Разпродажба!

MIND & BODY – YAMAMOTO NUTRITION

55.99 лв.

Наличност: Неналичен

Mind & Body е продукт, роден от нуждите на спортисти и треньори в света на кросфита. Базиран е на патентите на MATRIS ® retard Caffeine, Rhodiola rosea, какао, ацетил тирозин и Brainberry ®. Състои се от естествени елементи, които насърчават енергията, концентрацията, фокуса, подобряват времето за реакция. Mind & Body е отличен съюзник за буфериране на негативните и влошаващи се ефекти от физическото и психическото пренапрежение, по време и след тренировки. Иновация, само в едно саше преди натоварвания. 

Склад №: 24090089 | Партида: G1N165 | Срок на годност: 12/2023 Номер на вписване към БАБХ: Т242200936 | Дата: 17.03.22

Описание

Mind & Body е добавка, предназначена за справяне с моменти на особен стрес с повече жизненост и енергия, насърчаваща по-голяма устойчивост на психофизическа умора и яснота в ежедневието ни и по време на тренировъчните фази, добре позната на кросфитъра. Именно поради своите характеристики, това е добавка, която можем да определим като „адаптоген“ с „ноотропен“ ефект, където кросфитърът може да се счита за отличен съюзник за „буфериране“ на негативните и влошаващи се ефекти от физическото и психическо претоварване, способен да облекчаване на появата на умора, подобряване на съпротивлението и собствената реакция на тялото при по-добро справяне с тези моменти, с повече енергия и енергичност.

Приемайте по 1 брой стик преди натоварвания, като го разтворите в 200 мл хладка вода.

Mind & Body се характеризира с естествени елементи, които насърчават енергията, концентрацията и фокуса, подобрявайки времето за реакция по време на тежки състояния на умора, дължащи се на прекомерно физическо и психическо натоварване за дълъг период от време, които са предразположени към влошаване, както и самата производителност и нейното поддържане по-последователно във времето или способността на нервната система да се възстановява.

Формулата на Mind & Body съдържа:

  • кофеин MATRIS ® retard
  • Rhodiola rosea
  • какао
  • ацетил тирозин
  • Brainberry ®

По-конкретно, благодарение на технологията на Caffeine MATRIS ® retard, ергогенните (и други) ефекти на кофеина се удължават с течение на времето, така че можете да се възползвате по-дълго от добре познатите му стимулиращи ефекти върху нервната система, но и аналгетични и сърдечно-съдови, дихателни и метаболитни ефекти върху организма, като действат върху освобождаването на мастни киселини и усвояването на въглехидратите. В спортове, при които има силен компонент за издръжливост (какъвто е кросфита), кофеинът се използва за намаляване на чувството за умора, подобряване на производителността и забавяне на усещането за мускулно изтощение, поддържане на по-висок праг на внимание, подобряване на рефлексите, настроението и времето за реакция.

Съдържа Rhodiola rosea, адаптоген и фитоекстракт Par excellence, добре познат на различни популации от древността, където вече е бил използван в Древна Гърция, в студените страни на Северна Европа и Далечния Изток. Викингите са използвали Родиола като тонизиращо средство след интензивни физически натоварвания и техни тренировки, а в Китай, Тибет и Сибир са добре известни неговите тонизиращи свойства за повишаване на психофизическата устойчивост и студоустойчивост. Днес родиола често се използва в спорта по различни причини и научната литература разкрива редица „плюсове“, като се започне от поддържане на имунната защита на спортиста, намаляване на риска от пренапрежение или противодействие на „претренирането“, което могат да изпитат крострениращите. Има силно когнитивно тонизиращо действие, понижава нивата на хормона на стреса (кортизол), подобрява фокуса и паметта, като действа върху допамин и норадреналин, и намалява умствената умора. Предлага страхотна помощ за настроението и действа за намаляване на появата на така наречената DOMS (мускулна болезненост със забавено начало) след интензивни упражнения, като по този начин улеснява възстановяването на мускулите след тренировка, понижавайки нивата на различни маркери за мускулно увреждане и системните ниво на възпалителни цитокини, индуцирани от продължителна и интензивна физическа активност, както и насърчаване на кардиореспираторната и съдовата активност по време на дейности за издръжливост.

Все повече научни доказателства показват, че какаото има изключително уважавана хранителна стойност, която заслужава да бъде взета под внимание, по-специално благодарение на наличието на полифеноли, съединения с високи антиоксидантни свойства, чиято консумация се смята, че има много ползи за здравето, включително анти -възпалителна активност, кардиопротективни ефекти и много интересно действие на когнитивно ниво и при намаляване на риска от невродегенеративни заболявания. Това се дължи и на особената структура на полифенолите, които са в състояние да преминават през кръвно-мозъчната бариера, оказвайки мощно антиоксидантно действие и спомагайки за подобряване на кръвообращението в мозъка. Много проучвания показват важна връзка между консумацията на какао и подобрените когнитивни способности, времето за реакция и умствената пъргавина.

Brainberry ® е иновативен екстракт, получен от Арония Бери, за който е доказано, че подобрява когнитивната ефективност и „фитнеса“ на нашата мозъчна система, благодарение на стандартизираната си активна съставка с висока концентрация на цианидин-3-О-галактозид. Това мощно естествено вещество, „антоцианин“, подобрява притока на кръв (перфузия) към мозъка и е доказано, че подобрява концентрацията и психомоторната скорост по време на реакция, по-специално чрез намеса в деликатната връзка „ум-око“, чиито „дарове“ се оценяват все повече от студенти, професионалисти, спортисти и „новия“ свят на геймърите.

Допълнителна информация

Вкусове

Грейпфрут

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “MIND & BODY – YAMAMOTO NUTRITION”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *