VITAMINA K2 + D3 (MenaQ7 ®)- YAMAMOTO RESEARCH

24.99 лв.33.99 лв.

Наличност: Наличен

Описание

Yamamoto ® Research Vitamina K2 + D3 е хранителна добавка на витамин К2 с висока доза витамин D3. Витамин К допринася за нормалното съсирване на кръвта и за поддържането на нормални кости *.

Витамин D допринася за нормалното усвояване / използване на калций и фосфор и за нормални нива на калций в кръвта и подпомага поддържането на нормални кости и зъби. Витамин К2 е много по-малко познат от другите витамини и едва напоследък научните изследвания все повече подчертават важната му роля, особено за здравето на сърцето, костите и мозъка. Тя се превърна в обект на непрекъснато изследване и следователно като хранителна добавка с голяма стойност в клиничната област и в превантивната медицина. К2, или менахинон, е мастноразтворим витамин, принадлежащ към семейството на витамин К. Витамин К1, известен също като „филокхинон“, се намира в растенията и се превръща в витамин К2 в тялото, така че тази форма се счита за най-малко ефективна, защото зависи от превръщането в „по-активна“ форма К2, за да се гарантира всички значими ефекти.

Тогава има витамин К2 МК-4, намерен в месо, яйца и млечни продукти, и витамин К2 МК-7, най-изследваната форма на витамин К, която запазва здравето на сърдечно-съдовата и костната система. Той има високо ниво на бионаличност и бързо се абсорбира и метаболизира от организма. Тази форма на витамин К се намира в месо, хранено с трева, или във ферментиралата соя (нато), типична за японската храна, и в ферментиралите сирена, така че е доста трудно да се намери в нашата модерна западна храна. Той е бил „открит“ в края на 90-те години и оттогава този „млад витамин“ и неговото високо значимо биохимично действие са придобили експозиция. Той се произвежда от бактерии на чревната флора, което води до появата на различни групи молекули, включително дългите верижни „менахинони“, най-активните, които, както вече споменахме, могат да бъдат намерени във ферментирали продукти като нато, жива култура, кефир или трева. хранени с месо. Нашата добавка използва витамин К2-МК7 във формата „MenaQ7®“, единственият клинично доказан патент на пазара, най-използваният в нарастващите изследвания *, с подкрепата на различни сертификати за качество (включително „Най-добър функционален ингредиент“ от NutrAward в 2015 г.) и произведени съгласно най-високите стандарти за безопасност. Ценните полезни ефекти на този основен витамин, особено, но не изключително върху сърдечно-съдовата и костната система, произтичат от научни изследвания.

Защитното действие на витамин К2 върху сърдечносъдовото ниво се дължи на способността му да активира MGP (Matrix Gla Protein), който предотвратява утаяването под формата на кристали в артериалната стена чрез свързване на циркулиращия в кръвта калций, като по този начин се избягва образуването на атероматозна плака. заедно с холестерола. Тъй като артериалната калцификация е един от основните кардиоваскуларни рискове и една от причините за хипертония в напреднала възраст, свързана с по-ниска еластичност на съдовете, все по-важно е да се избегне дефицит на този витамин, който има специалното качество на „насочване“ на калций към костите, като ги подкрепя при калциране, като същевременно обезкоснява артериите и ги прави по-еластични.

Важни проучвания показват, че „ако има недостиг на витамин К2, неуспехът да се активира МГП ще доведе до значителна артериална калцификация, но също така показва, че състоянието може да бъде коригирано при пациенти с диабет чрез използването на добавки с витамин К2. Витамин К2 / МК- 7 е доказано, че намалява нивата на активния матрикс Gla протеин (MGP) и намалява артериалната коравина както при здрави индивиди, така и при пациенти с бъбречно заболяване. Тези забележителни проучвания (които могат да бъдат намерени в подножието на презентацията) потвърждават още веднъж, че редовните добавки на витамин К2 могат да играят много важна роля в превенцията и сърдечно-съдовата система.

На костно ниво, всъщност, тя забавя действието на клетките, отговорни за костната резорбция (остеокласти), докато активира остеокалцин, протеин, който стимулира адхезията и фиксацията на калция към костите и зъбите, правейки ги по-устойчиви и гъвкави. , Следователно има намален риск от заболявания на скелета, като остеопороза. Всъщност изследванията показват намален риск от фрактури, независимо от нивата на минерализация на костите. В този смисъл, тогава, има ясна синергия с витамин D3, който ние съзнателно включихме в нашата добавка, за да осигурим още по-ефективно подобряване на костната плътност.

В допълнение, витамин К2 подпомага укрепването на хрущялната тъкан, ставите и гръбначния стълб. Днес, благодарение на ценните си свойства, тя все повече се използва в случаи на дегенеративен остеоартрит или деминерализация на костите, както в стадия на „остеопения“ или „остеопороза“, която се проявява физиологично след менопаузата, за да се намалят свързаните с това потенциални рискове. Особено след менопаузата синергията между витамините К2 и D3 е истинска панацея на костното и сърдечно-съдовото ниво, тъй като те противодействат на загубата на костна плътност и играят ценност.

*Bibliografia

Cardiovascular Health Mansour et al. Journal of the American Society of Hypertension. 2017Aoun et al. BMC Nephrology. 2017

Knapen et al. European Journal of Clinical Nutrition. 2016

Knapen et al. Journal of Nutritional Science. 2015

Kurnatowska et al. Polish Archives of Internal Medicine. 2015

Knapen et al. Thrombosis and Haemostasis. 2015

Theuwissen et al.

British Journal of Nutrition. 2012

Chatrou et al. Blood Review. 2012 Dalmeijer et al. Atherosclerosis. 2012

Peeters FECM, et al. Calcific aortic valve stenosis: hard disease in the heart. Euro Heart J (2017) 0,1-8.

Thamratnopkoon S et al., “Correlations of plasma desphosphorylated uncarboxylated matrix Gla protein with vascular calcification and vascular stiffness in chronic kidney disease,” Nephron. Published online December 13, 2016.

Sardana M et al., “Inactive matrix Gla-protein and arterial stiffness in type 2 diabetes mellitus,” American Journal of Hypertension.

Published online December 7, 2016.

Bone Health Knapen et al. Osteoporosis International. 2013

Ozdemir et al. Journal Pediatric Hematology Oncology. 2013

van Summeren et al. British Journal of Nutrition. 2009

Diseased Populations Mansour et al. Journal of the American Society of Hypertension. 2017

Aoun et al. BMC Nephrology. 2017

Kurnatowska et al. Polish Archive of Internal Medicine, 2015

Calwue et al. Nephrology Dialysis Transplant. 2014

Ozdemir et al. Journal Pediatric Hematology Oncology. 2013

Westenfeld et al. American Journal of Kidney Disease. 2012

Optimal Bioavailability Sato et al. Nutrition Journal. 2012

Schurgers et al. Blood. 2007

витамин к2
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Допълнителна информация

Разфасовка

30 капсули, 60 таблетки

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “VITAMINA K2 + D3 (MenaQ7 ®)- YAMAMOTO RESEARCH”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *