Разпродажба!

PAPPA REALE (LIQUID) – YAMAMAOTO RESEARCH

36.99 лв.

Наличност: Неналичен

Изчерпан

Уведомете ме при наличност!

Описание

Пчеларите правят партиди пчелно млечице, като „заблуждават“ пчелите работнички, за да произвеждат веществото за голям брой кралици, но след като желето е прибрано, само няколко реално оцеляват. Този процес позволява на пчеларя да произвежда само няколко грама пчелно млечице в замяна на много часове работа, поради което продуктът има повишени разходи.

Пчелното млечице се изстъргва от кошерите на ръка с помощта на неметални инструменти или се изсмуква през стъклени епруветки и след това се поставя в стерилни стъклени съдове, докато пчеларите нямат достатъчно за обработка.   След това желето се филтрира, за да се отстранят всички примеси, и се охлажда в специални контейнери, които се продават пресни или замразени и се предлага като добавка в различни форми, включително капсули, прах и флакони.

Пропорциите на компонентите на пчелното млечице варират в зависимост от конкретния кошер. Водата съставлява около две трети от прясно пчелно млечице. Въпреки това, когато се анализира сухото му тегло, протеините и захарите са далеч най-разпространените компоненти. Всъщност протеините съставляват средно 73,9% тегло; голяма част от тях идват под формата на аминокиселини. В пчелното млечице присъстват всички осем незаменими аминокиселини.

Съдържанието на захар се състои главно от фруктоза и глюкоза в относително постоянни пропорции, подобно на нивата в меда, тоест с по-голямата част от фруктозата. В много случаи фруктозата и глюкозата заедно съставляват 90% от общите захари, докато съдържанието на захароза варира значително от една проба до друга.

Съдържанието на мазнини е много съществена характеристика на пчелното млечице по много причини. 80-90% тегловно съдържание на мазнини се състои от свободни мастни киселини с необичайни и дори редки молекулярни структури. Това са главно хидрокси мастни киселини или късоверижни дикарбоксилни киселини, които обикновено се срещат както в животински, така и в растителни хранителни продукти. Тези мастни киселини са отговорни за повечето биологични свойства, свързани с пчелното млечице.

Преобладаващите минерали (в низходящ ред) са K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu и Mn, като калий е най-разпространен. Витамините са тиамин (В1), рибофлавин (В2), никотинамид (В3 или РР), пантотенова киселина (В5), пиридоксин (В6), Мио-инозитол (В7), биотин (Бе или Н) и фолиева киселина (В9) , Съществуват и много малки количества витамин А, С, D и Е. Други компоненти включват ацетилхолин, антибактериален и антибиотичен фактор, произведен от пчелите в процеса на усвояване на медена роса, нектар и цветен прашец.   Резултатът е продукт, който осигурява много енергия и се препоръчва за особено стресови периоди, за борба с астенията и за защита на имунната система. Той помага да се справите със смяната на сезоните или да преодолеете критичен период, когато почувствате нужда да оптимизирате цялостното си състояние на тялото.

Пчелното млечице е наистина „специален“ природен елемент, който действа като тонизиращо / възстановяващо и се препоръчва за деца, възстановяващи, спортисти и студенти, благодарение на положителния си стимулиращ ефект при справяне с физическата и психическата умора. Той може да балансира тялото, когато страда от енергиен дефицит и изпитва умствена и физическа умора. Ценен от педиатри и майки, този ценен тоник също насърчава развитието и растежа при децата. В областта на педиатрията той се използва успешно при недоносени бебета и, следователно, при такива с поднормено тегло. Също така обикновено се дава на бебета, страдащи от липса на апетит или проявяващи признаци на малабсорбция.   Пчелното млечице помага за подпомагане на растежа – всъщност увеличаването на теглото, причинено от приемането му, не е просто резултат от повишаване на апетита, а по-скоро от специфично действие, което подпомага усвояването на храната. Освен за деца, той се предписва и на възрастни хора, страдащи от липса на апетит, и за тези, които се нуждаят от повече енергия, особено в случай на сенилна астения.   Той има балансиращ ефект върху централната нервна система при безсъние и състояния на тревожност и нервно напрежение. Действа като антисептик срещу микроби от различни видове, включително стафилококус ауреус и има антивирусен и противогъбичен ефект, засилвайки активността на стомашно-чревната система и надбъбречните жлези (оттук и таксуването й като помощно средство срещу стрес). Пчелното млечице е също ценен източник на бифидобактерии – „приятелски“ бактерии, които поддържат здравето на стомашно-чревния тракт – и по този начин действа като пробиотик.   Наличието на полезни бифидобактерии предпазва от кандида, непоносимост към храна, чревни възпаления и дисбиоза и има проучвания, сочещи, че това може да бъде потенциално оръжие срещу диабет тип 2 в бъдеще (въпреки че се налага по-нататъшно изследване). По отношение на метаболизма е доказано, че дневният прием на само 100 mg пчелно млечице намалява общия холестерол, LDL (лошия) холестерол и триглицеридите, като същевременно увеличава HDL (добрия) холестерол. Ето защо тези резултати предполагат, че пчелното млечице може да играе положителна роля за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Наблюдавано е също така намаляване на кръвното налягане при индивиди с хипертония благодарение на наличието на биоактивни пептиди с антихипертензивни свойства.   За да усвоите най-добре хранителните вещества, препоръчваме да приемате пчелно млечице през устата на празен стомах, за предпочитане 15-30 минути преди закуска.

пчелно млечице на капсули
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “PAPPA REALE (LIQUID) – YAMAMAOTO RESEARCH”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *