ALPHALYTE POWER – ALPHAZER

49.00лв.

Наличност: Наличен

Alphalyte Power е хранителна добавка, препоръчана за възрастни спортисти, базирана на малтодекстрин (Glucidex®), обогатена с комбинация от минерали (минерални соли в цитратна форма), витамин С и хесперидин (WATTS’UP®). Калият и магнезият допринасят за нормалната мускулна функция, докато витамин С допринася за физиологичния енергиен метаболизъм и умората и намаляването на умората.

 

Описание

Alphalyte Power е хранителна добавка, препоръчана за възрастни спортисти, базирана на малтодекстрин (Glucidex®), обогатена с комбинация от минерали (минерални соли в цитратна форма), витамин С и хесперидин (WATTS’UP®). Калият и магнезият допринасят за нормалната мускулна функция, докато витамин С допринася за физиологичния енергиен метаболизъм и умората и намаляването на умората.

По време на интензивни и продължителни тренировки е важно да се гарантира постоянна енергийна подкрепа, без гликемични пикове и свързани „капки“ или смущения поради дехидратация или стомашно-чревни проблеми, които могат значително да компрометират работата. Широко се използва от спортисти изотонични енергийни напитки, които обаче често използват съставки, които могат да бъдат „тежки“ или дразнещи за стомашно-чревната система, понякога създавайки ефект „влакче в увеселителен парк“ върху кръвната захар, като се дисбалансират при концентрацията и разреждането на елементите .

Факт е, че когато практикуваме спорт за продължителен период от време, запасите от въглехидрати (мускулен и чернодробен гликоген) намаляват с последващия риск от намаляване на представянето и отслабване за хипогликемичното състояние. За да се отстрани или буферира този физиологичен процес, използването на въглехидратни добавки предотвратява състоянието на хипогликемия, като помага да се спести гликоген и се опитва да поддържа постоянни нива на кръвната захар, за да не само предотврати тези спадове в производителността, но и да подобри самото изпълнение от гледна точка както на издръжливост, така и на качество в спортове като колоездене, бягане, триатлон, ски бягане, футбол, но също така и за бойни спортове, CrossFit и др.

В контекста на продължителни усилия във времето, сред различните видове въглехидрати използвани,малтодекстрини Качеството на Glucidex® е основен източник, който гарантира бърза поддръжка с постоянно отделяне на енергия във времето, осигурявайки доста стабилно ниво на кръвната захар.

Малтодекстрините са полимери, получени в процеса на хидролиза на нишестето (царевицата). Те са много добре разтворими във вода, лесно се усвояват и благодарение на много по-ниско осмотично налягане от обикновените въглехидрати с ниско молекулно тегло (като глюкоза), те представят по-бързо изпразване на стомаха (с по-голяма скорост на абсорбция). Точно поради тази причина, разтвори на малтодекстрини във високи концентрации могат да се понасят добре, без да се претеглят стомашно-чревната система и да се повлияе на производителността, докато много напитки на базата на глюкоза или други прости захари могат лесно да определят появата на стомашно-чревни разстройства, подуване на ферментациите или по-лошо, диария. Така че е очевидно, че има важни предимства за спортистите, произтичащи от приема на добавки на базата на малтодекстрин, в сравнение с други прости въглехидрати,

По време на интензивната и продължителна физическа практика, особено в горещия сезон, изпотяването е механизмът, чрез който тялото ни поддържа телесната температура под контрол и предотвратява прекомерното й покачване, излагайки на риск различни физиологични функции. При интензивна активност при наличие на високи температури е възможно да се губят до 4-5 литра течности на час, с голяма загуба на скъпоценни електролити, които, ако не се възстанови бързо, отварят вратите за дехидратация и за всички тежките сривове, причинени от загубата на минерални соли като натрий, хлор, калий и магнезий, които са незаменими за баланса на организма.

Този дисбаланс може да повлияе неблагоприятно на физическата работоспособност. Поради тази причина, особено през лятото и / или когато се извършва интензивна физическа активност,минерални соли, които могат да се абсорбират бързо и ефективно за възстановяване на хидро-солевия баланс и буфер при дехидратация. Доставката на минерални соли в цитрирана форма е за предпочитане пред други версии, тъй като е много по-бионалична за нашето тяло и по-добре поносима .

Всъщност трябва да се отбележи, че различни препарати, базирани на някои видове соли, могат да благоприятстват появата на стомашно-чревни проблеми с последваща малабсорбция и също така да влошат дехидратацията (в случай на диария) и ефективността.

WATTS’UP ® е биофлавоноиден комплекс, присъстващ естествено в портокалите, който е бързо бионаличен за нашето тяло. WATTS’UP помага на аеробния капацитет и анаеробната ефективност при физическо натоварване.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ALPHALYTE POWER – ALPHAZER“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *