ALPHALYTE ENERGY – ALPHAZER

49.00лв.

Наличност: Наличен

Alphalyte Energy е хранителна добавка, предназначена за възрастни спортисти, базирана на изомалтулоза (Palatinose™) и обогатена с микс от минерали (минерални соли в цитратна форма), витамин С и хесперидин (WATTS’UP®). Калият и магнезият допринасят за нормалната мускулна функция, докато витамин С допринася за физиологичния енергиен метаболизъм и намаляване на умората и умората.

1 налични

Описание

Alphalyte Energy е хранителна добавка, предназначена за възрастни спортисти, базирана на изомалтулоза (Palatinose™) и обогатена с микс от минерали (минерални соли в цитратна форма), витамин С и хесперидин (WATTS’UP®). Калият и магнезият допринасят за нормалната мускулна функция, докато витамин С допринася за физиологичния енергиен метаболизъм и намаляване на умората и умората.

Приемайте 30 грама доза 10 мин след тежка и дълга тренировка. Пудрата се разтваря във вода.

По време на интензивни и продължителни тренировки е важно да се гарантира постоянна енергийна подкрепа, без гликемични пикове и свързаните с тях „спадове“ или смущения, дължащи се на дехидратация или стомашно-чревни проблеми, които могат значително да компрометират производителността.

Има широко разпространено използване от атлети на изотонични енергийни напитки, които обаче често използват съставки, които могат да бъдат „тежки“ или дразнещи за стомашно-чревната система, понякога създавайки ефект на „увеселителен парк“ върху кръвната захар или които не са правилно балансирани по отношение на елементите концентрация и разреждане.

Изомалтулозата, патентована като „Palatinose ™“, е въглехидрат от естествен произход, дефиниран като „интелигентен“, който доставя енергията на всички въглехидрати (4 kcal / g) по по -балансиран начин, благодарение на специфичния си нисък гликемичен индекс. Сред неговите особености е подобряването на окисляването на мазнините при физическа активност, удължаване на енергийната ефективност. Също така, любопитна особеност е, че това е първият въглехидрат, който не е кариесогенен за зъбите. Palatinose™ е дизахарид, който се получава изключително от захарозата на не-ГМО захарно цвекло, получена чрез ензимно пренареждане на гликозидната връзка между глюкоза и фруктоза, където разликата в сравнение със захарта се състои в конкретната връзка между глюкозата и фруктозата единици (алфа-глюкозидна 1,6 връзка вместо 1,2, в захароза), където енергията се освобождава по-бавно, а не цялата наведнъж.

Предишни проучвания върху ензимната кинетика показаха, че в сравнение с непосредствено наличните захари като захароза или малтоза, свързването в Palatinose™ се усвоява много по-бавно от ензимите на тънките черва и благодарение на бавното, но пълно освобождаване в червата, то напълно осигурява въглехидратната енергия (4 kcal/g) по по-балансиран начин и за по-дълъг период от време. В същото време осигурява същото количество въглехидратна енергия като захарозата.

Това се изразява във факта, че спортистът ще бъде поддържан енергично по -бавно, постоянно и продължително, с много по -удължена гликемична крива, с нива на кръвната захар, които ще останат по -ниски и балансирани, с по -ниско търсене на инсулин и по -добър метаболитен профил . В резултат на това ефективността се поддържа по -дълго, с продължителен приток на енергия от окисляването на въглехидратите, където, за разлика от повечето захари и нишестета, Palatinose ™ не блокира изгарянето на мазнини. Високите нива на изгаряне на мазнини са желателни при управлението на телесното тегло и могат също да представляват интерес при дейности за физическа издръжливост, където оптималното използване на ограничени източници на въглехидрати може да бъде от полза.

По време на интензивните и продължителни физически упражнения, особено в горещия сезон, изпотяването е механизмът, чрез който нашият организъм поддържа телесната температура под контрол и предотвратява прекомерното й повишаване, излагайки на риск различните функции. При интензивна дейност при наличие на високи температури е възможно да се губят до 4-5 литра течности на час, с голяма загуба на ценни електролити, които, ако не се възстановят бързо, отварят вратите за дехидратация и всички допълва декомпенсациите, причинени от загубата на минерални соли като натрий, хлор, калий и магнезий, които са незаменими за баланса на организма. Този дисбаланс може да повлияе неблагоприятно на физическото представяне. Поради тази причина, особено през лятото и/или когато се извършва интензивна физическа активност, е полезно бързо и ефикасно да се поддържат и повторно въвеждат ценни минерални соли, за да се възстанови хидросолевия баланс и буфер при дехидратация. Доставката на минерални соли в цитратна форма е за предпочитане пред други версии, тъй като е много по-биодостъпна за нашите органи и се понася по-добре. Трябва да се отбележи, че различни препарати на базата на някои видове соли могат да благоприятстват появата на стомашно-чревни проблеми с последваща малабсорбция, влошавайки самото разстройство (в случай на диария) и ефективността.

WATTS’UP ® е биофлавоноиден комплекс, присъстващ естествено в портокалите, който е бързо бионаличен за нашето тяло. WATTS’UP подпомага аеробния капацитет и анаеробната ефективност по време на физическо натоварване.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ALPHALYTE ENERGY – ALPHAZER“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *