IMUGEN FORTE – YAMAMOTO RESEARCH

52.00 лв.

Наличност: Неналичен

Imugen FORTE е течна хранителна добавка на базата на сок и растителни екстракти, цинк, витамин D и витамин С. Цинкът, витамин D и витамин С допринасят за нормалната функция на имунната система, докато бъзът, ехинацеята и астрагалът помагат естествените защитни сили на организма. Шипката със своите антиоксидантни свойства придава поддържащо и възстановяващо действие.

Изчерпан

Уведомете ме при наличност!

Описание

Imugen FORTE е течна хранителна добавка на базата на сок и растителни екстракти, цинк, витамин D и витамин С. Цинкът, витамин D и витамин С допринасят за нормалната функция на имунната система, докато бъзът, ехинацеята и астрагалът помагат естествените защитни сили на организма. Шипката със своите антиоксидантни свойства придава поддържащо и възстановяващо действие.

С настъпването на студения сезон трябва да се справим с разпространението на вируси и бактерии, отговорни за класическите охлаждащи заболявания като грип, настинка, болки в гърлото, които нокаутират възрастни и деца. Причините за тези сезонни неразположения са главно резките промени в температурата и последвалата тенденция да се задържат в затворена среда, в ущърб на открито. За да не се забиваме в леглото, ще ни трябва ефективна, бърза имунна система, която поддържа защитните ни сили срещу патогенни атаки. В допълнение към повишената склонност да се разболяваме през зимата, през този сезон имунната ни система може да се отслаби и да не реагира по много причини като стрес, неправилен начин на живот, липса на почивка и сън, небалансирана, лоша диета, лекарства и др. стареене.

Следователно е ключово да се действа предварително, като се използват естествени лекарства с призната благотворна активност за подсилване на имунната система. Природата ни предоставя различни природни средства, утвърдени от съвременни научни изследвания, способни да засилят имунната си защита както като средство за превенция, така и като контраст, благоприятствайки по-бързото и по-ефективно възстановяване.

Сред тези лекарства, бъзът винаги е бил използван в европейските медицински традиции заради своите антибактериални и антивирусни свойства. Научните изследвания също доказват неговата стойност като отлично средство срещу сезонен грип благодарение на богатото си присъствие на биофлавоноиди и антиоксиданти. Червената боровинка е официално призната за „активна и ефективна“ (Health DM 27/03/14) за подобряване на течливостта на бронхиалните секрети, функционалността на горните дихателни пътища и естествените защитни сили. Шипка е трънлив храст, принадлежащ към семейство Розоцветни, който расте спонтанно в цяла Европа, а терапевтичните му качества са познати още от времето на древните римляни и през Средновековието. Шипката е известна с много високата си концентрация на витамин С (100 грама от тези плодове имат същото съдържание на витамин С на килограм портокали!). Неговите плодове съдържат други витамини като А, Е, К и някои от група Б. Съдържа също фолиева киселина, флавоноиди, танини, каротеноиди и мастни киселини (включително олеинова, палмитинова, олеанолова, стеаринова и линолова киселина). Шипката също е богата на съдържание на минерали, по-специално на желязо, цинк, мед, калций, манган, бор, натрий, фосфор, калий и магнезий. Синергията между витамин С и флавоноиди – които насърчават усвояването на самия витамин С – е особено ценна. Шипката може да се похвали с противовъзпалителни свойства, особено при проблеми в дихателната система, като кашлица и настинка, но също така и фарингит и тонзилит, действащи като назални лигавици противовъзпалително; както и на очите, в случай на конюнктивит. Шипката благоприятства за правилното функциониране на имунната система, като я укрепва и стимулира както за предотвратяване на сезонни заболявания, така и в лечебната фаза, като помага за възстановяване на здравето и избягване на рецидиви. Противовъзпалителното действие на танините от шипка също се разширява на нивото на червата в случай на диария, благодарение на стягащите им и антибиотични свойства.

Сред най-ефективните и използвани естествени средства със сигурност има ехинацея. Тревисто растение от семейство Asteraceae, което включва девет вида, всички с официални характеристики, като Echinacea purpurea и Echinacea pallida. Произхождайки от Северна Америка, употребата му сред местните местни народи датира от племето Шайен, което е използвало дъвчен корен при настинки, отвара за проблеми със ставите и ревматизма и като външно приложение в случай на треска. Днес неговите имуностимулиращи свойства са признати от съвременната медицина и употребата му е широко разпространена сред възрастни и деца срещу настинки, болки в гърлото и различни грипни заболявания, което също така е силен защитен щит срещу охлаждащи заболявания. Неговите терапевтични качества се получават от плътността на активните съставки, стимулиращи имунната защита като флавоноиди, производни на кафеената киселина, полизахариди, полифеноли, гликопротеини с имуностимулираща активност, алкилни амиди, полиени и етерични масла.

Astragalus със сигурност е ценена традиционна ориенталска билкова медицина, която намира все повече място и приложение сред съвременните добавки, действащи върху имунната система. Това е растение, което принадлежи към бобовите растения, първоначално от северен Китай, където се използва от хиляди години като тоник за слабост и за повишаване устойчивостта на болести. Astragalus съдържа тритерпенови сапонини, флавоноиди, биогенни амини и полизахариди, както и аминокиселини, желязо, цинк, мед, хром, кумарини, холин и др.

IMUGEN FORTE - YAMAMOTO RESEARCH
Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „IMUGEN FORTE – YAMAMOTO RESEARCH“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.