Разпродажба!

VITAMIN B-12 (METILCOBALAMIN) – 60 ТАБЛЕТКИ / 60 ДОЗИ

19.99 лв.

Наличност: Наличен

3 налични

Код: 36798-VITA Категории: , , Етикет:
Разфасовки:

Описание

Витамин В12 е основен витамин, който тялото ни не може да произведе и който трябва да бъде въведен с храната, а той е водоразтворим витамин, който е част от комплекса от витамини от група В. Сложната му структура се характеризира в центъра, от присъствието на кобалтов атом, на когото дължи името „кобаламин“.

Обикновено го срещаме в много малки количества в различни храни от животински произход като риба, ракообразни, месо (особено „червени“) и в млечни продукти.

Витамин В12 физиологично играе много важни роли за правилното функциониране на физиологията на нашия организъм, като помага да се поддържат нервните клетки и червените кръвни клетки здрави и ефективни и е необходим за синтезиране на ДНК, нашия генетичен материал, присъстващ във всички клетки.

Витамин В12 обикновено се свързва с хранителните протеини, а киселинната среда в стомаха позволява да се отдели по време на процеса на храносмилане. Действието на стомашните сокове и по-специално секрецията на вътрешен фактор от клетките на стомашната стена е от съществено значение за последващото усвояване на витамин В12 в червата. По-конкретно, „най-известният“ от витамините от комплекс В, служи за правилната физиология на структурата и функционалността на червените кръвни клетки, като се намесва в процеса на техния синтез от костния мозък, подпомагайки синтеза на хемоглобин и ДНК като основен кофактор на метионин синтаза, ензим, участващ в синтеза на пурини и пирамидини, азотните основи, които изграждат нуклеинови киселини (ДНК и РНК).

Витамин В12 е необходим за метаболизма на централната нервна система. На естетическо ниво витамин В12 има положителен ефект върху здравето на кожата, косата и ноктите. Витамин В12 се абсорбира в тялото през стомаха, комбинира се с протеиново вещество, наречено вътрешен фактор, което се произвежда в стомаха и се абсорбира от храната, която ядете. Недостигът на витамин В12 е много често при възрастни хора, засягащ всеки десети на възраст над 75 години. По-рядко се среща при млади хора, въпреки че тези, които следват веганска диета, са по-склонни да имат този дефицит, тъй като витамин В12 се открива главно в храни от животински произход.

витамин b12
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “VITAMIN B-12 (METILCOBALAMIN) – 60 ТАБЛЕТКИ / 60 ДОЗИ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *