VITAMIN C – ONE PROTEIN

20.00лв.

Наличност: Неналичен

Витамин С на One Protein е хранителна добавка с високи дози витамин С. Всяка таблетка (разфасовката е 90 таблети) съдържа 1000 mg активна съставка.

Изчерпан

Уведомете ме при наличност!

Категория: Етикет:

Описание

Витамин С на One Protein е хранителна добавка с високи дози витамин С. Всяка таблетка (разфасовката е 90 таблети) съдържа 1000 mg активна съставка.

Витамин С допринася за поддържането на нормалната функция на имунната система по време и след интензивни физически натоварвания (благоприятният ефект се постига с дневен прием от 200 mg в допълнение към препоръчителния дневен прием на витамин С).

Витамин С, известен също като аскорбинова киселина, е водоразтворимо съединение, подобно на глюкозата. Въпреки че е доста стабилен в киселинен разтвор, той обикновено е най -малко стабилният от витамините и е много чувствителен към светлина, топлина и въздух, които стимулират активността на окислителните ензими. Една от много важните му функции е да поддържа колагенната активност, протеин, необходим за образуването на съединителна тъкан в кожата, връзките и костите. Витамин С играе важна роля в заздравяването на рани и изгаряния, тъй като улеснява образуването на съединителната тъкан на белега.

Клетките на артериалната стена се нуждаят от колаген, за да се разширяват и свиват със сърдечните удари; капилярите също се нуждаят от това, защото са по -крехки. Друго важно свойство на витамин С са неговите антиоксидантни свойства, което освен всичко друго го прави полезен като хранителна добавка. Тази функция се осъществява, когато витамин С се самоокислява и след това регенерира окислените вещества като желязо или мед до първоначалната им форма. В хода на този процес вредният окислител се отстранява. Витаминът и предпазва желязото в червата от окисляване.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „VITAMIN C – ONE PROTEIN“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *