-25% С ПРОМО КОД YAMA25

TYROSINE – ONE PROTEIN

19.99 лв.

Наличност: Неналичен

L-тирозин е биохимично дефиниран като есенциална аминокиселина и е много важна за човешкия организъм. Тирозинът е хранителна добавка, която осигурява 500 mg тирозин на дневна доза.

Склад №: 2409089 | Партида: 21D0269 | Срок на годност: 04/2023

Изчерпан

Уведомете ме при наличност!

Описание

L-тирозин е биохимично дефиниран като аминокиселина и е много важна за човешкия организъм. Тирозинът е хранителна добавка, която осигурява 500 mg тирозин на дневна доза.

Приемайте по 1 до 2 компресирани таблетки дневно за максимални резултати.

Тирозинът, който освен че се набавя от храната, може да се синтезира от аминокиселината фенилаланин, чрез просто добавяне на хидроксилна група (ОН) към неговия ароматен пръстен. В нормални условия организмът е в състояние естествено да създаде L-тирозин от L-фенилаланин. По време на интензивна физическа активност или в резултат на неправилен хранителен режим обаче може да възникне дефицит на тирозин в организма. В тези случаи се препоръчва аминокиселината да се приема като хранителна добавка, като най-добре преди това е да се информира лекуващия лекар.

Тирозинът притежава доказани антистресови свойства и допълнителният му прием се препоръчва в периоди на силно натоварване на нервната система. Повишава енергията, подобрява настроението и противодейства на умората и сънливостта при прекомерен физически стрес. Тирозинът сам по себе си не подобрява когнитивната функция, но може да запази качеството на паметта при наличието на стресов фактор.

Л-тирозин е позната добавка на активно спортуващите, тъй като допринася за потискане на чувството за умора и за повишаване на енергията по време на интензивна физическа активност, което пряко влияе на спортните постижения. Той има свойството и да влияе положително върху метаболизма и да ускорява изгарянето на мазнини. Препоръчително е да се приема преди тренировка и може да се съчетава с кофеин.

Кои са основните ползи от тирозин за организма:

  • ключово хранително вещество за надбъбречните жлези, щитовидната жлеза и хипофизата
  • влияе положително върху метаболизма
  • притежава антистресови свойства
  • може да подпомогне паметта при наличието на стресови фактори
  • намалява значително чувството за умора по време на интезнивно физическо натоварване
  • препоръчително е да се приема преди тренировка, може да се съчетава с кофеин

TYROSINE - ONE PROTEIN