Описание
Палмитоилетаноламид (PEA) е мощна естествена активна съставка, открита през 1957 г. PEA участва в намаляването на възпалението на тъканите (възпаления) и дегранулацията на мастоцитите.
Палмитоилетаноламидът (PEA), амидът на палмитинова киселина с етаноламин, е активен елемент, присъстващ в много храни, които обикновено се въвеждат с нашата диета, като яйца, фъстъци, грах, домати, соя и др. PEA се произвежда от много клетки на нашия организъм. Той присъства във високи концентрации в мозъчните тъкани и се синтезира, започвайки от фосфолипидни предшественици на клетъчните плазмени мембрани, като е ендогенен фактор, произвеждан от нашето тяло за противодействие на възпалението и възстановяване на физиологичната функционалност на увредените тъкани.
Като истински липиден медиатор на възпалителния отговор, PEA влиза в действие бързо след началото на имунния отговор, стимулирайки фагоцитозата на апоптотичните левкоцити и благоприятствайки апоптозата на увредените клетки, с прорезолютивно действие върху възпалението, което също ще доведе до в последствие намаляване на болката. Но това не спира дотук. Механизмите, свързани с намаляването на възпалението и болката, също са свързани със способността да се свързват с някои специфични рецептори, активирани от пролифератори на пероксизома-алфа (PPAR-алфа), които участват в генната регулация на болката и възпалението. Редовният прием на 1 саше дневно (1 брой стик) гарантира усвояването на изброените до тук ползи на активната съставка.

Отзиви
Все още няма отзиви.