Omega Vegetale

85.00лв.

Наличност: Наличен
Категория: Етикет:

Описание

Omega Vegetale

Описание

OMEGA VEGETALE е най-иновативният източник на ценни есенциални мастни киселини от растителен произход, получени от “AHIFLOWER Oil” или масло от семена Buglossoides arvensis с патентованата марка Ahiflower®. Маслото AHIFLOWER е най-богатият растителен източник на омега-3 стеаридонова киселина (SDA), метаболитен междинен продукт при превръщането на ALA в EPA, познат на пазара днес, съдържа и омега-6 гама линоленова киселина (GLA) в оптимален баланс за поддържане на физиологичните функции на организма, в които те са толкова важни. SDA стеаридоновата киселина, съдържаща се в изобилие, е метаболитен междинен продукт при превръщането на ALA в ейкозапентаенова киселина (EPA), участващ в различни физиологични процеси, основни за правилното функциониране на организма, където в този случай неговата конверсия е 3-4 пъти по-висока от най-често срещаната форма на растителна омега 3 от ленено масло, тъй като тя заобикаля ензимен процес (не изисква намесата на чернодробния делта-6-десатураза ензим), типичен за способност да бъде бионаличен за омега източници 3 от растителен произход.

Тогава последващото му превръщане в EPA е много по-лесно и по-ефективно, със скорост до 30%, в сравнение с типичен процент на конверсия от 3-6% от ALA (виж например от ленено семе). След това маслото от Ahiflower, източник на стеаридонова киселина (SDA), се разгражда и трансформира в докозахексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (EPA), двата вида омега-3, открити във високи концентрации в рибеното масло. DHA е основен структурен компонент на мозъка, кожата и ретината, докато EPA е известно, че помага да се балансира нивото на холестерола и триглицеридите.

За разлика от омега-3 алфа-линоленовата киселина (ALA), открита в повечето растителни източници като масло от ленено семе, коноп или чиа, маслото AHIFLOWER е най-високият източник на омега стеаридонова киселина -3 (SDA), осигуряващо приблизително 60% повече от тази ценна междинно съединение на мастни киселини SDA от масло от ехиум и 6-10 пъти повече от масло от конопено семе.

Разработено чрез внимателен естествен подбор и най-иновативната агрономия през последните десет години, маслото Ahiflower сега е най-богатият и най-ефективен балансиран източник на омега-3 и 6 мастни киселини, комбинирани в едно растение, характеризиращо се с много висока концентрация на омега 3 в SDA и ALA за + 62%, GLA и LA (омега 6) за 18% и за 6-14% олеинова киселина като омега 9. Този баланс на омега 3 в сравнение с омега 6, със съотношение около 4 : 1 се оказва оптимално, когато полезните свойства повече от потвърдени от науката за омега 3, намираме подкрепата на омега 6 в правилния прием, заедно с подкрепата на омега 9.

Този изключителен растителен източник на есенциални мастни киселини, алтернатива на рибеното масло, намира приложение за разлика от хроничните възпалителни състояния, които допринасят за появата и прогресирането на много заболявания, благоприятства защитата на сърдечно-съдовата система и имунната система, бори се със синдрома на метаболизма и проблеми, свързани с невро-когнитивното влошаване и при насърчаване на нормалното здраве на ретината и кожата.

OMEGA VEGETALE е най-валидната растителна алтернатива на източниците на есенциални мастни киселини, която няма лоши миризми, храносмилателни затруднения, регургитация и може да се приема от тези, които следват вегетарианска или веганска диета, или от тези, които са непоносими към животните източници.

OMEGA VEGETALE благодарение на Ahiflower® носи най-добрата зеленчукова версия на омега-3 + 6 + 9 много по-ефективна, предоставяйки нова революционна алтернатива, по-лесно бионалична от други растителни източници, чрез източник, получен от устойчиви, проследими, но преди всичко ефективни култури повече от традиционните омега-3 масла от растителен произход като лен, чиа и рапица или като валиден заместител на конвенционалните версии на омега-3 от рибено масло, ако има непоносимост.

Процесите за получаване на Ahiflower® е плод на повече от 10 години специални агрономически изследвания, от традиционно отглеждане на растения и естествен подбор, върху хиляди хектари първокачествени земеделски земи във Великобритания без използването на ГМО, като се използват минимални суровини, които отговарят на строгите екологични разпоредби на Обединеното кралство да гарантира: безопасност, ефикасност, чистота, устойчивост, проследимост и автентичност.

НАУЧНИ РЕФЕРЕНЦИИ:

Lenihan-Geels G, Bishop KS, Ferguson LR. Алтернативни източници на омега-3 мазнини: можем ли да намерим устойчив заместител на рибата? Хранителни вещества. 2013 г., 18 април; 5 (4): 1301-15. doi: 10.3390 / nu5041301. PMID: 23598439; PMCID: PMC3705349. Walker CG, Jebb SA, PC Calder. Стеаридоновата киселина като допълнителен източник на ω-3 полиненаситени мастни киселини за подобряване на състоянието за подобряване на човешкото здраве. Хранене. 2013 февруари; 29 (2): 363-9. doi: 10.1016 / j.nut.2012.06.003. Epub 2012 октомври 24. PMID: 23102888. Lefort N, LeBlanc R, Surette ME. Диетичното масло Buglossoides Arvensis увеличава циркулиращите n-3 полиненаситени мастни киселини в зависимост от дозата и подобрява стимулираното от липополизахарид пълноценно интерлевкин-10-A рандомизирано плацебо-контролирано проучване. Хранителни вещества. 2017 г. 10 март; 9 (3): 261. doi: 10.3390 / nu9030261. PMID: 28287415; PMCID: PMC5372924. Lefort N, LeBlanc R, Giroux MA, Surette ME. Консумацията на масло от семена Buglossoides arvensis е безопасна и увеличава съдържанието на дълги вериги n-3 мастни киселини в тъканите повече от маслото от ленено семе – резултати от рандомизирано клинично изпитване от фаза I. J Nutr Sci. 2016 г. 8 януари; 5: e2. doi: 10.1017 / jns.2015.34. PMID: 26793308; PMCID: PMC4709838. Fickler A, Staats S, Hasler M, Rimbach G, Schulz C. Диетично масло Buglossoides arvensis като потенциален кандидат за заместване на рибеното масло при диетите на дъгова пъстърва. Липиди. 2018 август; 53 (8): 809-823. doi: 10.1002 / lipd.12092. Epub 2018 октомври 17. PMID: 30334262.

Хранителна информация

На максимална дневна доза (3 капсули) Буглосоиди рафинирани oi (Ahiflower®) от които Омега 3 2317,5 mg – Стеаридонова киселина (SDA) 427,5 mg Алфа-линоленова киселина (ALA) Омега 6 1012,5 mg Линолова киселина (LA) 270 mg Гама-линоленова киселина (GLA) Омега 9 141 mg Олеинова киселина (OA) 225 mg Състав: рафинирано масло от Buglossoides (Ahiflower®) (рафинирано масло от Buglossoides arvensis, антиоксиданти: екстракти от розмарин, богат на токоферол екстракт, L-аскорбил палмитат; слънчогледово масло, емулгатор: лецитини), капсула (вода, модифицирано нишесте, стабилизатор: глицерол, агент за остъкляване: карагенан).

Указания: приемайте по 3 софтгела на ден с вода.

Предупреждения

Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на разнообразното хранене. Разнообразното и балансирано хранене и здравословният начин на живот са важни. Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца. Съхранявайте на хладно и сухо място. Избягвайте излагане на

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Omega Vegetale“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *