RESVERATROLO (RESVIDA) + Q10 – YAMAMOTO RESEARCH

115.00лв.

Наличност: Наличен

Resveratrol ResVida ™ е новата добавка от Yamamoto Research, базирана на транс-ресвератрол, най-високо биодостъпната форма на този ценен полифенол, която надхвърля границите си по отношение на усвояването.

Склад №: 2409089 | Партида: GOL276 | Срок на годност: 02/2023

1 налични

Описание

Resveratrol ResVida ™ е новата добавка от Yamamoto Research, базирана на транс-ресвератрол, най-високо биодостъпната форма на този ценен полифенол, която надхвърля границите си по отношение на усвояването.

Ресвератролът се счита за “анти-ейджинг” нутрицевтик с изключителна сила, способен да модулира голям брой физиологични процеси в организма, свързани със стареенето и задейства серия от процеси, които предпазват клетката от стреса на околната среда. Ресвератролът предпазва съдовете от образуване на плаки и стимулира производството на азотен оксид, отговорен за процесите на вазодилатация и инхибира активирането и агрегацията на тромбоцитите, както и подобрява контрола върху кръвната захар и инсулиновата чувствителност.

Приемайте по 1 капсула дневно с вода. Една опаковка от продукта стига за 2 месеца!

Ресвератролът намалява окислителните и възпалителни процеси, модулира експресията на голям брой гени и ензими като теломераза, като благоприятства възстановяването на увредената ДНК и като цяло подобрява метаболитната структура на клетката, което я прави потенциално “млада”. Марката ResVida™ е най-биодостъпната версия на reseveratrol на пазара, която може да се похвали с най-висок стандарт за контрол на качеството и чистота от замърсители.

Ресвератролът е вещество, което привлече голям интерес сред изследователите, занимаващи се с всички онези заболявания и разстройства, свързани със стареенето, превръщайки се в едно от най-интересните природни съединения в областта на “против стареене”. Ресвератролът (3,5,4′-трихидрокси-транс-стилбен) е растително вещество, което е част от групата стилбени, принадлежащи към семейството на полифенолите, чийто най-разпространен източник е червеното грозде, особено в люспите му. Очевидно присъстващи във вино и сос от червено грозде и в доста големи количества, те също се намират в горските плодове и в растението Polygonum cuspidatum.

Ресвератролът е открит през 1992 г. след явлението, наречено “френски парадокс”, тъй като въпреки че във Франция консумацията на храни, богати на наситени мазнини, е много висока, смъртността от сърдечно-съдови заболявания е много по-ниска, отколкото в други страни с подобни хранителни навици (като САЩ ). Въз основа на този парадокс се смяташе, че потенциалният “защитен фактор” е червеното вино. Поради тази причина започнахме да изследваме полезните свойства на виното и така беше открит ресвератролът като главен герой на тези потенциални защитни ефекти за тялото. За съжаление обаче, количеството вино, необходимо за достигане на ефективна концентрация на ресвератрол, така че да може да упражнява ефектите си, е много над дневната доза вино ” Светът на нутрицевтиците не може да не вземе предвид потенциала на ресвератрола, считан за „еликсир на младостта“ от откриването му. Научните изследвания разкриха как е способен да активира гена за дълголетие в някои щамове дрожди, удължавайки продължителността на живота със 70%. Действието му работи така, сякаш човек влиза в режим на ограничаване на калориите, активирайки гена SIRT1 и изглежда увеличава активността на теломеразата, ензим, който защитава нашите хромозоми и чиято активност намалява по време на клетъчното стареене. Изследвания, свързани с различни животински видове, но които също имат потенциал за хората и които заслужават специално изследване.

Така че „една чаша вино наистина е толкова полезна за вашето здраве“? Изследванията показват, че ресвератролът има истинско защитно действие върху сърдечно-съдовата система чрез различни механизми на действие. Те включват инхибиране на окисляването на липопротеините с ниска плътност (LDL, протеинът, който носи “лошия холестерол”) и намаляването на образуването на атеросклеротични плаки. Няколко проучвания показват, че приемането на ресвератрол също има антихипертензивни ефекти поради антиоксидантната си активност и стимулиране на производството на ендотелен азотен оксид (NO), инхибиране на съдово възпаление и предотвратяване на агрегацията на тромбоцитите. Ефектът “анти ейджинг” е добре познат и върху кожата, където има поредица от специфични рецептори за полифеноли и с които ресвератролът се свързва и изпълнява поредица от действия, от намаляване на кожния оксидативен стрес, което е особено добре дошло увеличаването на производството на колаген или ММР-1, както и при действие върху фибробластите на дермата и намаляване на процеса на фотостареене на кожата.

Всъщност, точно както другите полифеноли, ресвератролът е много мощен антиоксидант, който намалява оксидативния стрес и го прави чрез увеличаване на производството на антиоксидантни молекули, както и способен да има противовъзпалителни свойства. Всъщност, чрез активиране на sirt1 той е в състояние да инхибира образуването в нашето тяло на серия от възпалителни фактори, включително NF-kB, транскрипционен фактор, който увеличава производството на цитокини от клетките на имунната система. про-възпалителни (като TNF-алфа, IL-1бета, IL-6) и циклооксигеназа (COX-1 и 2), което е ензимът, който трансформира арахидоновата киселина във възпалителни простагландини и тромбоксани. Изследванията показват също, че ресвератролът подобрява глюкозната хомеостаза, намалява инсулиновата резистентност, защитава бета клетките на панкреаса, подобрява секрецията на инсулин и подобрява метаболитните нарушения. Ефектите, предизвикани от ресвератрол, са тясно свързани със способността му да повишава експресията/активността на AMPK и SIRT1 в различни тъкани на хора с диабет.

Комерсиалното използване на ресвератрол създава проблеми, свързани с лошата му разтворимост и бързия му метаболизъм, които го правят много малко бионаличен. За да преодолеем това ограничение и да не ограничаваме ефектите на този хранителен продукт против стареене, ние искахме да добавим марката resVida® (произведена от DSM Nutritional Products), която е най-добрият продукт на пазара, базиран на 99 ресвератрол. % в чиста форма на транс-ресвератрол. Resvida гарантира не само максимална бионаличност, но и максимална чистота на продукта, без пестициди и хербициди, с максимална гаранция за безопасност по отношение на контрола на качеството.

ИЗПОЛЗВАНА ЛИТЕРАТУРА:

  • Timmers S, Auwerx J, Schrauwen P. The journey of resveratrol from yeast to human. Aging (Albany NY). 2012 Mar;4(3):146-58. doi: 10.18632/aging.100445. PMID: 22436213; PMCID: PMC3348475.
  • Castaldo L, Narváez A, Izzo L, Graziani G, Gaspari A, Minno GD, Ritieni A. Red Wine Consumption and Cardiovascular Health. Molecules. 2019 Oct 8; 24 (19): 3626. doi: 10.3390 / molecules24193626. PMID: 31597344; PMCID: PMC6804046.
  • Catalgol B, Batirel S, Taga Y, Ozer NK. Resveratrol: French paradox revisited. Front Pharmacol. 2012 Jul 17;3:141. doi: 10.3389/fphar.2012.00141. PMID: 22822401; PMCID: PMC3398412.
  • Weiskirchen S, Weiskirchen R. Resveratrol: How Much Wine Do You Have to Drink to Stay Healthy? Adv Nutr. 2016 Jul 15;7(4):706-18. doi: 10.3945/an.115.011627. PMID: 27422505; PMCID: PMC4942868.
  • Bonnefont-Rousselot D. Resveratrol and Cardiovascular Diseases. Nutrients. 2016 May 2;8(5):250. doi: 10.3390/nu8050250. PMID: 27144581; PMCID: PMC4882663.
  • Oncotarget. 2017 Aug 9. A comparative study of anti-aging properties and mechanism: resveratrol and caloric restriction. Li J, Zhang CX, Liu YM, Chen KL, Chen G.
  • Nutrients. 2019 May. Influence of Resveratrol on the Immune Response. Lucia Malaguarnera
    Antioxidants (Basel). 2018 Oct 20. Cytoprotective Effects of Natural Compounds against Oxidative Stress. Mehta J, Rayalam S, Wang X.
  • Int J Clin Exp Pathol. 2014 Oct 15. Cardioprotective effect of resveratrol on atherogenic diet-fed rats. Meng C, Liu JL, Du AL.6) Int J Antimicrob Agents. 2019 Jun. Antibacterial and antifungal properties of resveratrol. Vestergaard, Ingmer H.
  • Xia N, Daiber A, Förstermann U, Li H. Antioxidant effects of resveratrol in the cardiovascular system. Br J Pharmacol. 2017 Jun;174(12):1633-1646. doi: 10.1111/bph.13492. Epub 2016 May 6. PMID: 27058985; PMCID: PMC5446570.
  • Bird JK, Raederstorff D, Weber P, Steinert RE. Cardiovascular and Antiobesity Effects of Resveratrol Mediated through the Gut Microbiota. Adv Nutr. 2017 Nov 15;8(6):839-849. doi: 10.3945/an.117.016568. PMID: 29141969; PMCID: PMC5682996
  • Timmers S, Konings E, Bilet L, Houtkooper RH, van de Weijer T, Goossens GH, Hoeks J, van der Krieken S, Ryu D, Kersten S, Moonen-Kornips E, Hesselink MKC, Kunz I, Schrauwen-Hinderling VB, Blaak E, Auwerx J, Schrauwen P. Calorie restriction-like effects of 30 days of resveratrol supplementation on energy metabolism and metabolic profile in obese humans. Cell Metab. 2011 Nov 2; 14 (5): 612-22. doi: 10.1016 / j.cmet.2011.10.002. PMID: 22055504; PMCID: PMC3880862.
  • Villalba JM, Alcaín FJ. Sirtuin activators and inhibitors. Biofactors. 2012 Sep-Oct;38(5):349-59. doi: 10.1002/biof.1032. Epub 2012 Jun 25. PMID: 22730114; PMCID: PMC3467333.
  • Baker NA, English V, Sunkara M, Morris AJ, Pearson KJ, Cassis LA. Resveratrol protects against polychlorinated biphenyl-mediated impairment of glucose homeostasis in adipocytes. J Nutr Biochem. 2013 Dec;24(12):2168-74. doi: 10.1016/j.jnutbio.2013.08.009. PMID: 24231106; PMCID: PMC4066417.
  • Department of Animal Physiology and Biochemistry, Poznan University of Life Sciences, Polonia. Szkudelski T, Szkudelska K. Resveratrol and diabetes: From animal to human studies. Biochim Biophys Acta 2015, Jun;1852(6):1145-54.
  • Edwards JA, Beck M, Riegger C, Bausch J. Safety of resveratrol with examples for high purity, trans-resveratrol, resVida(®). Ann N Y Acad Sci. 2011 Jan;1215:131-7. doi: 10.1111/j.1749-6632.2010.05855.x. PMID: 21261651.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „RESVERATROLO (RESVIDA) + Q10 – YAMAMOTO RESEARCH“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *