Разпродажба!

MEGA SAUZER ® – 15 ДОЗИ

63.99 лв.

Наличност: Наличен

Yamamoto ® Nutrition Mega SAUZER ® е продукт на базата на цитрулин, бета аланин и аргинин алфа-кетоглутарат – хранителна добавка с таурин, аминокиселини с разклонена верига (BCAA), витамини C, B6 и B12 и растителни екстракти, с кофеин и други хранителни фактори. Продуктът е подходящ за възрастни спортисти, които практикуват интензивна физическа активност като предтренировъчна програма.

6 налични

Разфасовки:

Описание

Пускането на новата версия на Shura KHAN ® проектира предтренировъчни добавки без стимуланти към ново поколение, като използва висококачествени суровини (много от тях патентовани) с доказана ефективност. Ето защо, на ентусиазираната вълна на Shura KHAN®, идва новият и преработен Mega SAUZER ®. Преформулиран и обновен, „историческият“ крал на предтренировъчната линия Yamamoto ® се представя с включването на елементи, които ще издигнат вече познатите качества.

Той има три силни страни, стимулиране с азотен оксид, ергогенно-адренергично стимулиране и по-скорошното допълнение, ноотропно вещество, което осигурява безпрецедентен ясен фокус по време на тренировка. Цел: формулирането на добавки, които наистина работят и винаги са по-добри, благодарение на по-реалните научни изследвания, съобразени с нуждите на спортиста, и на най-качествените сертифицирани суровини.

За насърчаване на максимален кръвен поток и следователно по-добър транспорт на кислород и хранителни вещества до мускулите, цитрулин малатът е страхотен протагонист, с добре познати характеристики, които го поставят сред най-ефективните елементи, стимулиращи азотния оксид, дори по отношение на самия аргинин. Във връзка с това винаги подчертавам, че след перорален прием аргининът е обект на екстензивно предсистемно и системно елиминиране поради чревни бактерии и чернодробни и чревни аргинази, които го превръщат в орнитин и урея. Тези фактори значително намаляват количеството аргинин, налично за синтеза на азотен оксид и за другите функции, за които е отговорен, ограничавайки ефикасността на специфична перорална добавка на аргинин, толкова високо ценена в миналото, но все още присъстваща в „прекомерно“ количество и често надценени за предвидените цели. От друга страна, аминокиселината цитрулин не е подложена на описаното по-горе предсистемно и първо преминаващо елиминиране и може да се превърне първо в аргининосукцинат, след това в аргинин, като по този начин действа като прекурсор на тази аминокиселина. Прилагането на цитрулин значително повишава плазмените нива както на аргинин, така и на цитрулин в зависимост от дозата и при същата дозировка и начин на приложение (през устата) цитрулинът би осигурил почти двойно повишаване на нивата на аргинин в кръвта в сравнение със същата доза аргинин при бавна доза и около 20% по-висока от тази на същата доза аргинин с незабавно освобождаване. Всичко в полза на мощно стимулиране на кръвоснабдяването на мускулите, ангажирани в тренировка. Цитрулинът, солифициран с ябълчена киселина, показва в много научни изследвания положителен ефект върху производството на мускулен АТФ, повишавайки ефективността на произведената енергия, с намаляване на степента на изчерпване на фосфокреатина, намалена с 28% и ускорена степен на възстановяване от 20% .

Вече оценен като ориентиран към производителността интегратор поради гореспоменатите причини, той има няколко предимства по отношение на разширяването на производителността и качеството, като това за буфериране на натрупването на амоняк (отговорен за появата на умора чрез инхибиране на превръщането на пирувата в ацетил CoA, възпрепятстващ мускулната контракция). Друго предимство на цитрулин малата би било да намали мускулната болезненост след интензивни мускулни упражнения, което, ако се комбинира с мускулно напомпване, което силно благоприятства лактатното буфериране и повишената скорост на възстановяване на запасите от фосфокреатин, ще бъде чудесен съюзник за подобряване на ефективността на нашето обучение но и осигурява условия за по-ефективно възстановяване. И ние знаем, че колкото по-бързо се възстановите, толкова по-скоро ще се подобрите.

L-аргининът не е напълно елиминиран, но присъства под формата на AAKG ARGININE-ALPHA-KETOGLUTARATE, който е форма на аргинин, свързан с алфа-кетоглутарат, който е много важна кетокиселина на метаболитно ниво, което е точката на пресичане между анаболни и катаболни реакции. Тази връзка подобрява стабилността на аргинина във водна среда и подобрява неговия ергогенен капацитет, намесвайки се в цикъла на Кребс. AAKG очевидно участва в подкрепа на активността на цитрулина, в синтеза на NO, което от своя страна ще насърчи вазодилатацията и улеснява доставката на кислород и хранителни вещества към тъканите на мускулно ниво, което позволява да се поддържа напомпването на мускулите за по-дълго и повече интензивно, подобрявайки представянето по време на тренировката.

Винаги търсейки най-доброто представяне във „всяка“ тренировка, друг елемент в екипа е бета-аланинът, способен да улесни тренировки с висока интензивност. Това поддържа по-големи количества анаеробни тренировки, за увеличаване на издръжливостта и забавяне на мускулната умора, като допринася за оптимизирането на тренировките – особено кратките и интензивни – благодарение на увеличаването на резервите на карнозин в мускулите. Известен от години в света на спортните добавки (както за анаеробна, така и за аеробна работа), той също така помага за поддържане на оптимално рН на мускулите по време на тренировка, като ограничава действието на млечната киселина. И накрая, бета-аланинът също би могъл да подобри вентилацията при стрес, намалявайки умората и допълнително допринасяйки за високоинтензивни тренировки.

Ако целта на тази добавка е максималното изпомпване, друг компонент на първи избор, който искахме да включим, е L-норвалин, водоразтворима аминокиселина, получена от L-валин. Аминокиселина, която е важна за ендогенната концентрация на аргинин в организма, способна да максимизира производството на азотен оксид. Специалната характеристика на Norvalina е, че увеличава производството на азотен оксид, благодарение на спирането на активността на аргиназата, ензимът, който премахва аргинина и го превръща в урея и ограничава производството на азотен оксид. Така че ще имаме повече запаси, произвеждащи повече био-аргинин, което прави Norvalina ценен партньор в екипа с Citrulline и AAKG.

Повече транспортирана кръв позволява доставянето на по-голяма оксигенация на мускулите и доставянето на ценни бионалични хранителни вещества за реконструкция и възстановяване, като аминокиселини с разклонена верига – левцин, валин, изолевцин. Изключително проучени по отношение на най-признатите качества, аминокиселините с разклонена верига имат специфични характеристики: те правят азотния баланс положителен, демонстрирайки способността за получаване на значителни модификации на аминокиселинния профил дори в протеинови катаболни ситуации, стимулиращи протеиновия синтез. Те се катаболизират директно от скелетните мускули, следователно техният метаболизъм не включва значително черния дроб (левцинът наистина играе инхибираща роля при образуването на урея в черния дроб) и затова BCAA се предписват на пациенти с чернодробна недостатъчност.

Както се казва, физиологично погледнато, те съставляват около 20% от мускулните протеини, но те не са важни само от техническа гледна точка, т.е. като прости прекурсори на протеинови молекули, но също така са незаменими за синтеза на мускулни протеини, „анаболен“ ефект, който се дължи главно на „кралицата на аминокиселините“, левцин.
Спомнете си, че в мускулите и черния дроб протеиновият синтез се забавя при интензивна и продължителна мускулна работа, както и през първата фаза на възстановяване, докато разграждането се ускорява. Тази ситуация е следствие от комбинация от каскадни фактори като намаляване на концентрацията на инсулин в кръвта и повишаване на концентрацията на катехоламини. Във втората фаза на възстановяване протеините се реконструират и уловените от кръвта аминокиселини са 90% разклонени, тъй като катаболизмът по време на физическо натоварване се случва преди всичко с натоварването на последните; в тази фаза BCAA, благодарение на свойството си да стимулират протеиновия синтез, благоприятствайки възстановяването от умора, причинена от катаболизма.

Не случайно те се поставят в предтренировъчни и тренировъчни смеси, особено заради тяхната енергийна функция: прилагането на разклонени аминокиселини по време на интензивна и продължителна физическа активност трябва да се справи с повишеното търсене на аланин и наличието на BCAA на екзогенен произход би ограничил консумацията на тези с ендогенен произход, като по този начин намалява автолизата на мускулните протеини по време на работа със значително предимство за физическата ефективност и нивото на представяне, забавяйки появата на умора благодарение на конкуренцията в усвояването на нивото на кръвно-мозъчна бариера с триптофан (аминокиселинен прекурсор на образуването на серотонин, хормон, отговорен за чувството на сънливост, намалено внимание и чувство на умора).

Наличието на кофеин, най-разпространеното психоактивно вещество и най-употребяваният стимулант в света, който взаимодейства със специфични биологични рецептори, които регулират функциите на ендокринната сърдечно-съдова система, както и на нервната система, повишавайки нивата на енергия, води до във времената за реакция стават по-ефективни, подобряват възприемането на прага на болката и позволяват „по-рязка“ концентрация. Освен добре познатия ергогенен ефект, не забравяйте и „метаболитния“, тъй като мастните киселини се мобилизират, когато консумираме кофеин, което спестява ценния мускулен гликоген. Това позволява на спортистите да тренират по-дълго и спестяванията на гликоген изглежда се случват през първите петнадесет минути от активността, периодът, в който използването на гликоген намалява с 50%.

Друг елемент с висока стимулираща сила, съдържащ се в новия Mega Sauzer, е корейският женшен. Познат и използван от хилядолетия, този адаптоген par excellence има голямо съдържание на Ginsenoside Rg1, което го прави особено стимулиращ. Неговите ползи са известни на източните народи от хилядолетия. Въпреки това, те започват да бъдат обект на истински научни изследвания едва по време на Втората световна война: съветското министерство на отбраната търси вещества, които да увеличат устойчивостта на неговите войници. Защо е включен в предтренировъчна смес за културисти? Качествата са разнообразни и работата, която може да се извърши с другите елементи, е много синергична, тъй като помага за регулиране на дишането по време на спорт, което позволява не само спестяване на енергия, но и подобряване на сила и издръжливост по време на тренировки с голям обем, подобрява рефлексите и намалява умствената умора, насърчава работата на сърдечно-съдовата система, смята се, че е от полза и за мускулите на спортиста благодарение на способността си да насърчава освобождаването на креатин и помага за елиминирането на отпадъчните вещества от тялото чрез намаляване на натрупването млечна киселина в кръвта след интензивна физическа активност.

Говорейки за „адаптогени“, елемент с голяма стойност за нашата предтренировъчна подготовка е Родиола. Това е добре известен фитотерапевтичен екстракт с адаптогенни свойства, които се приписват на неговите два активни принципа пара-тирозол и салидрозид, които влияят върху нивата на определени медиатори в мозъка и в периферните, сърдечно-съдови и респираторни тъкани, намалявайки секрецията на катаболните хормони като кортизол. Всъщност е доказано, че чрез активиране на ензим, аденилат циклаза, на нивото на мастните клетки, розавин насърчава освобождаването на мастни киселини от кръвта. Мобилизирането на тях определя увеличаване на енергийния субстрат за производството на АТФ, който ще бъде наличен за нуждите на мускулите, който също е възобновен до голяма слава в света на спорта.

Като следствие се постига подобрение на физическото представяне и увеличаване на устойчивостта на умора, допълнителна подкрепа за тези, които търсят максимална производителност. За бодибилдърите Родиола има способността да намали появата на DOMS (мускулна болка със забавено начало) след интензивни физически упражнения, като по този начин улеснява възстановяването на мускулите след тренировка, да намали след концентрацията на маркерите за увреждане на мускулите като като миоглобин, креатин киназа и лактат дехидрогеназа, като по този начин поддържа гореспоменатата миопротективна роля и оптимизира митохондриалния енергиен поток.

Но страхотната иновация, която включихме и в новата формула на Mega Sauzer, е Cognizin. Със стимулиращото действие на кофеина и корейския женшен, подобно на новия Shurakhan, Mega Sauzer ще се похвали с много ефективна естествена ноотропна субстанция за повишаване на максималната яснота и фокус в тренировките. Патент на Kyowa, базиран на ферментирал цитиколин, подкрепен от няколко много интересни клинични проучвания, е естествен прекурсор на един от най-важните невротрансмитери в мозъка, ацетилхолин, с други думи, помага за регулиране на предаванията между невроните в мозъка, посветен на мисловния процес и увеличаване на функциите на паметта. Cognizin® помага да се увеличи активността на митохондриите в мозъчните клетки, мощни мозъчни енергийни центрове, благоприятствайки подобрения фокус, ученето, повишената памет и подобрените общи мозъчни функции.

Видяхме също, че с увеличаване на нивата на допамин и норепинефрин, два невротрансмитера, които са свързани с настроението и паметта, също се увеличават, за които знаем, че претърпяват различни колебания в определени моменти за агониста. Допаминът помага да се контролира както настроението, така и движението, а повишаването на нивата му води до повишаване на настроението, което е по-предразположено към удоволствие и позитивизъм, както и е от съществено значение за формирането на нови спомени и научаването на нови преживявания. Норепинефринът помага да се контролира реакцията на бягство или борба, която може да бъде предизвикана от надбъбречните жлези, когато спортистът се окаже в моменти на стрес. Отлично „подхранване на мозъка“ за насърчаване на търсенето на тази „връзка между ума и мускулите“ и максимална концентрация по време на тренировка, още един фактор, който внася още едно ново измерение на иновация в тази предтренировъчна смес от Yamamoto® хранене.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “MEGA SAUZER ® – 15 ДОЗИ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…