GAINER HIGH PROTEIN – ONE PROTEIN

99.00лв.

Наличност: Наличен

Gainer High Protein е добавка, способна да осигури високи дози макронутриенти, с добавка на L-глутамин, креатин монохидрат, L-аргинин.

Изчистване

Описание

Gainer High Protein е добавка, способна да осигури високи дози макронутриенти, с добавка на L-глутамин, креатин монохидрат, L-аргинин.

Gainer High Protein успява да осигури за 100 грама продукт:

  • 29 грама благороден протеин (вкус на шоколад)
  • 2,5 грама L-глутамин
  • 2,5 грама креатин монохидрат
  • 2,5 грама L-аргинин

Протеиновият компонент на Gainer High Protein се състои от суроватъчен протеинов концентрат (WPC). Суроватъчен протеин или просто суроватъчен протеин (WP) е резултат от преработката на изолат на млечен протеин, тоест течната част, която остава след коагулацията на млякото за производството на сирене.

Суроватъчният протеин се състои от различни протеинови фракции, всяка от които има определени ползи. Обикновено суроватъчните протеини са смес от ß-лактоглобулини, a-лакталбумин, серумен албумин и други незначителни фракции ß-лактоглобулини Този вид протеин е основният суроватъчен протеин в кравето мляко. Всъщност той представлява 60% от суроватъчния протеин на кравето мляко. ß-лактоглобулините имат висока хранителна стойност и денатурират и се утаяват при високи температури. а-лакталбумин.

Този протеин присъства в отлични количества в кравето мляко, но по-ниски от ß-лактоглобулините. Основната характеристика на а-лакталбумин е, че той е регулаторен протеин на лактозна синтезаза. Той е по-устойчив на термична денатурация от ß-лактоглобулините и има висока хранителна стойност.

Gainer High Protein осигурява 2,5 грама L-глутамин на порция. Глутаминът е основна аминокиселина за нашето тяло, поради което е една от най-разпространените в тялото. Около 60% от скелетните мускули са съставени от глутамин и това е първият елемент, който има тенденция да променя нивото си към по -лошо по време на най -интензивните тренировки. Като аминокиселина, тя несъмнено допринася, заедно с протеините, за протеиновия синтез и противодейства на мускулния катаболизъм.

Креатин монохидратът е подходящ за възрастни и спортисти, които извършват физически дейности, изискващи интензивни мускулни усилия. Всъщност креатинът повишава физическата работоспособност в случай на повтарящи се, високоинтензивни и краткотрайни дейности. На всеки 100 грама Gainer High Protein осигурява 2,5 грама креатин монохидрат. И накрая, Gainer High Protein осигурява 2,5 грама L-аргинин за всеки 100 грама продукт.

Аргининът не е една от незаменимите аминокиселини (тези, които тялото не може да произвежда), но синтезът му от растящия организъм не е достатъчен, за да покрие нуждите му. Поради тази причина аргининът се определя като полуесенциална аминокиселина. Аргининът играе основна роля в синтеза на креатин, следователно в производството на енергия. Освен това аргининът е предшественик на азотен оксид.

Допълнителна информация

Вкусове

Ванилия, Шоколад

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „GAINER HIGH PROTEIN – ONE PROTEIN“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *