IMUGEN ® FORTE – YAMAMOTO RESEARCH

39.99 лв.

Наличност: Наличен

Yamamoto ® Research Imugen ® FORTE е хранителна добавка в течна форма на базата на сок и растителни екстракти, с цинк, витамин D и витамин C.

1 налични

Описание

Imugen® FORTE е хранителна добавка в течна форма на базата на сок и растителни екстракти (шипка, ехинацея, бъз и астрагал), с добавени цинк, витамин D и витамин C. Цинкът, витамин D и витамин C допринасят за нормалната функция на имунната система. Бъзът, ехинацеята и астрагалът подпомагат естествените защитни сили на организма, а шипката има възстановяващо и поддържащо действие, с антиоксидантни свойства. Използването на природни средства с призната благоприятна активност, които допринасят за нормалната функция на имунната система, е полезно и ефективно действие. Природата ни предоставя редица естествени лекарства, признати и утвърдени за поддържащите си качества от съвременните научни изследвания (и следователно не само одобрени от нашите „баби“ или от народната медицина).

Сред тези лекарства, които имат дълга популярна традиция в Европа, бъзът със сигурност си струва да се подчертае. Това растение, използвано във фитотерапията като потогонно, противовъзпалително и диуретично средство, има състав, богат на биофлавоноиди и антиоксидантни вещества. Използва се за лечение на настинки, треска и респираторни заболявания (като астма или бронхит). Свойствата му всъщност са официално признати за „активни и ефективни“. (Указ на министъра на здравеопазването 27/03/14), по-специално за подпомагане на естествената защита на тялото.

Шипката е бодлив храст от семейство Розоцветни, който расте диво в цяла Италия и Европа и чиито качества са известни още от времето на древните римляни и средновековието. Шипката, известна още като дива роза, е известна с много високата си концентрация на витамин С (100 грама от нейните плодове имат същото съдържание на аскорбинова киселина като килограм портокали!). Плодовете, семената и костилките му съдържат други витамини като А, Е, К и някои витамини от група В, както и фолиева киселина, ценни флавоноиди, танини, каротеноиди и мастни киселини (включително олеинова, палмитинова, олеанолова, стеаринова и линолова киселина). Шипката също е богата на минерали, особено желязо, цинк, мед, калций, манган, бор, натрий, фосфор, калий и магнезий. Съществува ценна синергия между витамин С и флавоноидите, които насърчават и засилват усвояването на самия витамин С. Поради това екстрактът от шипка има имуномодулиращо, антиоксидантно и повишаващо витамините действие и е адювант при грипни синдроми.

Сред най-често използваните природни средства е ехинацеята. Тревисто растение от семейство Сложноцветни, което включва девет вида, всички с лечебни и декоративни характеристики (Echinacea purpurea и Echinacea pallida in primis). Родом от Северна Америка, употребата му сред местните местни популации е много древна, датираща още от племето Шайени. Неговите качества произтичат от плътността на съдържащите се в него активни вещества, които подпомагат естествените защитни сили на организма. Това са флавоноиди, производни на кафеената киселина като циклорова киселина, хлорогенова киселина и ехинакозид, полизахариди, полифеноли, гликопротеини с имуностимулираща активност, алкиламиди, полиени и етерично масло.

Астрагалът също е оръжие на традиционната ориенталска фитотерапия, което намира все повече място и приложение сред съвременните добавки за подпомагане на естествената защита на тялото. Това е растение, принадлежащо към семейство Бобови, произхождащо от северен Китай и се използва от хиляди години в традиционната медицина като тоник срещу слабост и за повишаване на устойчивостта към болести. Астрагалът съдържа тритерпенови сапонини, флавоноиди, биогенни амини и полизахариди, както и аминокиселини, желязо, цинк, мед, хром, кумарини, холин, бетаин, ситостерол, тритерпенови гликозиди и множество киселини (фолиева, никотинова, хлорогенна, кафеена, линоленова) , което несъмнено го прави „многофункционално“ лекарство. Днес се счита за отлична добавка, която да се използва за защита на организма, благодарение на богатството си от мощни биоактивни елементи.

Съставът на нашата добавка също се допълва, както е посочено по-горе, от наличието на витамин D, C и цинк. Витамин D е решаващо вещество за здравето на нашите кости и имунна система. Допринася за постигане и поддържане на адекватна костна маса, което също е от съществено значение за превенцията на остеопороза и фрактури при възрастни. Витамин С (или аскорбинова киселина) е водоразтворим витамин, който задължително трябва да се въвежда чрез храната. Той участва в много метаболитни реакции, повишава бариерите на имунната система и помага на организма да предприеме общи превантивни действия срещу риска от заразяване с болести. Той е най-известен със своята антиоксидантна сила, която е от съществено значение за неутрализирането на свободните радикали.

Цинкът е микроелемент, т.е. минерал, присъстващ в тялото в малки количества. Той е компонент на стотици метаболитни реакции и е необходим за функционирането на няколко хормона (кофактор). Той е от съществено значение за добър имунен отговор, заздравяване на рани и възстановяване на тъканите. Проучванията показват също, че приемът на цинк помага за повишаване на нивото на Т-лимфоцитите, като по този начин намалява продължителността и тежестта на инфекциите.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “IMUGEN ® FORTE – YAMAMOTO RESEARCH”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…