенциално много опасен, където може да се използва физиологично.

Витамин К2 не се среща във високи концентрации в храните, които обикновено консумираме, и се съдържа във ферментирала соя, гъши черен дроб или някои сирена и дори в млякото или маслото. В природата има различни видове менахинони и от това „семейство“ най-голямата биоактивност излиза от версиите MK-4 и MK-7. Изследванията обаче показват, че именно MK-7 е най-„бионаличната“ по орален път и с по-голяма продължителност на „активното“ присъствие в тялото в сравнение с MK-4 версията.

Ежедневната диетична „минимална доза“ трябва да бъде около 25-50 mcg, но този адекватен прием все още не е лесно да се постигне с хранене, предвид вида на храната, толкова специфичен. Тук все повече и повече, особено в областта на сърдечно-съдовата профилактика и контрастната остеопения или остеопороза, се предлага нейната интеграция. В Япония например намираме този специален витамин чрез „Natto“, кулинарен препарат, базиран на соеви зърна, ферментирали с Bacilus subtilis (бактерия, открита в чревния тракт на животните и хората).

Изключителната биоактивност на MK-7, вижда бързо разпространение на потвърждения и слава в научната общност, за предотвратяване на различни заболявания, свързани със здравето на костите и сърдечно-съдовата система, се основава на факта, че позволява калцият да бъде насочен в скелетната структура, избягвайки неговото отлагане в меките тъкани като артерии и мозък, играеща ключова роля в активирането на остеокалцин (OC), основен протеин в костната минерализация, способен да включва калций в костната матрица, като помага за увеличаване и подобряване на синтеза на остеобласти.

Когато нашето тяло има адекватно ниво на витамин К2, то активира протеина Gla на матрицата (Matrix Gla-Protein или MGP), който е инхибитор на съдовото калциране и свързва калция, присъстващ в съдовите стени чрез процес на карбоксилиране, транспортирайки го към костната тъкан. Витамин К2 се свързва с наличния калций и го отстранява от отлагането в артериите и кръвоносните съдове, предотвратявайки отлагането на циркулиращия в кръвоносните съдове калций в артериалните стени, предотвратявайки тяхното втвърдяване, заедно с образуването на холестеролни плаки, представлява основният фактор за риск от инфаркт и инсулт.

По този начин този калций се връща обратно в кръвния поток, за да се пренася „там, където е необходимо“, или като укрепване на костната и зъбна структура, чрез фиксирането на калция. Действие, което се проявява в синергия с витамин D (от който той също насърчава усвояването му) и магнезий (от съществено значение за контрастиране на остеопения и остеопороза). От това проучванията показват очевидното фундаментално значение на това как витамин К2 значително намалява загубата на костна маса дори по време на прехода към менопаузата, особено критичен период за жените, където хормоналният дисбаланс улеснява бързата загуба на костна маса с течение на времето.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ВРЕМЕННО СПРЯН ОТ ПРОИЗВОДСТВО“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *