Разпродажба!

SEMI DI POMPELMO – YAMAMOTO RESEARCH

(1 клиентски отзив)

17.99 лв.

Наличност: Наличен

Екстрактът от семена на грейпфрут, наричан още “GSE” (съкращение, използвано в Съединените щати за идентифициране на екстракт от семена на грейпфрут), се получава от семената и мембраните на вече дехидратирания плод, които са показани чрез много научни изследвания, за да имат ефект върху широк спектър от вредни микроорганизми, като бактерии, гъбички, вируси, дрожди, плесени, както и паразити като червеи и въшки, както и протозои като амеби.

Склад №: 2409089 | Партида: 21D0158 | Срок на годност: 02/2024

4 налични

Описание

Екстрактът от семена на грейпфрут, наричан още “GSE” (съкращение, използвано в Съединените щати за идентифициране на екстракт от семена на грейпфрут), се получава от семената и мембраните на вече дехидратирания плод, които са показани чрез много научни изследвания, за да имат ефект върху широк спектър от вредни микроорганизми, като бактерии, гъбички, вируси, дрожди, плесени, както и паразити като червеи и въшки, както и протозои като амеби.

Екстрактът от семена на грейпфрут се получава от стандартизиран екстракт, който включва семената и мембранната част на грейпфрута (тънкият слой, който съдържа сегментите на плода) и може да бъде течен или сух, като и в двата случая екстрактът е богат на полифенол компоненти като кверцетин, хесперидин, камфориран гликозид, неохесперидин, нарингин, апигенин, рутин, понцирин и др.

Екстрактът от семена на грейпфрут сега се счита за много мощно антивирусно и бактерицидно вещество. Ефективността на екстракт от семена от грейпфрут върху бактерии, вируси, гъбички и паразити е доказана благодарение на множество и значими проучвания от лаборатории и институти както от Италия, така и от цял ​​свят, той все по-често се използва в здравеопазването.

Активният механизъм на семената на екстракт от грейпфрут сякаш инхибира и отслабва структурата и ефективността на микробната клетъчна мембрана, което, променяйки се, води до загуба на цитоплазмени елементи и става неспособно да абсорбира аминокиселини от заобикалящата среда, което след това убива микроорганизмите поради липса на хранителен прием. Всички сме наясно с широко разпространения и нарастващ проблем, съобщаван от различни институции по отношение на последствията от безразсъдното използване на антибиотици, които доведоха до увеличаване на устойчиви на лекарства бактерии, в допълнение към неприятните странични ефекти от употребата на антибиотици. Самата Световна здравна организация пуска непрекъснати апели към лекари и ветеринарни лекари, в опит да ограничи употребата на антибиотици до случаите, когато те действително са необходими. Екстрактът от семена на грейпфрут представлява валидно и доказано алтернативно лечение на множество бактериални болести, които не е необходимо спешно да се лекуват с антибиотици, като гарантират по-нататъшно качество или селективност или способността да се прави разлика между патогенните и добрите бактерии, които съставляват „ добра “физиологична бактериална флора.

Това за разлика от отрицателното действие върху физиологичната флора от синтетични антибиотици и противогъбични средства, създавайки благоприятни условия за възстановяване от патогенни бактерии. Следователно екстрактът от семена на грейпфрут е повече от просто алтернатива, той е истинско лечение на състояния, ако лечението с антибиотици не е от съществено значение и което може да има по-благоприятни резултати. В тази връзка, като демонстрация на неговата уникална и мощна ефикасност, ние знаем, че екстрактът от семена на грейпфрут може да се добави към почистващите препарати, които обикновено се използват за нормални хигиенни практики, като шампоани, душ гелове, гел за баня, течни сапуни за ръце и за по-интимни хигиенни режими, във водата на вани за крака, във вода за уста и в пасти за зъби за подобряване на зъбната хигиена. Той действа като естествено оръжие срещу микроби и може да се използва за дезинфекция на околната среда и водата, за елиминиране на мухъл дори в душове, тоалетни и по всички домакински повърхности, като се разрежда няколко капки вода и се нанася със спрей. По същия начин може да се използва като дезинфектант по време на почистване. Сега GSE е най-широко използваният дезинфектант в клиники и болници в Съединените щати.

Антибактериалното действие е демонстрирано от много публикации в научна литература, след клинични проучвания както in vitro, така и in vivo, където те показват, че екстрактът от семена на грейпфрут се оказа активен срещу над 800 щама бактерии, демонстрирайки широкия му спектър на действие (както Gram +, така и Грам). Изглежда също, че има антивирусен ефект, но резултатите, получени върху ефикасността на екстракта от семена на грейпфрут срещу вирусни щамове, въпреки че са окуражаващи, изискват допълнителни задълбочени проучвания и потвърждение. Освен това притежава отлични противогъбични свойства, съчетани със способността да противодейства на множество вируси и патогенни бактерии, включително добре познатата и широко разпространена Helicobacter pylori, което може да доведе до прекомерно повишаване на киселинността в стомаха, възпаление на стомашната лигавица и др. и язви на стомаха или дванадесетопръстника.

Противогъбичното действие може да бъде полезно за противодействие на развитието на гъбички, плесени и дрожди, включително Candida albicans, обикновено присъстващи върху кожата и лигавиците, без да са вредни, но които могат да проявят вирулентност в случай на промяна на чревната бактериална флора ( прословуто полезно), особено след продължителна употреба на антибиотици, или поради прекомерен стрес, или намаляване на имунната система. В това отношение клиничната ефективност на екстракта е показана като ефективна срещу над 100 щама дрожди и плесени, включително Candida albicans, отговорни за повтарящи се лигавични инфекции и системни заболявания. По-специално, вагиналната кандида е много често срещана в западния свят и връзката между нея и системната кандидоза е доказана без съмнение; конвенционалният подход, включващ използването на синтетични противогъбични лекарства, не винаги дава задоволителни резултати както за все по-честата резистентност, така и за пагубния ефект, който оказва върху „добрата“ бактериална флора, което създава „плодородна“ почва за лоша бактериална флора.

Приемайте всеки ден по 1 саше от 2 грама, разтворено във вода.

Следователно екстрактът от семена на грейпфрут е истинско препоръчително лечение в гинекологията при вагинална и системна кандидоза. Наличието в екстракт от грейпфрут на много биоактивни елементи и витамини като А, С, Е и микроелементи като селен и цинк също го прави ефективен антиоксидант срещу свободните радикали, които са отговорни за клетъчното стареене. Екстрактът от семена на грейпфрут също изглежда ефективен срещу вируса на херпес симплекс и грип, дотолкова, че сякаш съкращава хода на грипа и обикновената настинка.

В подкрепа на непрекъснатите изследвания и разширяването на полезните му ефекти, този ценен нутрицевтик е демонстрирал и други необикновени свойства, както са показани в последните проучвания на полски изследователи от „Ягелонския университетски медицински колеж“ в Краков. Учените демонстрираха способността на екстракт от грейпфрут да упражнява защитно действие върху стомашно-чревната лигавица, чиито заключения бяха повече от задоволителни за подчертаване на цитопротективната активност чрез увеличаване на синтеза на ендогенни простагландини PG2, потискане на липидната пероксидация и увеличаване на интрамукозен кръвен поток, медииран от отделянето на азотен оксид от сетивните нерви. Всичко това, комбинирано с повишената активност на супероксид дисмутазата и освобождаването на гастрин, разкрива възстановяващия ефект, който може да има върху стомашно-чревната лигавица. Широкият потенциал на употреба на перорален екстракт от грейпфрутови семена (локална употреба допълнително разширява полето на действие) е изрично отнасящ се до всички тези показания:

  • Candida (във всичките му форми: системни, вагинални, орални) и други микози
  • цистит
  • простата
  • хемороиди
  • интестинални червеи
  • гастрит (храносмилателни затруднения, гастрит, язви, Helicobacter pylori инфекции и др.)
  • настинки, синузит, отит, трахеит, бронхит и т.н.;

Екстрактът от семена от грейпфрут няма токсичност, нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план, при дозите, които обикновено се препоръчват, и следователно може да се приема за дълъг период като превантивна мярка дори срещу рецидиви.

Освен полезните свойства на семената на грейпфрут, трябва да се има предвид, че този плод може да попречи на някои лекарства, като повлияе значително на тяхната биологична активност чрез метаболитни взаимодействия. Грейпфрутът е в състояние значително да увеличи бионаличността на различни лекарства, чрез специфичен механизъм на инхибиране на активността на някои ензими, които в черния дроб са отговорни за химическата трансформация на лекарствата. След действието на тези молекули лекарствата се „елиминират“ по-малко ефективно и по-бързо от организма, като по този начин причиняват възможни ефекти от предозиране поради потенциалното повишаване на плазмените нива.

За определени лечения е препоръчително да се консултирате с предписващия лекар. Основните лекарства, засегнати от потенциалните взаимодействия със семената на грейпфрут са: статини, имуносупресори, антихистамини, антиаритмици, блокери на калциевите канали, протеазни инхибитори, кортикостероиди и анксиолитици.

1 отзив за SEMI DI POMPELMO – YAMAMOTO RESEARCH

  1. Соня Цветанова

    Невероятен продукт .Екстрактът от семена на грейпфрут се счита за много мощно антивирусно и бактерицидно вещество. Ефективността на екстракт от семена от грейпфрут върху бактерии, вируси, гъбички и паразити е доказана благодарение на множество и значими проучвания от лаборатории и институти както от Италия, така и от цял ​​свят, той все по-често се използва в здравеопазване.Препоръчвам н всички приятелки.

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *